13 Οκτ 2010

Print this post

11 Η νέα είναι και ωραία

Image and video hosting by TinyPic
Επειδή όταν φωνάζω και βγαίνω λάθος το παραδέχομαι. Έτσι και όταν φωνάζω και δικαιώνομαι, κάτσε να διαβάσεις τα παρακάτω. Δεν ξέρω αν βλέπεις την Εθνική του Σάντος. Η άποψη μου για τον συγκεκριμένο προπονητή δεν είναι εξαιρετική. Αλλά τον έχω απόλυτα ικανό να σου κάνει μια καλή ομάδα που θα σταθεί αξιοπρεπέστατη στο γήπεδο παίζοντας αυτό που ξέρει και μπορεί. Βασιζόμενος και στο υλικό που Έχει. Ο οποίος έχει άλλο ένα υπέρ ότι είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζει τι παίζει. Κάποιοι... παρουσιάσανε την Εθνική, ότι δεν έχει ταλέντο παιχτών, με αποτέλεσμα να μην έχει επιλογές, να διαλέξει ο προηγούμενος ομοσπονδιακός προπονητής. Ακούσαμε επίσης ότι σιγά και τι θα αλλάξει με τον Σάντος; Δεν υπάρχει υλικό λέγανε. Πάμε λοιπόν, να δούμε την παλιά και την "Νέα Εθνική"


Καμία σχέση με την Εθνική του Ρεχάγκελ. Από άποψη μπάλας μιλάω και όχι επιτυχιών. Για τον Ρεχάγκελ τα έχουμε πει, για τις επιτυχίες του...Δεν αλλάζουν. Και κανείς δεν μπορεί να υποβαθμίσει όλες αυτές τις επιτυχίες. Θα μιλούσαμε για αχαριστία σε αυτή την περίπτωση. Αλλά σε τόσα χρόνια στο πάγκο της εθνικής, μπάλα είδες από αυτόν μόνο στη πόλη, με τους Τούρκους (που εκεί έδωσε τα ρέστα της η Εθνική. Και με τους Νιγηριανούς στο περασμένο μουντιάλ της Αφρικής). Θα μου πεις σιγά μωρέ, με τους Λετονούς και τους Ισραηλινούς έπαιξε, ο Σάντος. Σιγά τους αντιπάλους. Και το κάνεις και ζήτημα για δυο αγώνες που έπαιξε καλά; Και ο Ρεχάγκελ με τέτοιους έπαιζε και κέρδιζε. Μπάλα, δεν είδαμε όμως. Θα μου πεις θέλεις και μπάλα; Εκτός από την κούπα στην Πορτογαλία, σε πήγε πάλι Euro και Mundial Στην Αφρική. Σαν πολλά δεν ζητάς;  Τι έκανε; Τι παρουσίασε; Και ναι. Θέλω και μπάλα. Όταν έχεις σηκώσει Ευρωπαϊκή κούπα, πρέπει και να δείχνεις και κάτι παραπάνω. Κάτι καινούριο. Όχι να μένεις στα ίδια και στα ίδια. Μην κρίνουμε μόνο από το αποτέλεσμα.


Επίσης. Πότε είδες τον Ρεχάγκελ, να κοιτάξει παίχτες, από άλλες ομάδες εκτός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και από όσους παίζουν στο εξωτερικό. Δηλαδή ο Πανιώνιος, που ανέκαθεν έβγαζε παίχτες και ακόμα και σήμερα βγάζει (μην αρχίζουμε να τους λέμε, τους ξέρετε άλλωστε). Δεν είχε να πάει να διαλέξει; Αλλά αν ο παίχτης έπαιρνε μεταγραφή σε μια από τις "μεγάλες" ομάδες, αμέσως τον καλούσε. Βλ. Γκέκας στην Καλλιθέα δεν του έκανε, αλλά με το που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, την επόμενη μέρα τον κάλεσε. Βλ. Τοροσίδης στην Ξάνθη δεν του έκανε, αλλά με το που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό αμέσως τον κάλεσε.  Η να εκμεταλλευτεί το "νέο αίμα"; Φετφατζίδης. Θα τον έπαιρνε άραγε...; Η να σου ξεκινάει με τον άμπαλο μεν Σαλπιγγίδη, αλλά να ξέρει και να συνεργαστεί με τα χαφ και να σκοράρει και να είναι και γρήγορος; Η τον Μήτρογλου; Με τον Χαριστέα θα ξεκίναγε. Έλεος πια! Να ξεκινάει ο Χαριστέας και να είναι ο Μήτρογλου στα αζήτητα, η Σαλπιγγίδης στο πάγκο. Η τον Νίνη;


Εντάξει βλέποντας τον Φετφατζίδη...καμία σχέση ο Νίνης...περισσότερη μπάλα ξέρει ο "Φέτφα" και δεν στο λέω σαν Γαύρος. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν αν παίρνω χαμπάρι σε τι σύλλογο παίζει, ο κάθε παίχτης., όταν ο κάθε παίχτης έχει να κάνει για Εθνική. Και όντως να σου "σκάσει" ντρίμπλα ο Νίνης, σε κλειστό χώρο δεν τον είδα και ποτέ. Άρα θα συμφωνήσω με τον Γεωργίου, ότι θέλει χώρους, για να αποδώσει. Βλ με τους Λετονούς που του δώσανε χώρο και τους έκανε ότι ήθελε ο Νίνης, Όπως και πέρυσι με την Ρόμα στον εκτός έδρας αγώνα... Είναι παίχτης που θέλει χώρο, για να σου βγάλει την κάθετη (Και ομολογουμένως αυτή η κάθετη είναι πάρτο βάλτο) η να σου σουτάρει έξω από την περιοχή. (Θυμηθείτε πόσα έχει βάλει με σουτ, έξω από την περιοχή και πόσα έχουν φύγει ελάχιστα άουτ, η τα έχει σώσει με δυσκολία ο τερματοφύλακας) Έχει πόδι να το "μπουμπουνίσει" που λέει και ο Αλέφαντος.


Και μιας και είπα για καλό πόδι σε σουτ έξω από την περιοχή, Χωράει και ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού. Και αριστεροπόδαρος και με σουτ φαρμάκι. Σε κλειστές άμυνες, θα χρειαστούν τα σουτ έξω από την  περιοχή. Όπως και οι δουλεμένες στην προπόνηση, για τις στημένες μπάλες κοντά στην γραμμή της μεγάλης περιοχής.


Τι άλλο να θυμηθείς από τον Ρεχάγκελ; Τις αλχημείες του; Σαλπιγγίδης αριστερό εξτρέμ, Τοροσίδης αριστερό μπακ, για να παίξει ντε και καλά ο Σεϊταρίδης, από δεξιά. Άλλο κόλλημα του Ρεχάγκελ από εκεί. Μην έβαζε Τον Σπυρόπουλο ως αριστεροπόδαρος που είναι από αριστερά στο άκρο της άμυνας. Για να παίξει ο Γιούρκας. Βέβαια ο Τοροσίδης θα μου πείτε ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Αλλά ο Γιούρκας μετά το Euro 2004, Τι πρόσφερε; Πήρε την μεταγραφή του στην Πόρτο τότε πήγε και από Ισπανία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κονόμησε έκανε το κομμάτι του και τέλος. Ο Γκέκας κάτι φορές από δεξιά! Για να χωρέσει και να παίξει ποιος λέτε, στο κεφάλι της επίθεσης; Ο Χαριστέας ρε σεις! Τόσο δύσκολο ήτανε; Τον έχω ξεσκίσει θα μου πείτε τον Άγγελο. Δεν με νοιάζει.


Όχι ρε συ. Δεν παίζουμε σαν Βραζιλία η Αργεντινή. Όποιος περιμένει από τον Σάντος να κάνει την Εθνική να παίζει μπαλάρα, απλά θα χάσει το χρόνο του. Αλλά δεν θέλουμε και κολλύριο για τα μάτια, μετά το τέλος του αγώνα. Βλέπουμε και κάποιους συνδυασμούς, την μπάλα κάτω, τη πουτάνα, να ξυρίζει το χορτάρι. Δεν αντέχω να βλέπω την μπάλα να σηκώνεται από το χορτάρι. Τουλάχιστον  αν δεν το πετυχαίνει πάντα το προσπαθεί. Τους είδατε χτες πως βγάζανε την μπάλα από την άμυνα αλλάζοντας πάσες; Συμπέρασμα. Η εθνική είχε και έχει παίχτες να μπορούν να παίξουν, όχι σαν Βραζιλιάνοι, δώσε μου μάτια να σε βλέπω, η να βρίζεις τον διαιτητή επειδή σφύριξε την λήξη του αγώνα και τελείωσε το υπέρ θέαμα. Αλλά να σε ικανοποιήσουν και όχι να καταστρέφουν το ποδόσφαιρο.


Και για να τα λέμε και όλα. Ναι και ο Σάντος αμυντικογενής προπονητής είναι αλλά θα το χρησιμοποιήσει σε αγώνες που θα χρειαστεί πραγματικά. (βλ Κροατία) που παίξαμε ταμπούρι. Δεν σε έπαιρνε και αλλιώς, εκτός έδρας ήσουνα, καλύτερη ομάδα η Κροατία και είχες στραβοπατήσει την προηγούμενη με Χ στην έδρα σου, από την Γεωργία. Ήθελες τουλάχιστον να μην χάσεις. Στα υπόλοιπα μαζεμένος μεν αλλά θα σου παίξει και μπάλα. Όσο ξέρει, χωρίς καταστροφή του ποδοσφαίρου και αλχημείες.


Στο μόνο που πάσχει η Εθνική είναι λίγο στο κέντρο της άμυνας. Με Αβραάμ και Παπασταθόπουλο μείναμε. Ας ρίξει μια ματιά ο Πορτογάλος, προς Σάλκε για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Και προς ΑΕΚ, για τον Μανωλα.  Μιας και όπως έχει δείξει, δεν τον νοιάζουν οι ηλικίες του κάθε ποδοσφαιριστή. Αλλά το πόσο και τι μπορεί, να του προσφέρει.


Πλάκα πλάκα τα δυο πεναλντάκια των Ισραηλινών, τα έπνιξε χτες. ;-) Και η πλάκα; Στο δεύτερο του έχει πάρει τα πόδια ο αμυντικός μας, του Ισραηλινού και ο Καραγκούνης... Πήγε να του ζητήσει το λόγο γιατί κάνει θέατρο και απαιτεί πέναλντι... Χαχαχαχαχα. Το δικό μας πέναλντι ευτυχώς το είδε και σωστά το έδωσε. :-)

11 Σχόλια::

Я верю в Сталина είπε...

Εεεεε κάνεις ένα μεγάλο λάθος και έτσι (για μένα) η όλη ανάρτηση είναι εκτός θέματος... Ο Σάντος είναι προπονητής όχι τσαρλατάνος σαν τον άλλο καραγκιόζη!


Αυτά :)

Я верю в Сталина είπε...

Αν λέω ότι είσαι εκτός θέματος είναι γιατί συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα. Δεν μπορεί να συγκρίνεις έναν Προπονητή (άσχετα αν σου αρέσει ή όχι) με έναν τσαρλατάνο...

κατάλαβες;

Gaurakos είπε...

@marco

Διέγραψα το προηγόυμενο σχόλιο μου λόγω ότι δεν ήτανε σωστά γραμμένες κάποιες λέξεις. Και συμπληρώνω πάνω και στο νέο σου σχόλιο.

Κάνεις λάθος. Περί εκτός θέματος.

Διάβασε πάλι στην αρχή...Που λέω "Η άποψη μου για τον συγκεκριμένο προπονητή δεν είναι εξαιρετική. Αλλά τον έχω απόλυτα ικανό να σου κάνει μια καλή ομάδα που θα σταθεί αξιοπρεπέστατη στο γήπεδο παίζοντας αυτό που ξέρει και μπορεί. Βασιζόμενος και στο υλικό που Έχει"
Όπως κατάλαβες για προπονητή λέω και εγώ. Όχι για απατεώνα. Εσύ τον λες τσαρλατάνο και εγώ απατεώνα. Απλά έπρεπε να υπενθυμίζω με όσα γράφω τις διαφορές, του τίμιου με του απατεώνα. Αφού έγινε ήρωας με το 2004...

Edit

Μήπως ο Σάντος δεν έχει πράξει τα όσα λέω; Μήπως δεν είναι αμυντικογενής; Μήπως μπορεί να σε κάνει φαντεζί ομάδα; Και λέει άλλα η ανάρτηση; Πώς είναι άκυρη;
Η μήπως ο Ρεχάγκελ δεν έπραξε ως βολεψάκιας, καθιστός πάνω στην κούπα του Euro 2004;
Το αν είναι και ποιος, κατά την άποψη σου Κανονικός προπονητής η όχι, δεν βγάζει την ανάρτηση άκυρη. Και δεν έκανα σύγκριση μεταξύ των δυο. Μιλάμε πως έκανε διαχείρηση υλικού ο κάθε ένας και τι βλέπουν τα ματάκια σου. Από το ρημάδι το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. Όπως επίσης δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι προπονητής ο Ρεχάγκελ. Με βάση την δικά μου άποψη. Από εκεί και πέρα όπως νομίζεις. :))

(Άσχετο) Έλεος. Προσπαθώ τόση ώρα να ξανασύνδεθώ...

Я верю в Сталина είπε...

Κοίτα, το λεω ότι είσαι εκτός θέματος για να δώσω έμφαση στο ότι ο ένας (για μένα) είναι προπονητής κι ο άλλος τσαρλατάνος, όχι γιατί είσαι εκτός θέματος κυριολεκτικά, αντιλαβού;

Gaurakos είπε...

Ε, ξηγήσου από την αρχή να καταλάβω τι θέλεις να πεις. Να ξέρω και πως να σου απαντήσω. Έτσι θα ξεμπερδεύαμε με δυο σχόλια και τέλος. Έγώ πάντως τον έχω χαρακτηρίσει τον ορισμό του άμπαλου και απατεώνα... Πάντος και ο Πορτογάλος κάνει κάτι τρελά. Τα κάνει και θα συνεχίσει να τα κάνει και πάλι λογικό είναι να γίνουν και λάθη. Αλλά ότι ναναι δεν είναι.

KANTHAR0S είπε...

Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα φίλε μου. Πολύ δουλειά.

Prisoned Soul είπε...

Μ' αρέσει που αν και Gaurakos όπως λες είσαι αντικειμενικός όταν πρέπει και λες και τα συν και τα πλην και της δικής σου ομάδας και των άλλων...

Τώρα για το ματς, έχουμε όντως πολύ δρόμο ακόμη και πολύ δουλειά! Θα δούμε!

ΥΓ. αν και ασχολούμε, σαν κοριτσάκι που είμαι δεν τα ξέρω όλα, μου κόλλησε λοιπόν αυτό: "παίξαμε ταμπούρι"
Τι εννοείς ω μέγα ποιητή;!

Gaurakos είπε...

@KANTHAR0S

Και βέβαια θέλει ακόμα δουλειά. Και φυσικά ο Σάντος με την ομάδα ακόμα δίνουν εξετάσεις... Αλλά μιλάω για τα πρώτα δείγματα. Και ότι κολλήματα, ποιος. που και πόσο χρονών είναι δεν παίρνει χαμπάρι. Και επαναλαμβάνω ότι θα κάνει και λάθη. Τα γνωστά του...Ξέρουμε ποιος είναι. Αλλά θα τη στρώσει πιστεύω την εθνική.

@Sweet truth!

Ανέκαθεν, δεν έπαιρνα χαμπάρι και πάντα υπήρξα και ακόμα είμαι αντικειμενικός. :)
Όσο για το ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα. Ότι απάντησα στον Κάνθαρο το ίδιο και εδώ.
Για το "παίξαμε ταμπούρι" Σημαίνει όταν μια ομάδα κλείνετε στην άμυνα της προσπαθώντας να κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Πιο συγκεκριμένα. Θυμάσαι στο Euro 2004; Όλοι πίσω και αν τους πετύχουμε στην κόντρα η σε κάποια στημένη φάση, να το καρφώσουμε. Και ποιο πρόσφατα στο περασμένο Mundial με την Αργεντινή που παίξαμε, με 9 παίχτες στην άμυνα. Βλέπεις δεν φτάνανε ούτε 5 για να τους σταματήσουν. Αλλιώς δεν τους έπιανες, τους Αργεντίνους. χαχαχα. Κάπως έτσι το έπαιξε και ο Σάντος με τους Κροάτες...

Prisoned Soul είπε...

Μάλιστα... τώρα κατάλαβα δύο πράγματα!!
1ον: κατάλαβα τι σημαίνει η φράση και
2ον: κατάλαβα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη φράση για την ομάδα μου :Ρ γιατί η αλήθεια να λέγεται άμυνα ούτε έχουμε ούτε πρόκειται να παίξουμε, και μάλιστα τόσο πολύ!

Φιλιά

Dreameraki είπε...

Άχουυυ κολλημένος με τη μπάλα!

Gaurakos είπε...

Εμ, μια αρρώστεια είναι αυτή. Ο Θρύλος και η μπάλα. η ωραία μπάλα όμως. ;)

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.