4 Ιουλ 2010

Print this post

9 Ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο να την φοβάσαι

Aφορμή για το Post Είναι η εμφάνιση της Γερμανίας σε αυτό το Μουντιάλ. Καταρχήν δεν είμαι οπαδός της Γερμανίας,αλλά ούτε και "Aντιγερμανός" Ότι κάνει προκοπή της να σας δώσω να καταλάβετε. Την παρακολουθώ. Δεν την θεωρώ καμιά φαντεζί ομάδα, αλλά ούτε και ντροπή του ποδοσφαίρου. Αυτό το προνόμιο το έχει η Ιταλία. Την οποία και να μην την ξανά δω ποτέ σε Μουντιάλ θα είναι η καλύτερη μου. Οι τεσσάρες τις Γερμανίας δεν είναι τυχαίες (3 σε πέντε παιχνίδια μέχρι τώρα) Παθητικό στην άμυνα δυο αν δεν κάνω λάθος. Είπα στο πρώτο παιχνίδι με τους Αυστραλούς, ότι βρήκε και τα έκανε. Και περιμένουμε να την δούμε και με ποιο δυνατούς αντιπάλους. Την είδαμε, με την Αγγλία και την Αργεντινή. Πάλι από τέσσερα στο κάθε ένα πέταξε. Πως ήρθαν αυτές;
Οι Γερμανοί ευτύχισαν σε όλα τα παιχνίδια τους μέχρι τώρα (Εκτός από την Σερβία που δεν σκόραραν να προηγηθούν νωρίς). Και περιμένει τον αντίπαλο και τον χτυπάει στις αντεπιθέσεις, μιας και αυτός που είναι πίσω στο σκορ, θα ανοιχτεί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Όσο περνάει η ώρα και δεν τρώει γκολ τόσο αναγκάζει τον αντίπαλο να ανοιχτεί περισσότερο και βρίσκει τους διαδρόμους να κινηθεί με αξιώσεις στην αντεπίθεση Και κυρίως το κάνει με την μπάλα κάτω. Να του καρφώσει και το δεύτερο να τον αποτελειώσει. Οι τεσσάρες από εκεί και πέρα έρχονται μόνες τους. Αυτό για να το πετύχεις δεν χρειάζεται να έχεις τα αστέρια στην ομάδα αλλά να έχεις τους κατάλληλους παίχτες. Και να το έχεις δουλέψει το θέμα. Και οι Γερμανοί όπως φαίνεται το έχουν δουλέψει καλά.Και στηρίζει το παιχνίδι της στο σύνολο, στους αυτοματισμούς που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση.Και όχι σε βεντέτες και προσωπικές ενέργειες 2-3 παιχτών. Τέτοια ομάδα αν σου τύχει για αντίπαλος που να στηρίζεται στο σύνολο της όχι απλά να την φοβάσαι. Να κατουριέσαι πάνω σου Αυτά για τις τεσσάρες τις Γερμανίας που για κάποιους ακόμα δεν λένε κάτι. Καθίστε (αν και είναι δύσκολο) Με τους Ισπανούς μην τους κάνει και σε αυτούς κανένα γλέντι και να δω που θα κρυφτούν μετά.

9 Σχόλια::

ΦΟΥΛΗ είπε...

Δεν κατέω πράμα σε λέω!!!
και Κρητικό και θεσσαλονικιώτικο το σχόλιο!!!
Καλημέρα

Gaurakos είπε...

@Φούλη.
Θα μάθεις δεν είναι τίποτα. Παρακολούθησε μόνο
και θα μάθεις.

Το κρητικόθεσσαλονικιώτικο ήτανε όλα τα λεφτά.Χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ουτε εγω κατεχω!

Ποτε θα κανεις διαφοροποιηση των μπλοκς;
δεξια τα ποδοσφαιρικα αριστερα τα γενικου περιεχομενου!

:)))

καλημερα

Gaurakos είπε...

@Coula.
Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.Για φαντάσου λέει να είναι χωρισμένο σε δυο κατηγορίες. Σωστή σκέψη.

( fortounata) είπε...

εγώ λέω θα βγεί νικήτρια η Γερμανία.να μάθουν και οι δικοί μας λίγο τέτοιο ποδόσφαιρο; οι προπονητές λέμε.φιλιά.

Atlas είπε...

Γαυρε, άκου πως έχει.

Παρακαλουθω την Γερμανία απο το '89 και φανατικά απο το ΄92.

ΠΟΤΕ δεν έπαιζαν φαντεζί ποδόσφαιρο,ποτέ δεν έβλεπες παίχτες να κάνουμε μαγικες κινήσεις περνώντας καμία 6αρια παιχτες και βάζοντας γκολ με τακουνάκι.

Αυτό που ΠΑΝΤΑ είχε η Γερμανία ήταν η άμυνα.Παίζοντας ποδόσφαιρο κοντρολ,με σωστες (ποσοστο 70% σε καθε παιχνιδι) πάσες και περιμένοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν.
Το ατού της Γερμανίας είναι 2:

1)Κρατώντας το "0" πίσω δεν την χάλαγε ποτέ η ισοπαλία και
2) η Απίστευτη υπομονή της που ην κάνει να βάζει γκολ στο 94' και να πέρνει την πρόκριση.

Αμυντικό ποδόσφαιρο (παρα τις τεσσάρες) με κοντρόλ κέντρο.

Αυτό ειναι.

Ελευθερία είπε...

Και εδώ τα ίδια που είδα στον Ασκαρδαμυκτί ???
Μπάλα, μπάλα, μπάλα ....
Αααααααααααααχ !!!!!!!

Manouli είπε...

Εγώ δε θα διαφωνήσω για το ότι η Γερμανία είναι μία πειθαρχημένη ομάδα και όλα τα παραπάνω που αναφέρατε.

Πειράζει όμως που εμένα μου αρέσει να βλέπω τους Βραζιλιάνους να "χορεύουν"; Έστω και ας μην προκρίθηκαν. Διότι το ποδόσφαιρο θέλει και λίγη φαντασία για να το γουστάρεις...

Και όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση, έχω ξενερώσει τόσο με το Μουντιάλ φέτος που δεν γουστάρω να δω τους τελευταίους 3 αγώνες.

Gaurakos είπε...

@Manouli
Μαζί σου είμαι αλλά αφού δεν προσέχουν και λίγο ρε παιδί μου και αυτοί οι Λάτιν.Τι να τους κάνεις τότε; Δε βαριέσαι.

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.