25 Σεπ 2011

22 Εκμετάλλευση, ηλιθιότητα, έλλειψη επαγγελματισμού

Ο κάθε ένας θα μου πείτε κάνει ό,τι θέλει στο μαγαζί του, εσύ κοίτα τη δουλειά σου και πες και δόξα το θεό, που υπάρχει και αυτή. Σωστά. Αλλά και εγώ πρέπει να κράξω, μη αντέχοντας την ηλιθιότητα κάποιον που ξύπνησαν ένα πρωί και πίνοντας το καφέ τους, τους ήρθε η ιδέα να ανοίξουν μαγαζί να γίνουν επιχειρηματίες. Την εκμετάλλευση λόγω απεριόριστης ζήτησης εργασίας. Μη αντέχοντας την έλλειψη επαγγελματισμού και μη σεβασμό στον άνθρωπο που θα φάει αυτό που λυπήθηκε να πετάξει κάποιος επειδή δεν λέει να πουληθεί.

14 Σεπ 2011

8 Κουφού καμπάνα...

Κουφού καμπάνα κι αν βαράς, νεκρό κι αν θυμιατίζεις. Και μεθυσμένο κι αν κερνάς, όλα χαμένα πάνε. Έλεγε ο πατέρας μου.

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν τους δώσεις ακόμα και τη ψυχή σου δυστυχώς δεν θα το εκτιμήσουν.  Που ποτέ μα ποτέ δεν θα ικανοποιηθούν όσα και αν του δώσεις. Η που θα σου έχουν δώσει τόσα πολλά οι ίδιοι αλλά όταν ακούσουν μια λέξη λιγότερη από όσα περιμένουν να ακούσουν, η θα λάβουν λιγότερα από όσα περιμένουν επίσης, γιατί εσύ τόσα μπορείς για διάφορους λόγους... θα διαγράψουν τα πάντα από όσα έκανες για αυτούς πριν λίγες μέρες. Τι και αν εσύ προσπαθείς να τον κάνεις να νιώσει καλα, με ό,τι έχεις και ό,τι μπορείς, δεν είναι ικανό να τον ευχαριστήσει. ...χαμένος κόπος.

Χάθηκα θα μου πείτε. Έ, έχουμε και δουλειές. Τι δουλειές; Ψάχνω για δουλειά. Περισσότερα με το καιρό. Να τα μαζέψω πρώτα όλα μαζί, γιατί μάλλον... ακόμα, δεν τα έιδα και όλα...