16 Σεπ 2010

Print this post

18 ***** Περασμένα μεγαλεία *****

Σας είχα πει σε ένα άλλο post για κάποιους trackers. Τι είναι tracker Θα ρωτήσει κάποιος. Είναι ένα site το οποίο φιλοξενεί links με ταινίες, μουσική, προγράμματα, ββλία. Μπορείς να ανεβάσεις και να κατεβάσεις δηλαδή. Δυο από αυτούς του trackers που έμπαινα καθημερινά ήτανε το gamato.info και το Blue-White.gt. Από το gamato ξεκίνησα. Όχι από τα σημερινά gamata που έχουν βγει από το άλλο το ωραίο, με τους ωραίους φίλους που είχε. Ακόμα θυμάμαι το γαλάζιο style του που είχα και έμπαινα μέσα. Ανεβάζαμε ταινίες οι χρήστες κατεβάζανε κάναμε τη  πλάκα μας στα σχόλια. Είχαμε φτιάξει και μια upload team μερικοί ανεβάζοντας παλιές κλασσικές ταινίες, όχι σόλο κλασσικές αλλά παλιές εμείς στην Classic films upload team. Είχαμε ζητήσει κιόλας από τον admin του tracker να μας δώσει έναν αποκλειστικό χώρο στο forum για την team ώστε όποιος χρήστης θέλει κάποια συγκεκριμένη παλιά ταινία να μπει και να την ζητήσει. 5 μέλη ήμασταν μέσα στην team με τον μικρότερο να έχει 2000 παλιές ταινίες συλλογή. Δεν θα είχαμε να καλύψουμε τα request το μεγαλύτερο κομμάτι τις ζήτησης διάολε; Και όμως τα καταφέραμε και το καλύψαμε στο μεγαλύτερο μέρος του ότι ζητήσανε οι χρήστες. Άξιο αναφοράς είναι το εξής. Ζητούσαν κάποιοι χρήστες μια ταινία/ταινίες. Του απαντούσες ότι η ταινία υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν υπότιτλοι μιας και δεν κυκλοφόρησε Ελλάδα ποτέ. και η team  ξέρουμε έχει ως αρχή της έναν κανόνα. Ακόμα και αν κάποιο μέλος ξέρει αγγλικά που σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία, δεν ανεβάζουμε χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους.  Η θα σου απαντούσε ο ίδιος βρες την εσύ φέρε μου τους Αγγλικούς υπότιτλους και την μεταφράζω εγώ! Να την ανεβάσετε να υπάρχει στον tracker. Η θα σου απαντούσε κάποιος άλλος λέγοντας ξεκάρφωτος, την μεταφράζω εγώ για να την ανεβάσετε,  για να βοηθήσει την team μας να καλύψει το request του φίλου. Ωραία πράγματα ε; 

i
wojima, με αρκετές δικές του μεταφράσεις, σε western και sci-fi. takisdk επίσης western-sci-fi cerigo, kostas65  μην του έλεγες κουβέντα για τους John Wayne, Bette Davis η Joan Crawford Εχθρός του γινόσουνα! inamra77 και εγώ ήμασταν τα μέλη αυτής της upload team. Με οπαδούς τον qvamus με τις ξεχωριστές  ατάκες του στα σχόλια, την nansycrystal επίσης με πολύ όμορφα και με τον δικό  της μοναδικό τρόπο σχόλια (Η οποία έπαθε την πλάκα της όταν ο rorygas,  μας ειδοποίησε όλους ότι του ζήτησε η Νάνσυ ταινία/ταινίες του Jacques Tati και τις ανεβάσαμε όλοι οι υπόλοιποι από μια ταινία, ο κάθε ένας μιας και ο rorygas δεν είχε). Τον rory13 να ανεβάζει τα δικά του και  να με έχει βάλει στο μάτι και να μου την μπαίνει συνέχεια σχετικά με την ομάδα μου. το Θρύλο.. .Ο rorygas με την μεγάλη του αδυναμία Diane Lane να δίνει το όσκαρ καλύτερου  upload ταινίας, κάθε βράδυ. Ο lafistios με τον dkalt Να ανεβάζουν κυρίως Ιταλικό κινηματογράφο. Τον Drakulasedessa με τον kdros να δίνουν ρεσιτάλ σε Western Και πολεμικές ταινίες. Και την charlievarrick με τον apostolis190 Επίσης με πάρα πολλά uploads με ποιοτικές παλιές ταινίες. Α  μην ξεχάσω το Βαρώνο ρε! Να σου γράφει κάτι σχολιασμούς, ρίχνοντας και 3-4 σειρές emoticons να σε πονάει το στομάχι από τα γέλια μετά. Και με πολλά άλλα παιδιά να λέμε τα δικά μας. Το κοντέρ έγραψε στην σελίδα με όλα τα uploads τις team πάνω από 600 ταινίες torrents! Γενικά ο tracker μέχρι την ημέρα που έκλεισε το λιγότερο να είχε 20.000 τίτλους σε ταινίες.



Αργότερα κατάφερα και έκανα εγγραφή και στο Blue-white.  Δεν είχα σκοπό να ανεβάσω εκεί. Μετά από 20 μέρες δεν άντεξα. Πάθος βλέπετε, ζήτησα το rank του uploader (έκανες αίτηση εκεί πέρα) Δεν ανέβαζε όποιος να ναι. Μου το έδωσαν και ξεκίνησα γνωρίζοντας και νέους φίλους. Με περισσότερη ποιότητα μιας και στο gamato είχε τα καλά του, αλλά είχε και την σαβούρα του... Στο Blue η σαβούρα δεν προλάβαινε να κάνει την εμφάνιση της είχε φύγει! Ποιον να πρωτοθυμηθώ; Την syriana? (Η αρχόντισσα του τρόμου μπρρρρ) Και με τις Bollywood ταινίες της. Τώρα πως τα ταίριαξε Bollywood με splatters Μόνο αυτή το ξέρει. τον stivntouzos? Άλλος με τις σπλατεριές από κει. Τον παπά! Τον DJpriest να δείτε έναν παπά να ανεβάζει torrents να σας φύγει η ούγια! Τον FNCOUPE με τις HD Ταινίες του. (Αυτή ήτανε η cinemania team) Φήμες θέλουν τον FN Να έχει στα σκαριά  Ιαπωνικές Τσοντοταινίες!!! σε HD. Μια κακιά γλώσσα ο corfu, επίσης με ανεβάσματα σε HD που σιγοντάριζε τον FN, Δεν άντεξε και τα ομολόγησε! Τον aaanik Γνωστός και ως "Λιονταρομάνταλός" εγκυκλοπαίδεια ο μπαγάσας κάθε σχόλιο και μάθημα. Χώρια οι μεταφράσεις του και τα ανεβάσματα του. Άξιο αναφοράς επίσης,ακόμα και να είχε μια ταινία και 2-3 φορές αν η ποιότητα της στο νέο ανέβασμα ήτανε καλύτερη την κατέβαζε πάλι τιμής ένεκεν στον uploader.  Τον tsantila? Με τις παλιές του κλασσικές ταινίες επίσης,(αρκετές μεταφράσεις από τον ίδιο και περιγραφές που να στεναχωριέσαι, στο τέλος γιατί η ανάγνωση έφτασε στο τέλος της) είχαμε κάνει ένα ντουέτο με εκείνον άλλο πράμα! Και ας μην ήμασταν μαζί σε κάποια team να ανεβάζουμε.  Eπίσης και αυτός σαν τον kostas65... Κουβέντα κακιά για την Bette Davis θα έβλεπες το "παπί" να γκρινιάζει και να μην σταματάει να σου κρατάει μούτρα. η τον mordred με τις σειρές του από την Βρετανική σχολή. Κάθε Παρασκευή στις μια το βράδυ είχαμε...τσάι στο Blue. Μεταφρασμένες από τον ίδιο εξ ακοής παρακαλώ!!! Και μάλιστα στο τέλος είχε και υποσημειώσεις φτιαγμένες,ψαγμένες και χάρις στις γνώσεις του κυρίως, από τον ίδιο. Κάποιοι με βάση τα λεγόμενά τους στα σχόλια, ξεκινούσαν από τις υποσημειώσεις και μετά έβλεπαν το επεισόδιο. Η τον Twistedtool να ανεβάζει κυρίως τους Tool, (με μεταφράσεις επίσης από τον ίδιο) συλλογές από wallpapers και μουσικά albums. Και να φωνάζει στα σχόλια στους άλλους που ανεβάζαν μεγάλα torrents. Ρεεε!!! Τι θα γίνει με την πάρτη σας; πάλι θα με στείλετε να πάρω δίσκο γιατί ο άλλος γέμισε...με τα πακέτα από τις φιλμογραφίες σας και κατεβάζουμε μέχρι και 120 GB torrent! Η να σου λέει εχμμ ξέρεις...στην περιγραφή, σου έφυγε ένας τόνος από μια λέξη. η να σου λέει επίσης  μια λέξη έχει ορθογραφικό λάθος! Διόρθωσε το να είναι όλα τέλεια.



Δυστυχώς πάει και το Blue Κατέβασε και αυτό ρολά :( Έκλεισε μια μέρα μετά το ροζ βίντεο τις Τζούλιας...το gamato, γίνανε μηνύσεις συλλήψεις 11 άτομα!!! (ευτυχώς τα παιδιά δεν την πληρώσανε τελικά) Και το Blue  κατέβασε τα ρολά διότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ... Και έτσι από τις 9 και 10 Μαρτίου 2010  έχουμε μείνει με αυτές τις αναμνήσεις από τους δυο trackers. Και οι δυο trackers  Κρύβουν μέσα ένα μεγάλο θησαυρό...! Φτιαγμένο με μεράκι και πολύ κόπο, αφιέρωση πολύτιμου...χρόνου  και ξενύχτι κιόλας από τους χρήστες που σας ανέφερα στο Post. Σκοπός τους; Ένας και μόνο ένας. Να προσφέρουν απλόχερα και χωρίς κανένα αντίτιμο! Μια καλή κουβέντα στο χώρο σχολιασμού, τους ήταν αρκετή για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Να προσφέρουν αυτό που τους άρεσε και έκριναν ότι πρέπει να το απολαύσουν κι άλλοι! Μακάρι κάποια μέρα να ανοίξουν πάλι. Κυρίως το blue, μιας και το gamato.info δεν το βλέπω. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα υπάρξει ξανά αυτή η τρέλα που υπήρχε τότε. Κάποιοι πάντως ακόμα από ότι...μαθαίνω δουλεύουν ακόμα για να έχουν έτοιμο υλικό,ώστε όταν έρθει η μεγάλη ώρα για το Blue να έχουν να φορτώσουν!

Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλους τους αναφερόμενους και μη του Post, που ασχολήθηκαν ,με τίμημα τον χρόνο τους και τον κόπο τους, για όλες αυτές τις προσφορές.

18 Σχόλια::

ασωτος γιος είπε...

distixos allazei i epoxi mas, krima..

TwistedTool είπε...

Πρώτα πρώτα ευχαριστούμε για την αφιέρωση!

Επικές εποχές. Να πρέπει να κοιμηθείς νωρίς για να ξυπνάς να πας δουλειά και να μη φέυγεις από το pc πριν τελειώσεις την περιγραφή και το ανέβασμα του νέου σου torrent!

Το gamato πολλοί το κατηγορούν διότι ήταν εντελώς ελεύθερη η πρόσβαση εκεί, αλλά αγνοούν και κάμποσα διαμαντάκια που υπήρχαν μέσα στη σαβούρα, αρκεί να τα έψαχνες. Η αλήθεια είναι ότι όταν γνώρισα κι εγώ τον blue-whitegt με κέρδισε η ποιότητα του και αραίωσα πολύ τις επισκέψεις και τα ανεβάσματα στο gamato.

Στον blue έβλεπες το μεράκι και την προσφορά άνευ ανταλλάγματος σε όλο τους το μεγαλείο. Να προσθέσω στους τρελούς που ανέφερες, gaurake, και τις συμπεθέρες με τις εξωπραγματικές τους περιγραφές που θύμιζαν λήμμα εγκυκλοπαίδειας, τον Ninoset με κάτι συλλογές πέρα από αυτόν τον γαλαξία (ακούς εκεί 104 cds Pink Floyd!- θα τον αγαπώ αιώνια γι'αυτό), φιλμογραφίες σπουδαίων σκηνοθετών και ηθοποιών και πολλούς άλλους που μας πρόσφεραν σπάνιο υλικό είτε από παλιά ελληνική τηλεόραση είτε από σπάνιες ξένες ταινίες.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να ζούμε χωρίς να δίνουμε τώρα και αυτό μας είναι πολύ δύσκολο. Όντως, μερικοί έχουμε ετοιμάσει ήδη υλικό για ανέβασμα μόλις ξανανοίξει. Φτάνει να ανοίξει σύντομα..

Ελπίζω να ξαναβρεθούμε όσο συντομότερα γίνεται!

Υ.Γ.: Απολογούμαι για το πρήξιμο περί ορθογραφικών και λοιπών λαθών στις περιγραφές, φταίει το ότι είμαι λίγο τελειομανής! Επίσης, αγόρασα ακόμα έναν σκληρό για να μη βρεθώ απροετοίμαστος όταν επιστρέψει ο blue και τρέχω τελευταία στιγμή! :D

Aeriko είπε...

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι :D

TwistedTool είπε...

Βάλτε μπρος τη δουλειά, Αερικούλι, δεν πάει άλλο λέμε :D

Gaurakos είπε...

@Aeriko

Γεια σου Aeriko!!! :O Καλώς ήλθες. Ειλικρινά χαίρομαι!

@Twistedtool

Βλέπω έχεις κάνει τα κουμάντα σου... ;)

Unknown είπε...

Γιατί δεν ξανανοίγει όπως ήταν τότε; Ημουν φαν

Gaurakos είπε...

@bear

Δεν ξέρουμε! Δες κάτω από το chat στο Blog μου το πρώτο link...

ksotikoula είπε...

Πω, πω, συγκινήθηκα! Δεν είχα καν κλείσει χρόνο στο Blue-white και παρόλ' αυτά πρόλαβα και γνώρισα όλο τον καλό τον κόσμο :). Επίσης έχω να πω ότι μου λείπουν αρκετά και μερικοί moderators που ήταν εκεί για να βοηθούν και να συνδέουν τα μέλη μεταξύ τους χτίζοντας συνεργασίες. Εξακολουθώ πάνως να μαζεύω κι εγώ υλικό και ελπίζω για το καλύτερο.
Πάντως κι εγώ αρχικά στο gamato είχα γραφτεί αλλά ποτέ δεν ειχα κανει upload, ούτε είχα συμμετάσχει ενεργά γιατί μου φαινότανε κάπως χαώδες. Με το που μπήκα στο blue-white και είδα την οργάνωση, το ότι είχα κοινά ενδιαφέροντα με μερικούς και ότι θα μπορούσα να γεμίσω κενά σε συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος, πορώθηκα. Αυτό που έκανα από μεράκι εκτιμούνταν και από άλλους!!! Στην ουσία ήταν σαν να μοιράζεσαι τα ενδιαφέροντά σου με αυτούς. Σα να έλεγες "Κοίτα αυτήν την ταινία! Είναι από τις αγαπημένες μου. Δεν σε αγγίζει;". Και με τον ίδιο τρόπο είχες άπειρες προτάσεις να δείς ό,τι είχες παραβλέψει ή αγνοούσες, κοιτώντας τα uploads των άλλων.

Gaurakos είπε...

@ksotikoula

Καλώς την φίλη ksotikoula. Μακάρι να ξανά μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε πάλι. Ας ανοίξει πάλι και όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσει επάνω μας.

Σε ευχαριστώ που πέρασες :-)

kallia07 είπε...

Eίναι μια κατάθεση ψυχής που μας εκφράζει φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ!

KANTHAR0S είπε...

Λευτεριά στο blue white και στο gamato!

Καλησπέρες!

aaanik είπε...

Με συγκίνησες βρε παλιόπαιδο! Και με την αφιέρωση και με την νοσταλγική αναφορά σου στον αγαπημένο μας τράκερ (που ελπίζω σύντομα να μην είναι νοσταλγική πια, γιατί θα ξαναβρεθούμε όλοι εκεί)!

Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με τον TwistedTool και με την ksotikoula και με την φίλη μου την kallia, και με το Aeriko βεβαίως (γεια σου Αερικούλι :) ), αυτό το κλίμα συντροφικότητας και διάθεσης για προσφορά χωρίς ανταπόδωση μου λείπει κι εμένα πολύ (άσε που ακόμα χρωστάω ν'ανεβάσω την τριπλή κασετίνα του Wenders, τον Ψεύτη Ήλιο σε untouched dvd, και να τελειώσω τη μετάφραση του Σκοτώνουν τ'Άλογα για τον φίλο μου το Νευρικό Παπί και το Μη Ζητάς Ανθρώπινη Αγάπη για τον επίσης φίλο μου τον rhgas, του οποίου μερικά από τα εκπληκτικά σχόλια στα τόρρεντς εύχομαι να είχα φυλάξει - εκεί να δείτε αναλύσεις)!

Όμως έχετε υπομονή φίλοι μου, κάτι μου λέει πως η μέρα της επανασύνδεσής μας είναι κοντά!

Gaurakos είπε...

@kallia07

Καλώς την "συμπεθέρα" (την μια εκ των τριών) την οπλισμένη και επικινδυνη!

@KANTHAR0S

Λευτεριά. Αυτή είναι η λέξη πλέον εδώ και μήνες. Να γίνει και έγινε...Να πάρουν φωτιά οι δίσκοι.

@aaaaaaaaaanik :P

(Μου φύγανε τα "a" Χαχαχαχα!

Καλώς τον το "Λιονταρομάνταλο" :):) Ενημέρωσε μας για το πότε μην χάσουμε ούτε μέρα!
Σε ευχαριστώ που πέρασες.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ωραιες εποχές. Είχα κατεβάσει ότι υπάρχει. Μέχρι κάτι σίριαλ από την ΥΕΝΕΔ βρήκα!

rorygas@σινεφίλ είπε...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ !!!
Μη περιμένετε να νιώσουμε ξανά το άρωμα που είχαμε... κάποιο άλλο φρέσκο θα ευοδώσει σίγουρα. Θα δημιουργήσουν άλλες ομάδες τη δικιά τους ΙΣΤΟΡΙΑ!
Επειδή ένιωσα πως όλοι εσείς είχατε το ίδιο μεράκι, τον κλασσικό κινηματογράφο, ασχολήθηκα με το gamato, ώστε να προσφέρω κι εγώ κάποια Bits σε όλο αυτό το θησαυρό ταινιών.
Προσωπικά υπερέβαλα εαυτόν τότε, δε νομίζω πως θα μπορέσω τώρα πιά να το ξανακάνω....

Y.Γ. Νά'σαι πάντα καλά Βασίλη επειδή φροντίζεις να μη χάσουμε αυτό που νιώσαμε τότε.
Εγώ ειδικά σε ευχαριστώ για τα φώτα σου σε ότι αφορά τα RiP, με βοήθησες πολύ!
Σας θυμάμαι όλους συχνά, να περνάτε πάντα καλά όπου κι αν είστε με αυτούς που αγαπάτε!

Gaurakos είπε...

@efi

Και τι δεν είχε να κατεβάσεις. Τα πάντα όλα...!

@rorygas

Έγινες και roygas@σινεφίλ τώρα; :p Χαχαχα!

Συντάκτης είπε...

Αχ Βασίλη τι μου θύμισες με αυτό το άρθρο, συγκινήσεις πολλές , ευχάριστες αναμνήσεις, ώρες πολλές στον τρακερ,χαιρόμουνα που έβλεπα τον rory13( να μπαίνω και να κάνω σχόλιο σχεδόν καθημερινά bravo boy) τον roryga ton varono εσένα τον cerigo και πολλούς άλλους ....

Υ.Γ η jasper1816 -----> casper

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα που ρε εισαι ρε Γαυράκο!!! Inamra77 εδω... Ποσά χρονια πέρασαν ρε φίλε, τι ωραία που ήταν με τις μεταφράσεις, τι κάνουν οι υπόλοιποι classic film ut?? Να κανονίσουμε να τα πούμε κι απο κοντά, μένεις ακόμη Καλλιθεα;

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.