28 Ιουν 2010

8 Τζακ Ο Αντεροβγάλτης, ο δολοφόνος του Whitechapel

Το «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» είναι το λαϊκό όνομα που δόθηκε σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος σκότωσε αρκετές πόρνες στο Ανατολικό Λονδίνο το 1888. Το όνομα προέρχεται από μία επιστολή γραμμένη από κάποιον, που ισχυριζόταν πως είναι ο δολοφόνος και που δημοσιεύτηκε την εποχή των φόνων. Οι δολοφονίες έγιναν σε μια περιοχή έκτασης ενός μιλίου και εντός των συνόρων των συνοικιών Whitechapel, Spitalfields, Aldgate και το City του Λονδίνου. Τον αποκαλούσαν επίσης «Δολοφόνο του Whitechapel» και «Πέτσινη Ποδιά"Οι φόνοι του Τζακ του Αντεροβγάλτη έγιναν στο Λονδίνο, περισσότερα από 100 χρόνια πριν. Πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί τότε, χάθηκαν και πολλά «γεγονότα» αποτελούν, στην πραγματικότητα, απόψεις διαφόρων (συγγραφέων και δημοσιογράφων) οι οποίοι είχαν γράψει για την υπόθεση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Για το λόγο αυτό, πολλές από αυτές τις απόψεις είναι αμφισβητήσιμες και το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι παρά μια συγκεφαλαίωση της υπόθεσης στο σύνολό της.

24 Ιουν 2010

9 Don Camillo Αφιέρωμα

O Δον Καμίλο είναι δημιούργημα του Ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζοβαννίνο Γκουαρέσκι. Στο βιβλίο του που,
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1948 στην Ιταλία, με τον τίτλο «DON CAMILLO», περιγράφεται, σε μία συλλογή 40 αφηγημάτων, «Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο». Σαράντα αριστουργήματα, που δημοσιεύτηκαν αρχικά σε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό το 1946, με όμορφα σκίτσα του συγγραφέα, ξεδιπλώνουν πότε με το γέλιο, πότε με το δάκρυ τη ζωή και τις ιστορίες ενός Ιταλικού χωριού και τα κατορθώματα ενός καθολικού ιερέα και ενός κομμουνιστή δημάρχου. Του Δον Καμίλο και του Πεπόνε. Πρώτος και καλύτερος ο Δον Καμίλο, ένας λεβέντης καθολικός ιερέας, που αντιπροσωπεύει την εκκλησία και την αντικομμουνιστική μερίδα των κατοίκων του χωριού. Ο άλλος είναι ο Πεπόνε, κομμουνιστής, λεβεντάνθρωπος κι΄ αυτός καιδήμαρχος του χωριού. Το τρίτο βασικό πρόσωπο, ή μάλλον η φωνή των αφηγημάτων,είναι ο Χριστός. Η φωνή, που συνομιλεί με τον ιερέα Δον Καμίλο και τον κρατάει, όσο είναι δυνατόν, στα όρια της νομιμότητας και στα πλαίσια της εκκλησιαστικής πρακτικής. Οι ήρωες μας έχουν αντίθετες απόψεις παντού, σε κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά θέματα. Μάχονται μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα αγωνίζονται και για το καλό των κατοίκων του χωριού τους. Ο καθένας τους, χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να μειώσει το γόητρο και τη δύναμη του άλλου. Συχνά η λύση που δίνεται είναι ένας συμβιβασμός. Οι κωμικές καταστάσεις αφθονούν. Αυτό όμως που συγκινεί είναι η αγάπη, που στο βάθος νοιώθει ο ένας για τον άλλον και βέβαια η φροντίδα του καθενός για την ευημερία των συνανθρώπων τους.Πολλά από αυτά τα διηγήματα του Γκουαρέσκι, προσαρμόστηκαν για την οθόνη του κινηματογράφου. Γυρίστηκαν έξι ταινίες, από το 1952 μέχρι το 1972, με σκηνοθέτες τους : Julien Duvivier, Carmine Gallone, Luigi Comencini και Mario Camerini.


1)Le petit monde de Don Camillo (1952)

2)Le retour de Don Camillo (1953)

3)Don Camillo e l’ onorevole Peppone (1955)

4)Don Camillo Monsignore ma non troppo (1961)

5)Il compagno Don Camillo (1965)

6)Don Camillo e i giovani d’ oggi (1972)


Στο ρόλο του Δον Καμίλο κυριάρχησε ο Γάλλος ηθοποιός Φερναντέλ και σ΄αυτόν του Πεπόνε, του κομμουνιστή δημάρχου, ο Ιταλός Τζίνο Τσέρβι. Στην έκτη ταινία, τη θέση του Φερναντέλ πήρε ο ηθοποιός Γκαστόν Μοσκίν και τη θέση του Τζίνο Τσέρβι,ο Λιονέρ Στράντερ. Υπάρχει ακόμα και μία έβδομη ταινία, που σκηνοθέτησε ο Τέρενς Χίλλ το 1983 , κάνοντας ο ίδιος τον Δον Καμίλο και ο Κόλιν Μπλαίηκλυ τον Πεπόνε. Στην Ελλάδα τον Δον Καμίλο ενσάρκωσε στο θέατρο, με μεγάλη επιτυχία, ο εξαίρετος και αξέχαστος ηθοποιός μας Μίμης Φωτόπουλος.

19 Ιουν 2010

10 Ένας τρελός τρελός αλλά ωραίος Blogόκοσμος

Πρίν από δυο μέρες μου ανακοινώνει ότι θέλει να κάνει ένα blogπάρτυ. Μέσα λέω θα το κάψουμε! Και το κάψαμε...Εχτές κατά τις 2.30 το μεσημέρι είχαμε τις ετοιμασίες του χόρου. Να στήσουμε τα τραπέζια να βγάλουμε τα ποτά, να ετοιμάσουμε την μουσική. Να τρέχουμε στους καλύτερους μόδιστρους να βρούμε κοστούμι για τον πορτιέρη και για την παρτενέρ του. Κάποια στιγμή το πάρτυ ξεκινάει ο κόσμος αρχίζει να έρχετε ώσπου το μαγαζί γεμίζει! Sold out Που λέμε. Μια αναμπουμπούλα προς στιγμήν έγινε με τα chat box αλλά τα σαίνια της οργάνωσης κατάφεραν και απεκατέστησαν την βλάβη γρήγορα. Το πάρτυ κράτησε μεχρί τις πρώτες πρωινές ώρες 3:30 το πρωί φύγαμε οι τελευταίοι. .

4 Η επιστροφή του Γίγαντα!

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η 18η Ιουνίου 2010. Ο πρόεδρος Της ομάδας μας έδωσε τα χέρια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και ο γνωστός εφοπλιστής μπαίνει στην Παε. Η χτεσινή μέρα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Ο Σωκράτης κόκκαλης ο οποίος θα συνεχίσει (για άγνωστο ακόμα διάστημα) να είναι πρόεδρος στην Παε. 17 χρόνια είναι πολλά για να μην νιώσει κάποιος συγκίνηση,για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ναι ήταν αρκετές οι φορές τα τελευταία δυο χρόνια που τα άκουσε απο την κερκίδα αλλά οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε με αυτόν στο τιμόνι είναι περισσότερες και μας ενώνουν περισότερα Και δεν ξεχνιούντε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το 67% τις Παε. Ο Σωκράτης Κόκκαλης κατέχει πλέον το 11% Το 10% είναι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το υπόλοιπο μένει ώς γνωστόν στον ερασιτέχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από τα γραφεία τις πλατείας Αλεξάνδρας,είχαν μαζευτεί φίλαθλοι της ομάδας και αποθέωσαν τους δυο άντρες. Φωνάζοντας Βεβαίως Ολυμπιακός! Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ομάδας μας Σωκράτη Κόκκαλη για όσα προσέφερε όλα αυτά τα υπέροχα ομολογουμένως χρόνια. Και ευχόμαστε στον Βαγγέλη Μαρινάκη τα καλύτερα για όλους μας στο τιμόνι πλέον του Ολυμπιακού και στο ποδόσφαιρο. 

Ζήτω ο Ολυμπιακός μας!

Και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους... Θέλανε τον Ολυμπιακό να γυρνάει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Ίσως...Κάποια άλλη φορά.

17 Ιουν 2010

10 Εθνική Ελλάδας Γεια σου!

Και ναι η Εθνική είχε την απάντηση της σε όλους μας όσους τους γιουχάραμε.Και μας έκανε πάλι υπερήφανους! Ο Ότο είχε και αυτός τις δικές του απαντήσεις από την στιγμή που στράβωσε πάλι το παιχνίδι νωρίς με δώρο γκολ. Μπήκε στον αγώνα από την αρχή να παίξει ότι ξέρει και ότι μπορεί, με αντίπαλο όχι την Αργεντινή εντάξει αλλά μια μεγάλη δύναμη θα έλεγα. Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο χωρίς φαντασία μέχρι το 20 λεπτό. Ο Ρεχάγκελ μόλις αποκτήσαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε αμέσως την αλλαγή βγάζοντας τον έναν παραπάνω αμυντικό απότο αρχικό σχήμα και πέρασε τον Σαμαρά. Η Ελλάδα ανέβηκε πίεσε έχασε δυο ευκαιρίες το ένα τετ α τετ με τον Σαλπιγκίδη. Και στην τρίτη καιφαρμακερή του το κάρφωσε ο Σαπλιγκίδης έξω από την περιοχή,αφού η μπάλα κοντράρισε στο αμυντικό της Νιγηρίας. Στο κατάλληλο σημείο του αγώνα,λίγο δηλαδή πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

16 Ιουν 2010

7 Καθαρίστρια του κώλου αξίας 85 Euro!

Ρε μάνα.Δεν θέλω καθαρίστρια να έρθει σπίτι να καθαρίσει. Το καθαρίζω μόνος μου το σπίτι, αν δεν έρθεις. Δεν είναι και πολλά μια κουζίνα και ένα μπάνιο. Στο σαλόνι πάω μόνο για καμιά ταινία και για μπάλα. (Την έχει γλιτώσει το σαλόνι). Δεν είναι ανάγκη ρε μάνα τώρα. Όχι δεν μπορώ να έρθω θα σου στείλω καθαρίστρια και μην σκας θα στην πληρώσω εγώ. Ρε μάνα δεν είναι το θέμα τα λεφτά,αλλά τις φοβάμαι τι θα μου φέρεις; καμία τσαπατσούλα να μου τα ρημάξει εδώ μέσα αντί να βάλει σειρά. Όχι την ξέρω είναι καλή. Δεν θέλω λέω και αλλάζω κουβέντα.Πρωί πρωί κατά τις 9 με ξυπνάει το κουδούνι. Ανοίγω και ρίχνω στα μούτρα μου λίγο νερό στα γρήγορα, φοράω ότι βρίσκω, χτυπάει και η πόρτα του σπιτιού. Ανοίγω. Γεια με έστειλε η μητέρα σας να καθαρίσω το σπίτι. Φρικάρισα!. ήτανε η δεύτερη φορά που ανοίξανε τα μάτια μου (γουρλώσανε για την ακρίβεια) χωρίς πρώτα να πιω καφέ. ( η πρώτη ήτανε στο Ναύπλιο, είχε καφέ η ιστορία εκεί αλλά δεν τον ήπια διότι είχε ξεχάσει να βάλει ζάχαρη η πρώην γυναίκα μου και κόντεψα να δηλητηριαστώ)

15 Ιουν 2010

4 Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Ουφ δεν βγαίνει άλλο από αυρίο θα ξεκινήσω τα μπάνια η ζέστη είναι ανυπόφορη. Θα πάω για γκομενάκια στην παραλία. Έτσι και αλλιώς το Μουντιάλ δεν λέει να μας καθηλώσει. Αστα διάλα. Ούτε σήμερα είχαμε τίποτα σπουδαίο Η Ακτή Ελεφαντοστού με την Πορτογαλία κουλουράκια. Η βραζιλία με την Κορέα κέρδισε επειδή είναι Βραζιλία. Το γκόλ του Μαικόν ξεχωρίζει. Σχεδόν από την γραμμή του άουτ την έστειλε στα δύχτια.

14 Ιουν 2010

4 Παραλίγο έκπληξη

Ολλανδία-Δανία.

Πέρα από την πίεση της η Ολλανδία στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ανύμπορη να σπάσει την άμυνα της Δανίας. Η οποία Δανία ήταν ποιο δραστήρια στην επίθεση χωρίς την μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο με το καλημέρα, Η μπάλα μετά από άτσαλο δίωξιμο του Πόουλσεν με το κεφάλι η μπάλα βρήκε στην πλάτη συμπαίχτη του και κατέληξε στα δύχτια.(Είναι να θέλει να μπει) Η Δανία δεν φάνηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, πολλά λάθη στην άμυνα. Κυρίως και στην πίεση ψηλά ανώτερης Ολλανδίας πλέον. Ευτυχώς που είχε τον τερματοφυλακά της σε καλή μέρα και διασώθηκε από μεγαλύτερο σκόρ.

Ιταλία-Παραγουάη

Σχεδόν έπεσε μέσα ο off-shade ότι προβλέπει έκπληξη σε αυτό το παιχνίδι. Λίγη εμφανίστηκε η κάτοχος του τροπαίου Ιταλία στον πρώτο της αγώνα στον θεσμό. Η παραγουάη εκμεταλεύτηκε την νωθρότητα των Ιταλών και προηγήθηκε στο σκόρ στο 40'. Οι Ιταλοί ισοφάρισαν στο 63 τους δευτέρου ημιχρόνου. Αλλά μέχρι εκεί. Η γνωστή Ιταλία ,δεν προηγήθηκε αυτή στο σκόρ, τα βρίσκει σκούρα. Και το χειρότερο, μάλλον χάνει και τον Μπουφόν για το υπόλοιπο ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με πρόβλημα στον ισχίο. Όπως και να χει θα την βρεί την άκρη πιστεύω ο Λίπι για να περάσει στην επόμενη φάση.

13 Ιουν 2010

10 Έπεσε τεσσάρα

Από τα 3 πάλι παιχνίδια σήμερα παρακολούθησα μόνο την Γερμανία με την Αυστραλία. Το καλύτερο ξεκίνημα για την Γερμανία και σε αυτό το Μουντιάλ. Με ωραίο και απλό ποδόσφαιρο, υπέροχους συνδυασμούς (βέβαια βρήκε και τα έκανε) ότι ώρα ήθελε έβαζε την μπάλα στα δύχτια των Αυστραλών. Περιμένουμε να την δούμε και με ποιο δυνατούς αντιπάλους.

12 Ιουν 2010

18 Κλώτσησε την ευκαιρία

 Καταρχήν
μιας και μίλαγα με ένα αγύριστο κεφάλι (ο λόγος για τον stivntouzos) σχετικα με τον Ρεχάγκελ. Μπορεί να κατέκτησε ότι κατέκτησε μέχρι τώρα. Αλλά το κατέκτησε
χάρις στην σοβαρότητα του την οποία μετέφερε και στους παίχτες. Και κυρίως στην κωλοφαρδία του. Κατά τα άλλα τον θεωρώ  τον
μεγαλύτερο ΑΜΠΑΛΟ προπονητή που πέρασε απο την Ελλάδα. Ακόμα και αν κάτσει και κερδίσει την Αργεντινή.Ακόμα και αν περάσει στην επόμενη φάση.

Δεύτερη μέρα του Μουντιάλ με ποιο πλούσιο πρόγραμμα. 3 Παιχνίδια. Η εθνική μας η Αργεντινή. Και την βραδιά κλείνει η Αγγλία με την Αμερική.

ΥΓ. Προλόγου. Θα κάνω Edit Μετά τον αγώνα και για αυτό το παιχνίδι.

Νότια Κορέα-Ελλάδα

Διάθεση να βγει μπροστά να πιέσει αλλά ουσία μηδέν. Αργή ανάπτυξη και αργές επιστροφές που είχαν ως αποτέλεσμα δυο τετ α τετ. Αστεία γκολ ένα από κάθε πρώτο 7λεπτο στο κάθε ημίχρονο. Καμία βοήθεια από τον πάγκο μόνο με αλλαγές παιχτών δεν κάνεις τίποτα αν δεν συμμαζέψεις λίγο το κέντρο σου. Η Εθνική έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της σε Μουντιάλ να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα που είχε αντίπαλο δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη της για να μας κερδίσει. Ξανά δείτε τον τρόπο με τον οποίο δεχτήκαμε τα γκολ και τις όποιες ευκαιρίες κάνανε και θα καταλάβετε.

2 Οι πεντάμορφες και τα τέρατα

Νότιος Αφρική Μεξικό το πρώτο παιχνίδι. Το παιχνίδι δικαίωσε όσους το παρακολούθησαν ήτανε καλό, με τις δυο ομάδες η κάθε μια με τον δικό της τρόπο να ζητάει αυτό που θέλει. Δηλαδή την νίκη, μιας και η σκοπιμόπτητα είχε το μέτρο της. Πολύ καλός ο Ντος Άντος καιρό είχα να τον δώ να παίζει τόσο καλά απο την ημέρα που έφυγε από την Μπάρτσα.

Πρώτο ημίχρονο. Το Μεξικό μπαίνει δυνατά στον αγώνα ποιο τεχνική ομάδα Χάνοντας (όχι και τόσο κλασικές ευκαιρίες) Με εξαίρεση το τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Η Νότιος Αφρική μαζεμένη στην άμυνα της μην δώσει και πολούς χώρους στον αντίπαλο, ανα διαστήματα να βγαίνει με αντεπιθέσεις μπροστά κυρίως με σέντρες από τα πλάγια.

Δεύτερο ημίχρονο. Η Νότιος Αφρική προηγήθηκε στο σκορ νωρίς. Ανεβασμένη πλέον και με περισσότερους χώρους μιας και το Μεξικό ανοίχτηκε.Δεν είχε και άλλη επιλογή. Η ισοφάριση ήρθε στο 79 απο το Μεξικό, το οποίο ήτανε και τυχερό στις καθυστερήσεις αφού η μπάλα σε αντεπίθεση και τετ α τετ χτύπησε το δοκάρι.

Τελικό αποτέλεσμα 1-1

11 Ιουν 2010

4 Επειδή μερικά πράγματα όπως και να χει δεν ξεχνιούντε

Καλή επιτυχία!

5 Ιουν 2010

5 Γράμμα απελπισμένης γυναίκας στο Αγαπητό PC Solutions

Tο συγγεκριμένο το βρήκα εδώ και απλά έχω γονατίσει.Και σας το ποστάρω για όποιον δεν το έχει δει.

"Αγαπητό PC Solutions

Πέρσι, έκανα αναβάθμιση από το Αρραβωνιαστικός 5.0 στο Σύζυγος 1.0 και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση Αρραβωνιαστικός 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα. Επίσης, το Σύζυγος 1.0 απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το Ρομαντικός Περίπατος 9.9 και εγκατέστησε ανεπιθύμητα Popups, όπως τα Champions League 5.0 και Κυριακή στα Γήπεδα 8.0. Το Διάλογος 1.3 δεν τρέχει πια ενώ το Καθαριότητα 2.6 προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος. Προσπάθησα να τρέξω το Μουρμούρα 5.3 GOLD edition... αλλά εις μάτην.

Μια απελπισμένη γυναίκα"

2 Ιουν 2010

5 Μόνος του και με μικρό καλάθι ,αλλά... την γνωστή συνταγή.

Κάπως άλλαξε, η αλλάζει μετά την πρόσφατη σύσκεψη στα γραφεία της ομάδας μας. Όχι μεγάλα πράγματα απλά δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για προπονητή. Και ειδικά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ. Απαίτηση του κόσμου και επιθυμία ορισμένων από το ΔΣ της ΠΑΕ. Το ζύμωμα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όπως δείχνει δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον αυτήν την στιγμή. Λίγο ο άχαρος τρόπος του Μαρινάκη να ζητήσει την ομάδα με δηλώσεις στα ΜΜΕ.Κάτι ο Κόκκαλης που ανέκαθεν δεν ήθελε τον Μαρινάκη, η συμφωνία δεν θα γίνει ούτε τώρα. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Μεταγραφές δεν θα γίνουν όπως ξέρατε που περιμέναμε από μέρα σε μέρα τον Κόκκαλη ότι κάποια μολότοφ, θα πετάξει και θα πέσει το Καραϊσκάκη από τα θεμέλια. Με ελεύθερους θα πορευτούμε και με χαμηλά συμβόλαια, θα πλαισιώσει και από την δεύτερη ομάδα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με παίχτες που αξίζουν την ευκαιρία τους. Η αρχή έγινε με τον 16χρονο Βαντερσον Ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Όμως είμαι 100% σίγουρος ότι ο Κόκκαλης δεν θα αφήσει έτσι την ομάδα θα την ψάξει την δουλειά να φέρει έναν δυο παίχτες που θα σηκώσουν την ομάδα. Δεν θα περιμένει να στηριχτεί μόνο στα πιτσιρίκια και σε παίχτες από τα μεσαία ράφια. Που το στηρίζω αυτό;