29 Σεπ 2010

25 Πέντε και πέντε.

Mε έχουν προσκαλέσει για ένα μπλογκόπαίχνιδο, η Fortounata, η venea εντάξει μην φωνάζετε κυρίες μου. Δεν πήρα αμέσως την πρόσκληση, τα παράπονά σας στον ταχυδρόμο που άργησε να μου την φέρει. Και από την My little prince Nikolas. Πως είπατε; Γιατί την πήρα αμέσως την πρόσκληση αυτή; Εμ, βλέπετε η "Πριγκηπομάνα" την έστειλε με courier, για να ξέρετε την επόμενη. kenyit Να αναφέρω λέει δέκα πράγματα που αγαπώ. Σημαντικά και ασήμαντα είπατε; Δεν πολυκατάλαβα, αλλά θα αναφέρω και από τα δυο είδη, από πέντε.  Εννοείτε  όποιος  θέλει  ακολουθεί  το  παιχνίδι.

27 Σεπ 2010

5 Ποντιακό γράμμα

Καλέ μου γιε. Σου γράφω σιγά γιατί ξέρω πως δε μπορείς να διαβάσεις γρήγορα. Δε μένουμε εκεί που μέναμε παλιά. Ο μπαμπάς σου διάβασε στην εφημερίδα ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα σε 20 χιλιόμετρα από το σπίτι και έτσι μετακομίσαμε. Δε μπορώ να σου στείλω τη διεύθυνση γιατί η τελευταία οικογένεια που έμενε εδώ πήρε μαζί της τα νούμερα για να μην αλλάξουν διεύθυνση. Το καινούριο σπίτι έχει και πλυντήριο. Την πρώτη μέρα έριξα τέσσερα πουκάμισα τράβηξα το χερούλι και δεν τα ξαναείδαμε από τότε. Έβρεξε δυο φορές την τελευταία εβδομάδα εδώ. Τρεις μέρες την πρώτη και τέσσερις τη δεύτερη.

23 Σεπ 2010

12 Από χέρι σε χέρι...


Τ
ο βρήκα  στον marco
και με την σειρά μου το ποστάρω.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΠΛΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ. ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

ΤΟ 93% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...

ΕΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ 7% ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ

...ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ...ΤΟΙΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΜΕΡΑ!

συντάκτης Γιάννης Καλαμάτας

Να προσθέσω πως οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο τα παιδιά ζητούν την αποδοχή και την κατανόησή μας. Γιατί όχι και τον σεβασμό μας.  Ας το θυμόμαστε αυτό την επόμενη φορά που με ευκολία θα παρκάρουμε στους ειδικούς χώρους που είναι προορισμένοι για να τους εξυπηρετούν. Ας το θυμηθούμε όταν η αγανάκτησή μας που δεν βρίσκουμε εύκολο πάρκινγκ μας κάνει να ανεβάζουμε τα αυτοκίνητά μας στα πεζοδρόμια ή όταν τους στερούμε την προτεραιότητα.

Οταν πρωτοταξίδεψα στο εξωτερικό μου έκανε τεράστια εντύπωση ο αριθμός των ατόμων με ειδικές ανάγκες που κυκλοφορούσαν παντού. Μου πήρε λίγο χρόνο μα κατάλαβα πως οι δικές τους κοινωνίες τους επέτρεπαν να κυκλοφορούν. Υπήρχε παντού πρόβλεψη για εκείνους.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης είπε κάποτε πως πολιτισμός είναι να έχεις στο σπίτι σου τουαλέτα. Κουλτούρα όμως είναι να ξέρεις να τραβάς το καζανάκι.

Πολλές φορές μπερδεύω ποιός είναι άτομο με ειδική ανάγκη. Ο άνθρωπος στην αναπηρική καρέκλα ή ο άνθρωπος που δεν έχει καμιά αίσθηση κοινής λογικής;

21 Σεπ 2010

15 Τρελοκομείο και πάσης Blogoσφαιρας

Είπαμε να κάνουμε μια μπλογκοσυνάντηση (mamoulimanouli με άφησες μόνο να τα κανονίζω αυτά)...:( Και το ραντεβού έχει κανονιστεί μεταξύ εμού, της Fouli, του bear  και του mahler. Δίνουμε ραντεβού να έρθουν να με πάρουν ο bear και η Φούλη. Φτάσανε αμέσως ρε σεις! Με αεροπλάνο λέω ήρθες; Βγαίνω έξω και βλέπω ένα cabrio Να περιμένει. Έλα λένε εμείς είμαστε. Άσε μου λέει η Φούλη  βγαίνοντας έξω για να μπώ στο αυτοκίνητο (δίπορτο βλέπετε) και πήγα και στο κομμωτήριο να φτιάξω τα μαλλιά μου. Και μου άνοιξε την οροφή και έχω γίνει χάλια. Τι να το κάνεις λέω  το κομμωτήριο, εσύ είσαι μια κούκλα. (Γυναικάρα είναι για την ακρίβεια). Αλλά πίσω λέω δεν κάθομαι. Και για να μην γίνουν πιο χάλια τα μαλλιά σου λέω, κάτσε πίσω να κάτσω εγώ μπροστά να σου κόβω τον αέρα. Ναι την έβαλα να κάτσει πίσω δεν με χώραγε ρε σεις πίσω μην βαράτε. Αμέσως να μου την πείτε...! Και όχι δεν είμαι χοντρός, (αμέσως πάλι να πείτε την κακία σας) Ψηλός είμαι. gaurako Που πάμε; Λέει ο bear. Η Φούλη θα μας πει λέω (όχι για να μην λέτε)...  Φούλη λέγε που θέλεις να πάμε; Ακόμα περιμένουμε να μας πει. Τέλος πάντων πάμε προς Παραλιακή; Ρωτάω τον bear Και μου κουνάει το κεφάλι λέγοντας ναι. Μετά λέει η Φούλη πάμε αν θέλετε στο μαγαζί που δουλεύει η κόρη μου. ΟΚ λέμε. Φτάνουμε Γλυφάδα καθόμαστε και πιάνουμε άκρη άκρη να βλέπουμε και θάλασσα. Η Φούλη παίρνει τηλέφωνο την κόρη της, να την ενημερώσει ότι θα έρθουμε εκεί μετά...

20 Σεπ 2010

23 Παραλίγο κάρβουνο!

Εχουμε τηλεφωνηθεί με το κορίτσι. Αυτό το πσκ μου λέει θα έρθω σπίτι. Ωραία λέω και εγώ να έρθεις. Και ξεκινάει. Ο gaurakos Ετοιμάζει το σπίτι όλα στην εντέλεια! Και περιμένοντας κάτσε να φτιάξω  ένα καφεδάκι ζεστό να το έχω παρέα με το αμόρε. Βάζω το μπρίκι στο μάτι τις κουζίνας. Δεν περνάει ένα λεπτό, χτυπάει το κουδούνι. Κάνω την ανάλογη υποδοχή...και καθόμαστε στο σαλόνι. Τα λέμε κανένα δεκάλεπτο. Πάμε μου λέει να δω το Δια (ο σκύλος μου) Πάμε λέω. Πάμε στο δωμάτιο τον φέρνω μέσα .το φουκαρά τον είχα στο μπαλκονάκι  βλέπεις. Και καθόμαστε και οι τρεις παρέα. Μιλάμε παίζουμε με το Δια ο οποίος χαρές και πανηγύρια, η νεράιδα στα πόδια αγκαλιά. περνάει άλλο ένα δεκάλεπτο. Ώσπου κάποια στιγμή βλέπω μια λάμψη να βγαίνει από τη κουζίνα! Όχι δεν ήτανε η Λάμψη του Φώσκολου. Είχα βάλει να βράσει το νερό είπαμε να φτιάξω καφέ. Και με αυτά και με εκείνα ξεχάστηκα και αυτό έκαιγε! Πώς ήρθε η φωτιά; Γιατί φωτιά είχε φουντώσει! Στο πίσω μέρος από το μπρίκι υπήρχε ένα κατσαρολάκι με λάδι, το οποίο το έχω μετατρέψει...σε φριτέζα. Και αντί να καίει το μάτι που ήτανε το μπρίκι... έκαιγε αυτό που ήτανε το λάδι πάνω!

16 Σεπ 2010

18 ***** Περασμένα μεγαλεία *****

Σας είχα πει σε ένα άλλο post για κάποιους trackers. Τι είναι tracker Θα ρωτήσει κάποιος. Είναι ένα site το οποίο φιλοξενεί links με ταινίες, μουσική, προγράμματα, ββλία. Μπορείς να ανεβάσεις και να κατεβάσεις δηλαδή. Δυο από αυτούς του trackers που έμπαινα καθημερινά ήτανε το gamato.info και το Blue-White.gt. Από το gamato ξεκίνησα. Όχι από τα σημερινά gamata που έχουν βγει από το άλλο το ωραίο, με τους ωραίους φίλους που είχε. Ακόμα θυμάμαι το γαλάζιο style του που είχα και έμπαινα μέσα. Ανεβάζαμε ταινίες οι χρήστες κατεβάζανε κάναμε τη  πλάκα μας στα σχόλια. Είχαμε φτιάξει και μια upload team μερικοί ανεβάζοντας παλιές κλασσικές ταινίες, όχι σόλο κλασσικές αλλά παλιές εμείς στην Classic films upload team. Είχαμε ζητήσει κιόλας από τον admin του tracker να μας δώσει έναν αποκλειστικό χώρο στο forum για την team ώστε όποιος χρήστης θέλει κάποια συγκεκριμένη παλιά ταινία να μπει και να την ζητήσει. 5 μέλη ήμασταν μέσα στην team με τον μικρότερο να έχει 2000 παλιές ταινίες συλλογή. Δεν θα είχαμε να καλύψουμε τα request το μεγαλύτερο κομμάτι τις ζήτησης διάολε; Και όμως τα καταφέραμε και το καλύψαμε στο μεγαλύτερο μέρος του ότι ζητήσανε οι χρήστες. Άξιο αναφοράς είναι το εξής. Ζητούσαν κάποιοι χρήστες μια ταινία/ταινίες. Του απαντούσες ότι η ταινία υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν υπότιτλοι μιας και δεν κυκλοφόρησε Ελλάδα ποτέ. και η team  ξέρουμε έχει ως αρχή της έναν κανόνα. Ακόμα και αν κάποιο μέλος ξέρει αγγλικά που σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία, δεν ανεβάζουμε χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους.  Η θα σου απαντούσε ο ίδιος βρες την εσύ φέρε μου τους Αγγλικούς υπότιτλους και την μεταφράζω εγώ! Να την ανεβάσετε να υπάρχει στον tracker. Η θα σου απαντούσε κάποιος άλλος λέγοντας ξεκάρφωτος, την μεταφράζω εγώ για να την ανεβάσετε,  για να βοηθήσει την team μας να καλύψει το request του φίλου. Ωραία πράγματα ε; 

13 Σεπ 2010

12 Στην παράγκα όλοι οι καλοί χωρούν

Γιατί το συγκεκριμένο κείμενο μπαίνει σε αυτό το Blog Θα σας εξηγήσω αμέσως. Για τα θέματα του Ολυμπιακού έχω   πλέον το άλλο μου Blog  αφού και έκρινα σωστό να μην το χρωματίσω το συγκεκριμένο και για αυτό σταμάτησα να γράφω για τον Θρύλο εδώ. Το θέμα το σημερινό έχει να κάνει με τα του...Ελληνικού ποδοσφαίρου. (Λέμε τώρα) Επομένως δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό. Για αυτό και το post Μπαίνει εδώ. Ξεκινήσανε τα όργανα από νωρίς. Κάποιοι λένε ότι είδαμε ποιος είναι και φέτος το αφεντικό. Γιατί σκοτώνεστε δεν καταλαβαίνω. Αφού το ξέρετε πως πάει η δουλειά τόσα χρόνια. Χτες έφαγε ο ένας, σήμερα θα φάει ο άλλος, αύριο ο επόμενος. Με την σειρά. Παίχτηκε κανένα πρωτάθλημα εδώ πέρα, από τότε που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, που θα παιχτεί τώρα μέσα στο χορτάρι; Με εξαίρεση μερικά που ομολογουμένως τα πήρε ο καλύτερος μιας και δεν υπήρχε κάποιος να τον κοντράρει. Έτσι παίζεται το παιχνίδι τόσα χρόνια γνωστά πράγματα. Για θυμηθείτε. Πως έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Καπετάνιος; Είχε και ομάδα θα μου πείτε. Βεβαίως είχε. Είχε Σαραβάκο (μέχρι και από απευθείας κόρνερ την έστειλε στα δίχτυα από ό,τι θυμάμαι), Ζαετς, Βαζέχα. Και μαζί με το δικό του...χέρι την έκανε την δουλειά.

10 Σεπ 2010

21 Καραγκιοζιλίκια!

Είχα ένα φίλο όταν λειτουργούσε το Blue-White, και ανεβοκατεβάζαμε αρχεία. Τι έκανε το παλικάρι,και μου είχε σπάσει τα νεύρα; Όταν ανέβαζε μια ταινία η ένα μουσικό άλμπουμ, ερχότανε στο msn. Ντριν ντριν (δόνηση), και έριχνε το link από το upload του. Δεν τον ένοιαζε αν την ταινία την κατεβάσεις και εσύ, δεν είχε αυτό το βραχνά, δεν του καιγόταν καρφί. Η μεγάλη κάψα του ήταν να πας να του κάνεις σχόλιο...! Αν δεν του έδινες σημασία συνέχιζε την δόνηση, και πάλι link, (λες και δεν το είδαμε την πρώτη φορά)!!!! Τέλος πάντων εντάξει του έλεγες, θα φροντίσω να σου αφήσω σχόλιο. Όταν όμως για κάποιο λόγο ήθελες τη γνώμη του,η κάτι σε απασχολούσε και χώραγε συζήτηση, σου έλεγε πάντα την ίδια ατάκα. "Τρέχω φίλε" και στο τρίλεπτο, χαίρεται... Μετά από Κανά πεντάρι μέρες, πάλι τα ίδια δόνηση στο msn, link ο φίλος ανέβασε ταινία, να τρέξουμε να κάνουμε σχόλιο... Αλλά μόλις του έπιανες κουβέντα τρέχω φίλε και εξαφανιζόταν, μετά δεν υπήρχες. Τέλος πάντων ήσουν για αυτόν, μόνο όταν έκανε upload κατά τα άλλα χέστηκε! δεν τον ξανά έβλεπες, χαμένος στο διάστημα!! (δεν ήτανε για σχόλιο βλέπεις) εκτός από όλα αυτά αν το upload δεν είχε τους απαιτούμενους λήπτες για να κατεβάζουν,η τα σχόλια (τα απαιτούμενα για αυτόν) Μέχρι και εκβιαστικές σπόντες με σχόλιο έριχνε, ότι θα πάψει πλέον να ανεβάζει.  Για την ιστορία σταμάτησε να ανεβάζει όταν σταματήσαμε όλοι μας... όταν έκλεισε δηλαδή το Blue! Kάποιοι... τον είχανε μπλοκάρει και από το msn με όλα...αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

2 Σεπ 2010

11 Κτήνος!!! Δεν σου κοβότανε το χέρι καλύτερα;

Το είδα από την φίλη Blogger "venea"

Δείτε το βίντεο
Τα Χέρια δεν σου κοβόντουσαν καλύτερα;