13 Σεπ 2010

Print this post

12 Στην παράγκα όλοι οι καλοί χωρούν

Γιατί το συγκεκριμένο κείμενο μπαίνει σε αυτό το Blog Θα σας εξηγήσω αμέσως. Για τα θέματα του Ολυμπιακού έχω   πλέον το άλλο μου Blog  αφού και έκρινα σωστό να μην το χρωματίσω το συγκεκριμένο και για αυτό σταμάτησα να γράφω για τον Θρύλο εδώ. Το θέμα το σημερινό έχει να κάνει με τα του...Ελληνικού ποδοσφαίρου. (Λέμε τώρα) Επομένως δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό. Για αυτό και το post Μπαίνει εδώ. Ξεκινήσανε τα όργανα από νωρίς. Κάποιοι λένε ότι είδαμε ποιος είναι και φέτος το αφεντικό. Γιατί σκοτώνεστε δεν καταλαβαίνω. Αφού το ξέρετε πως πάει η δουλειά τόσα χρόνια. Χτες έφαγε ο ένας, σήμερα θα φάει ο άλλος, αύριο ο επόμενος. Με την σειρά. Παίχτηκε κανένα πρωτάθλημα εδώ πέρα, από τότε που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, που θα παιχτεί τώρα μέσα στο χορτάρι; Με εξαίρεση μερικά που ομολογουμένως τα πήρε ο καλύτερος μιας και δεν υπήρχε κάποιος να τον κοντράρει. Έτσι παίζεται το παιχνίδι τόσα χρόνια γνωστά πράγματα. Για θυμηθείτε. Πως έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Καπετάνιος; Είχε και ομάδα θα μου πείτε. Βεβαίως είχε. Είχε Σαραβάκο (μέχρι και από απευθείας κόρνερ την έστειλε στα δίχτυα από ό,τι θυμάμαι), Ζαετς, Βαζέχα. Και μαζί με το δικό του...χέρι την έκανε την δουλειά.

Πως πήρε τα πρωταθλήματα η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη; Και αυτός είχε ομάδα τότε βεβαίως βεβαίως.Αλεξανδρή.Δημητριάδη,Μπατίστα,Σαβέφσκι,Τσιάρτα (επίσης το είχε καρφώσει από απευθείας κόρνερ) που με κάποια φάουλ διαβήτη θα το κάρφωνε, η με κάποια σαραντάρα μπαλιά πάρτο βάλτο στον Δημητριάδη (που ακόμα και σήμερα αν τον ρωτήσεις τον Δημητριάδη, η μπάλα έχει βαλβίδα η κορδόνι, δεν ξέρει να σου απαντήσει, αλλά μα την στείλει στα δίχτυα ήξερε) Πως τα πήρε ο Κόκκαλης τόσα χρόνια; Επίσης είχε φτιάξει ομάδα...Μέχρι και Ριβάλντο ήρθε...Που όταν η μπάλα έκαιγε έπαιρνε το σύστημα του κάθε προπονητή, πήγαινε στο πάγκο του το έβαζε το σύστημα εκεί που ξέρει, Και τώρα τους έλεγε όλοι σας και μόνος μου! Την μια ήτανε ο Ρίμπο την άλλη θα ήτανε ο Τζόλε, Την άλλη ο Νικοπολίδης να σώσει κάποιο τετ α τετ η να σου πιάσει κάποιο Μπέναλντι (που λέει και ο Αλέφαντος). Μέχρι και ο Γεωργάτος με τον Μαυρογενίδη πιο παλιά που αν και ακραία μπακ, δεν υπήρχε περίπτωση να καίγεται ο Θρύλος για την νίκη και να μην περάσουν το κέντρο. Δεν κάνεις όμως προκοπή με το να έχεις ομάδα που να κεντάει μέσα στο χορτάρι. Άνθρωποι παίζουν όχι μηχανές. Κάποιες φορές μπλοκάρουν ζορίζονται. Εκεί θέλεις κάποιο Δαλούκα... να σου φτιάξει τη δουλειά. Να σε ξελασπώσει. Να δώσει το φάουλ έξω από την περιοχή, το φάουλ που απλά πήγε δίπλα στον επιτιθέμενο ο αμυνόμενος χωρίς να του κάνει τίποτα. Για να το χτυπήσει ο μαέστρος Τσιάρτας η ο Ρίμπο. Η το πέναλντι για να το χτυπήσει ο Τζόλε. Η να στο σφυρίξει απλά γιατί ο Σαραβάκος σου λέει γκολ δεν μπαίνει με τίποτα δώστε μου τη μπάλα να μπουκάρω με κάποια από τις γνωστές "σακούλες"  και να πέσω μέσα στην περιοχή με την γνωστή τούμπα... να μας το δώσει το ρημάδι να το πάρουμε το ματσάκι...

Είναι τυχαίο που ο Κόκκαλης άφησε τον Ολυμπιακό; Τι νομίζεται ότι βαρέθηκε να βγάζει λεφτά  απο τον Ολυμπιακό; Είδε ότι πλέον δεν είναι αυτός το αφεντικό και δεν θα είναι και φέτος. Άστο σου λέει τελείωσε η αυτοκρατορία μου, οικονομική κρίση έχουμε, δώστον. Για θυμηθείτε πάλι όταν άρχισε ο Ολυμπιακός και πήρε το πρώτο πρωτάθλημα μετά τον ύπνο βαθύ των 9 χρόνων, τι έκανε ο Καπετάνιος; Χαιρέτησε και τον έδωσε το Παναθηναϊκό σε άλλους να έχουν να παίζουν. Να κάτσω σου λέει να κάνω τι; Να ρίξω λεφτά; Γιατί θα πιάσουν τόπο; Άλλος κάνει κουμάντο πλέον. Έτσι την είδε και ο Σώκρατες και πάει για άλλα. Σειρά του Βγενόπουλου και του Πατέρα τώρα. Για αυτό μιας και είδαν φως...ρίξανε και κάποια λεφτά από την ημέρα που αναλάβανε να φέρουνε και αυτοί δυο-τρεις παίχτες που θα σηκώσουν την ομάδα τους. Μέχρι να μπει ο Μαρινάκης στα κόλπα. Για αυτό και έφερε το Γκαγκάτση, αυτός θα τον βάλει...αυτός έχει τις άκρες... Και ο Μαρινάκης έφερε παίχτες βεβαίως, δεν μπορούσε να τον αφήσει τελείως ξεβράκωτο. Που είναι η ΑΕΚ θα μου πείτε σε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Μα η ΑΕΚ δεν έχει κάποιον Κόκκαλη η Βγενόπουλο-Πατέρα να την σπρώξει και να ρίξει κάποια χρήματα. Διότι οι Δαλούκες... εκεί τους στέλνουν στα λεφτά. Και τα λεφτά τα ρίξανε και φέτος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτοί θα φάνε από την πίτα το μεγαλύτερο κομμάτι και φέτος. Μεγαλύτερο θα είναι του Παναθηναϊκού βέβαια μιας και είναι σειρά του να το φάει αυτό το κομμάτι. Μιλημένα ξηγημένα είναι αυτά. Όποιος προλάβει έχει την παράγκα με τον μέρος του. Ο άλλος απλά δέχεται την ήττα του και κοιτάει πως και με ποιον τρόπο θα του την πάρει πίσω. Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει...

Ο Παναθηναϊκός υπάρχει γιατί υπάρχει Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός υπάρχει επίσης επειδή υπάρχει Παναθηναϊκός. Για παρέα έχουμε και την ΑΕΚ, για αυτό και δεν έπεσε κατηγορίες και μπήκε στο άρθρο 44. Δεν την αφήσανε οι δυο πρώτοι να πέσει. Για μαλάκες τους έχετε; Όπως πάει τα τελευταία δυο χρόνια μπαίνει και ο Παοκ στην παρέα...! Μιας και έχει υψώσει λίγο ανάστημα. Βέβαια όσο είναι... πρασινομαγαζάκι ακόμα χλωμό το κόβω να μπει. Αλλά αφού είναι έτσι το παιχνίδι ,γιατί δεν γίνεται το εξής λέω εγώ. Βρείτε τα μεταξύ σας, σταματήστε τις "αδελφοποιήσεις" ΠΑΟ-Παοκ και χωρίστε την πίτα στα τέσσερα. Τι θα γίνει με τις άλλες ομάδες; Μην σας νοιάζει, τόσα χρόνια δεν σας νοιάζει έτσι και αλλιώς. Θα ζήσουν και αυτοί πάντως. Θα μου πείτε και αφού είναι έτσι γιατί ασχολείσαι και βλέπεις και είσαι τρελαμένος, με την μπάλα και τον Ολυμπιακό; Κρατήστε την όποια μαγεία έχει περισσέψει από αυτό το άθλημα παρακολουθείστε κάποιους παίχτες από όσους έχουν έρθει (Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ, Πάντελιτς, Σισέ, Γκοβού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουις Γκαρσία,Λέτο, Ντιόπ, Σκόκο) η τους όποιους Έλληνες ταλαντούχους παίχτες και τους δίνουν ευκαιρίες ,οι ομάδες τους (Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Νίνης, Μανωλάς) και παίζουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Ας κάνουμε την πλακίτσα μας και τέλος. Ε; δεν νομίζετε; κάτι...δεν έχει μείνει;

Άντε ξεκινάει και το τσου-λου να στρώσει λίγο το μάτι μας.

12 Σχόλια::

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ GAURAKO ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΠΕΣ ΤΑ :)

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ :)

ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΕΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ...

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΕ...

mahler76 είπε...

κοινώς το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για τον μπούτσο.

Gaurakos είπε...

@Rock n' Metal Whisper

Και εγώ σου λεω ότι και εσύ θα φας...Μιας και λεφτάκια έριξε και ο Μαρινάκης μην πάνε τελείως χαμένα...Πρωτάθλημα ίσως και να μην πάρεις αλλά στον άσσο δεν θα μείνεις Γκαγκάτση έβαλες.

@mahler76

Ακριβώς. Κράτα όμως τις τελευταίες φράσεις μου στο τέλος του ποστ. Και την τελευταία ατάκα ότι ξεκινάει το Τσου-λου Να δουμε μπαλίτσα τις προκοπής. Κια την φάση μεταξύ μας να κάνουμε την πλακίτσα μας. Πάντως κάνουμε τους μαλάκες δεν είμαστε! ;)

ΦΟΥΛΗ είπε...

καλέ τι να πω, στη μάνα σου το είπες??
η πάρε 11880.....
καλησπέρααααα

Unknown είπε...

Εχεις πάρει καλό καναπέ για το τσου λου;;;
χαχαχαχα
Πάντως μου αρέσει που στο κείμενό σου υπάρχουν και δικά μου λόγια. ;-)
Στην τελευταία παράγραφο.
Φιλούρες

Gaurakos είπε...

@bear

Αφορμή ήτανε η προσωπική μας συζήτηση το post.


@Φούλη
Όχι καλέ τι να πω στην μαμά μου; Αν δει μια μπάλα στο δρόμο θα πάει να την παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα για βόμβα!!!

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

δεν κατάλαβα τίποτα...
μα τίποτα.
θα συμφωνήσω με την Φούλη (πως φαίνονται ποιες βλέπουν τηλεόραση χαχα) στην μάνα σου το είπες??

ευχαριστώ για την υπογραφή
ματς μουτς

Gaurakos είπε...

@My little Prince ♕ Nikolas
Έχει να κάνει με το ποιός θα πάρει με το μέρος του το παρασκήνιο και θα έχει την εύνοια. Τόσα χρόνια αυτό γίνεται. Όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου από τέτοια...

Ανώνυμος είπε...

Νιωθω πολύ περίεργα ως η μόνη γυναίκα που κατάλαβε τι γράφεις :)

Έχεις δίκιο, κάπως έτσι γινεται η αλλαγή ιδιοκτησίας. Όχι μόνο στις ομάδες αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις.
Αυτή η μαγεία που λες, μακαρι να υπάρχει.

Gaurakos είπε...

@efi
Καλησπέρα καταρχήν και ευχαριστώ για την επίσκεψη και τον κόπο να αφήσεις δυο γραμούλες.

Μην νιώθεις περίεργα είναι και άλλες γυναίκες που ασχολούνται με το αντικείμενο και προσωπικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση.

Μαγεία υπάρχει ακόμα το πιστεύω αυτό. Υπάρχουν ακόμα κάποιες τέτοιες στιγμές. Λίγες αλλά σε κάνουν να ξεδιψάς.

Θα περάσω από και από το Blogακι να σε επισκεφτώ με την σειρά μου. :)

Φοίβη είπε...

τα σέβη μου γαβράκο.
αν και καθήμενος, ορθά τα εγράψες...

Gaurakos είπε...

@Φοίβη
Και τα δικά μου σέβη. Δεν πιστεύω να βαρυστομάχιασες προχτές...; :P τα 7... πάντως τα γλυτωσες. Αχχχχ και πως τα γλύτωσες...!

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.