10 Σεπ 2010

Print this post

21 Καραγκιοζιλίκια!

Είχα ένα φίλο όταν λειτουργούσε το Blue-White, και ανεβοκατεβάζαμε αρχεία. Τι έκανε το παλικάρι,και μου είχε σπάσει τα νεύρα; Όταν ανέβαζε μια ταινία η ένα μουσικό άλμπουμ, ερχότανε στο msn. Ντριν ντριν (δόνηση), και έριχνε το link από το upload του. Δεν τον ένοιαζε αν την ταινία την κατεβάσεις και εσύ, δεν είχε αυτό το βραχνά, δεν του καιγόταν καρφί. Η μεγάλη κάψα του ήταν να πας να του κάνεις σχόλιο...! Αν δεν του έδινες σημασία συνέχιζε την δόνηση, και πάλι link, (λες και δεν το είδαμε την πρώτη φορά)!!!! Τέλος πάντων εντάξει του έλεγες, θα φροντίσω να σου αφήσω σχόλιο. Όταν όμως για κάποιο λόγο ήθελες τη γνώμη του,η κάτι σε απασχολούσε και χώραγε συζήτηση, σου έλεγε πάντα την ίδια ατάκα. "Τρέχω φίλε" και στο τρίλεπτο, χαίρεται... Μετά από Κανά πεντάρι μέρες, πάλι τα ίδια δόνηση στο msn, link ο φίλος ανέβασε ταινία, να τρέξουμε να κάνουμε σχόλιο... Αλλά μόλις του έπιανες κουβέντα τρέχω φίλε και εξαφανιζόταν, μετά δεν υπήρχες. Τέλος πάντων ήσουν για αυτόν, μόνο όταν έκανε upload κατά τα άλλα χέστηκε! δεν τον ξανά έβλεπες, χαμένος στο διάστημα!! (δεν ήτανε για σχόλιο βλέπεις) εκτός από όλα αυτά αν το upload δεν είχε τους απαιτούμενους λήπτες για να κατεβάζουν,η τα σχόλια (τα απαιτούμενα για αυτόν) Μέχρι και εκβιαστικές σπόντες με σχόλιο έριχνε, ότι θα πάψει πλέον να ανεβάζει.  Για την ιστορία σταμάτησε να ανεβάζει όταν σταματήσαμε όλοι μας... όταν έκλεισε δηλαδή το Blue! Kάποιοι... τον είχανε μπλοκάρει και από το msn με όλα...αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

Κάπως έτσι γίνεται και με μερικά Blogs. Τι; δεν του/της έκανες σχόλιο; αυτόματα δεν μου έκαναν και στο επόμενο post σχόλιο; και μούτραααα. Μερικοί ακόμα σου λένε έκανα ανάρτηση, έλα να κάνεις σχόλιο. Όχι να την διαβάσεις! Χέστηκε! (που και πάλι είναι ενοχλητικό, αλλά δεν βαριέσαι)... Εδώ μιλάμε κάνε σχόλιο σου λέει, και δεν στο λέει μια φορά σε πρήζει μέχρι να πάς. Μόλις πας; αα καλά, είσαι φίλος τέλος. Αν δεν πάς νααα τα μούτρα. ναι αλλά!  Άσε που μερικοί κάνουν και moderation στα σχόλια τους, από την μια τρέξε κάνε σχόλιο, από την άλλη θα το ελέγξουν βεβαίως βεβαίως. Όσο δεν υπάρχει ανάρτηση καινούρια, δεν βλέπεις την παρουσία τους, τους ενδιαφέρεις μόνο όταν υπάρχει νέα ανάρτηση. Για να σχολιάσουν στο δικό σου; δεν ισχύει έχουν δουλειές... και αν σχολιάσουν είναι για τα μάτια, απλά και μόνο για να μην έχεις να λες, έτσι! κατάλαβες;


Και φυσικά αν τους στεναχωρήσεις λέγοντας τους, ε δεν με ενδιαφέρει η ανάρτηση, η δεν βρίσκω κάτι να προσθέσω ως σχόλιο πάνω σε όσα γράφεις, απειλούν να το κλείσουν, σαν το φίλο παραπάνω με τα uploads... Κλείστο ρε! μαζί σου και εγώ! Η διαδικασία για σε βοηθήσω είναι η εξής. Σύνδεση στο πανόπτη σου. Σχεδίαση-ρυθμίσεις-Διαγραφή ιστολογίου. Τέλος! Αλλά κάντο μην μας βγάλεις και ανακοίνωση... με το μεγάλο αντίο και το ξανά ανοίξεις πάλι, στείλτο στο διάολο!!! Μαλάκα! θα σε πουν αν το ανοιγοκλείνεις. Υπόψιν όμως δεν διαγράφεις μόνο το Blog σου και τις αναρτήσεις σου, αλλά και  τους αναγνώστες σου τα σχόλια τους (που τους επέβαλες να σου κάνουν) για να μην έχεις μονόλογο.


Δηλαδή ρε φίλε,φίλη όταν το άνοιξες το ρημάδι τι σε ενδιέφερε; Το αν θα έχεις πολλούς αναγνώστες; που στην αλήθεια ούτε οι μισοί δεν μπαίνουν συνέχεια; (για όλους ισχύει αυτό) Τα σχόλια και ας μην έχουν κανένα νόημα; Σου αρκεί μόνο να γίνουν σχόλια και πόσα; Να δείξεις ότι είσαι αγαπητός Blogger; Ότι μπαίνει κόσμος μέσα και αφιερώνει χρόνο, που του τον επιβάλεις εσύ  να σε σχολιάσει ντε και καλά! Το Blog το άνοιξες (αν κρίνω από τον εαυτό μου), να γράψεις αυτά που πιστεύεις και σε ευχαριστούν για εσένα πρώτα, και να τα δούνε και όσοι το επιθυμούν. Δεν λέω σίγουρα ο σχολιασμός σου δίνει δύναμη και ευχαρίστηση, αλλά μην τους τα ζαλίζεις να σου σχολιάσουν και ειδικά όταν τα μοντάρεις. Σκέψου τώρα να σχολιάζεις εσύ κάπου με moderation, και να βλέπεις το σχόλιο σου όταν ο Blogger θα έχει το χρόνο να ασχοληθεί με το Blog του... Όπως εσύ κάνεις μια ανάρτηση γιατί έτσι νιώθεις ότι έχεις κάτι να πεις εκείνη την στιγμή, έτσι και ο άλλος που σε διαβάζει αν κρίνει ότι πρέπει να σχολιάσει σε εσένα θα το κάνει και μάλιστα με μεγάλη του χαρά. Αλλά να του απαιτείς με αυτόν τον άχαρο  τρόπο σου, να σου σχολιάσει, απλά για να έχεις εσύ σχόλιο, κάποια στιγμή αργά η γρήγορα εχθρούς θα κάνεις και θα το δεις θυμήσου το. Όπως ο φίλος παραπάνω...στην αρχή του post Που το μπλοκάρανε και από το msn ώστε να μην έχουν καμία επαφή μαζί του

21 Σχόλια::

Λόλα είπε...

Προσυπογραφω καθε λεξη...! :)
Δεν εχει υποπεσει κατι τετοιο στην αντιληψη μου ακομα, αλλα για να το λες.. κατι παραπανω θα ξερεις! ;)

Και ΟΧΙ...δεν ηρθα να αφησω σχολιο για να νιωθεις "υποχρεωμενος" να ερθεις και απο μενα! :Ρ

Τα φιλια μου! ;)

Gaurakos είπε...

Καλώς τη Λόλα.

Που είναι η ανάρτηση σου οεο;

ΦΟΥΛΗ είπε...

Δε λέω, εχεις χίλια δίκια,αλλά κακά τα ψέματα, όλοι θέλουμε τα σχόλια, αλλιώς θα τα κλείναμε και θα γράφαμε μόνο το κείμενο..........
καλημέρα νυχτοπούλι...

TwistedTool είπε...

Να ρε, σου αφήνω και σχόλιο για να μην παραπονιέσαι!

Σα να βλέπω μπροστά μου τον συγκεκριμένο με το "Τρέχω φίλε". Θα το ομολογήσω: εγώ είμαι που τον έχω μπλοκάρει στο msn, καθώς είχε καταντήσει υπερβολικά σπαστικός. Και δε στεναχωρέθηκα καθόλου. Του άξιζε και με το παραπάνω.

Κι αυτά που λες για τα blogs, σωστά είναι. Τα moderated comments είναι αχρείαστα νομίζω, διότι έτσι κι αλλιώς θα τα δεις όταν θα μπεις στο blog σου. Κι αν έχουν ήδη δημοσιευτεί, πάλι μπορείς να τα διαγράψεις. Άρα; Εκτός κι αν είσαι τόσο μαλάκας που φοβάσαι τους πάντες και τα πάντα.

Άντε Γαυράκε, τράβα στο blog μου, υπάρχουν αναρτήσεις που δε σχολίασες ακόμα! Χαχαχαχα!

Καλημέρες :)

Marouli είπε...

Καλημερα!!
Παλια το συναντουσα συχνα αυτο να μου στελνουν για να παω να δω αναρτηση, ακομα και μειλ μου εστελναν για να τους διαφημισω λες και εχω κανα σοβαρο μπλογκ, οχι οτι το μαρουλομπλογκ δεν ειναι ανεκτιμητο(για εμενα)..
Σταματησαν ξαφνικα εφοσον ειδαν πως εγω δεν.. Εφυγαν και απο αναγνωστες..
Αυτο που παρατηρω ειναι οτι αν δεν κανεις σχολιο δεν σου κανουν και τουμπαλιν.. Αλλά ποσως με ενδιαφερει.. Σχολιαζω μονο αν εχω διαθεση και κατι να πω.. Ακομα και ενα bonjour να σου γραψω θα σημαινει οτι γουσταρω να στο πω οχι για λογους ανταποδωσης!!
Με κουραζει αυτο και ειναι ενα απ τα κακα του blogging!
Ευσπροδεκτα τα σχολια αλλα και η σιωπη..(για εμενα)
Οσο για το μσν ασε εχουμε δει ολοι τα χειροτερα γι'αυτο πλεον λιγοι και καλοι.. Εχω διαγραψει κοοοοοοοοοοοοσμο!!

Μαρουλοφιλακια!!
*αλλαξες λιγακι το template ή ειναι η ιδεα μου? Μου φαινεται και πιο γρηγορο..

Gaurakos είπε...

@Φούλη

Ναι όλοι θέλουμε τα σχόλια και τα γουστάρουμε. Αλλά αν σε ζαλίζω να μου το κάνεις ποια η αξία του και γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας αν δεν έχεις και τίποτα να προσθέσεις η δεν σε ενδιαφέρει το Post?

@TwistedTool

Δεν είσαι ο μόνος...

[Εκτός κι αν είσαι τόσο μαλάκας που φοβάσαι τους πάντες και τα πάντα.]

Αυτό ξανα πές το ρε φίλε. 200 Έφτασες τις αναρτήσεις ακόμα κάνεις; Χαχαχαχα

@Marouli

Αυτά είναι! τους χάνεις και από πελάτες αν λήψει σχόλιο σου από ανάρτηση τους. Έλεος!
template Δεν άλλαξα απλώς το look του συμβαίνει συχνά... Είσαι νεα ακόμα θα μάθεις ότι δεν μπήκες σε...λάθος blog με τις συνεχείς αλλαγές Χαχαχαχα
Θα προσπαθήσω να το κάνω ποιο γρήγορο μιας και πριν ήτανε πολύ βαριά η σελίδα...;-)

Cybergoulion είπε...

Τρέχω φίλε, αλλά αυτή τη φορά θα αφήσω σχόλιο! Κι εμένα με κουράζει αυτό το έλα στο blog μου να σχολιάζω στο δικό σου. Γράφεις, ο άλλος παρακολουθεί και αν έχει κάτι να πει, λέει...

gnostosagnostos είπε...

ρε σεις το blog και γενικα το ιντερνετ δεν ειναι κατι το σε να υποχρεωνει
το blog ειναι διασκεδαση και μονο
αν βαλουμε και σε αυτο τις υποχρεωσεις τοτε την βαψαμε

Unknown είπε...

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Εμένα μου την δίνει και ο μετριασμός που έχουν πολλοί.

offshade είπε...

Στο 1o post για το Lost που εκτός από τα υβριστικά mail που μου εστελναν, άφηναν και υβριστικά σχόλια που αναγκαζόμουν να διαγράψω, είχα σκεφτεί να αφαιρέσω τελείως τα comments σαν επιλογή. Το blog μου είναι η μικρή, σκοτεινή επέκταση του μυαλού μου και δεν θέλω κανείς να μπαίνει με το στανιό, πόσο μάλλον να ανακουφίζεται στις γωνίες του. Και καθολου δεν με χαλάει που με διαβάζουν σχεδόν αποκλειστικά φίλοι και γνωστοί.

ΥΓ: Στείλε μου ρε γαυράκο με κανά mail το ψευδώνυμο που είχες στο Blue White. Να μου πεις το δικό σου, να σου πω το δικό μου, να βρισκόμαστε σιγά σιγά.

Gaurakos είπε...

@Cybergoulion

Καλώς ήλθες από το φτωχικό μου :-)
Προσωπικά δεν τους δίνω σημασία και τελειώνει εκεί το θέμα πλέον.

@γναγν

Δυστυχώς βλέπεις μερικοί... το βλέπουν έτσι!

@bear

Μαζεύτηκες... και εσύ λεβέντη μου; Άντε τώρα ποιος σε πιάνει...;-)

@offshade

Το θυμάμαι μερικοί δεν ξέρουν να σέβονται και να δέχονται την γνώμη του άλλου.
Συζητώντας όμορφα... Κρίμα.

Το υστερόγραφο...Έγραψε!!! Χαχαχαχα

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

Γεια σου Γαυράκο. Μου αρέσει πολύ όταν τα παίρνεις. Έχεις ένα ύφος του στυλ με πνίγει το δίκιο.
Με γεια την υπογραφή, ζήλεψα χαχα


Έχεις τα δικια σου αλλά μπορεί μερικοί μπλόγκερς να μην προλαβαίνουν να διαβάσουν όλων των άλλων τα ποστς τι να πω. Εγώ προσπαθώ πάντως η κακομοίρα, αλλα που να τα προλάβω όλα...

Ελπίζω να μην έχεις παραπονο τουλάχιστον στέλνω και κανένα email ναι????
φιλάκια

Gaurakos είπε...

@My little Prince ? Nikolas

Μα είναι να μην τα παίρνεις; Ντε και καλά να σχολιάσω; Ποιος λογικός άνθρωπος θέλει να σχολιάζει για να σχολιάσει η ποιοος λογικός θέλει σχόλια απλά και μόνο να υπάρχουν; Παράπονο από εσένα; Αλίμονο! Με την υπογραφούλα θα σου σταλθεί... υπηρεσιακώς! ;)

mahler76 είπε...

απλά όπως το λές. Ήξερα κ εγώ κάνα 2 τέτοιους. Έφαγαν delete και ησύχασα χαχαχα

Gaurakos είπε...

@mahler76

Δεν υπάρχει άλλη λυση, Delete Και άγιος ο θεός.

Unknown είπε...

Καλά δεν το πιστεύω. Δεν είχα πατήσει δεξιά την παρακολούθηση. λολολολ
Ετοιμάζομαι κι εγώ για delete αγαπητέ μου.
Δεν θα μου σπάνε εμένα τα νεύρα.
Φιλιά πολλά!!!!!

Aeriko είπε...

Ο μόνος που δεν μου λείπει από το bwgt είναι ο nikosr χαχαχαχαχα

ksotikoula είπε...

Καλά ε, ή που η περιγραφή σου για αυτό το μέλος του blue-white είναι άριστη ή που το άτομο που περιγράφεις έχει την εντελώς τυποποιημένη συμπεριφορά προς όλους ανεξαιρέτως, πάντως κατάλαβα αμέσως ποιον εννοείς και θα σου πω την ιστορία μου μαζί του σε μήνυμα στο youtube. Έχει μεγάλο γέλιο η υπόθεση...μέχρι και μέλος γνωστής τριμελούς θεότρελης ομάδας είχε κάνει να απορήσει με τη στάση του. :))

Gaurakos είπε...

@ksotikoula

Κρίμα ξωτ και είναι καλό παιδί. Αλλά κατάφερε να παρεξηγηθεί με όλους. Ότι κατάφερνε και να σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είναι αλήθεια...χαχαχαχα

ksotikoula είπε...

Έχεις μήνυμα!
Όλοι καλα παιδιά είμαστε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Μόνο που εδώ βρε παιδάκι μου το ενάντιο το έβρισκες φάτσα φόρα...χαχαχαχα

AATON είπε...

Θα άφηνα σχόλιο, αλλά... "φίλε τρέχω"

Πλάκα κάνω, ηρεμήστε..
Γαυράκο φίλε μου καλέ, κι εμένα ομολογώ πως μου αρέσει που τα λές με το όνομά τους.
Έχω παρατηρήσει ένα πράγμα (ανάμεσα σε πολλά άλλα) όλα αυτά τα χρόνια με τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου.
Ότι υπερβάλλουν στα πάντα, όπως και στην ζωή τους, και ότι κάνουν, απαραίτητα πρέπει να το κάνουν λάθος. Τυχαίο; δε νομίζω! :Ρ

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.