28 Νοε 2010

Print this post

13 Wire in the Blood

Ότι διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί είναι μια παρουσίαση του κύριου πρωταγωνιστή της συγκεκριμένης σειράς και πως κατέληξε να κοσμεί την ταινιοθήκη μου, ζωή να χει. Και όχι κριτική. Μπαίνοντας μια μέρα στο Blue-white.gt Βλέπω ένα upload με 2 σειρές στο τίτλο παρουσίασης στην λίστα με τα νέα uploads. Κλικάρω και μπαίνω μέσα στην περιγραφή. Το ανέβασμα ήταν σε μορφή πακέτου και μάλιστα είχε γίνει και διαμαντένιο από την ομάδα διαχείρισης του tracker. (Διαμαντένιο γινότανε ένα torrent η ταινία, η δισκογραφία, όταν ήτανε ολοκληρωμένη, η όταν ήταν κάτι το πολύ σπάνιο). Και ξεκινάω να διαβάσω την περιγραφή. Πλούσια τα σχόλια (σεντόνι για την ακρίβεια) του uploader είχα αρχίσει να βγάζω μια καλή γνώμη λέγοντας θα το κατεβάσω. Μέχρι που φτάνω σε αυτό το σημείο όπου ο uploader λέει: "Λόγω λεξιoλογίου σε κάποιες σκηνές και μερικών σκληρών σκηνών, δεν θα πρότεινα την παρακολούθησή της από ανήλικους η από άτομα που ανακατεύονται."  Χέστηκα λέω για το λεξιλόγιο, αλλά για τις σκληρές σκηνές ίσως υπάρξει θέμα...

Μπαίνω στην διαδικασία σχολίων να δω τι λένε και οι άλλοι. Πάντα η γνώμη όσων το είδαν κάθε παρασκευή που ανέβαινε το κάθε επεισόδιο και είπαν μια ευχαριστήρια άποψη στο τελευταίο ανέβασμα μετράει όπως και να το κάνουμε. Δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται ότι δεν του άρεσε. Το αφήνω για λίγο και μπαίνω στο msn. Syriana καλημέρα. Σε είδα στα σχόλια του Wire in the blood, τι παίζει; Α πολύ καλή σειρά την έχει μεταφράσει το παιδί που την ανέβασε κιόλας, κατέβασε την είναι και freeleech (Δεν χρεώνει ratio για όσους ξέρουν). Χέστηκα για το free τις λέω έτσι και αλλιώς ήτανε δεν ήτανε free πάλι θα το έδινα πίσω όσο μπορούσα τουλάχιστον σε όσο πήρα και εγώ. Επίσης δεν είμαι στραβός είδα ότι λέει own subs. Άλλο σε θέλω να μου πεις. Εκεί λέει έτσι... όμως και εγώ όπως ξέρεις ταράζομαι. Καμία σχέση, δεν είναι τρόμου, δεν θα τσιτωθείς,  δεν έχει το αίμα που φαντάζεσαι. Και μπαίνει η σειρά στα Bookmarks. Διότι  είχα να ανεβάσω κιόλας και δεν περίσσευε bandwith για διαμοιρασμό.

Ο uploader συνέχισε να μεταφράζει εξ ακοής ότι είδε και του άρεσε και να το προσφέρει στο BWGT. Σε όλα τα ανεβάσματα του δεν ζητούσε να του πεις ευχαριστώ, δεν ζητούσε επαίνους. Το μόνο που ζητούσε χωρίς να υποχρεώνει ήτανε ένα γαμημένο Feedback για τις εντυπώσεις του κάθε επεισοδίου, ώστε να κάνουμε και μια κουβέντα. Τον ανέβαζε τον έκανε να νιώθει καλά. Μάλιστα όταν δυο χρήστες όταν πιάσανε την πάρλα, καταχραστείτε το χώρο ελεύθερα τους είπε.  Το Blue έκλεισε. Την σειρά όμως πρόλαβα την κατέβασα και την είδα. Αφιερώνω λοιπόν μερικές γραμμούλες για αυτό το Feedback τιμής ένεκεν στον μεταφραστή της, μιας και το Blue έκλεισε και δεν έχω που αλλού να του πω, πως την είδα εγώ.

Υπ όψιν ξανά λέω δεν είναι κριτική δεν είμαι καλός σε αυτά. Μην περιμένετε κάτι το τρομερό.

Ο κύριος πρωταγωνιστής.

Συνεργάζεται με την αστυνομία ώστε να τους δώσει ένα προφίλ του δολοφόνου. Ο τρόπος που σκέφτεται; Ξεχωριστός (Άλλωστε και ο ίδιος...ξεχωριστός από όλους τους άλλους είναι). Έχει ένα περίεργο τρόπο που σκέφτεται. (Όχι, δεν θα σας πω τι και πως). Πανέξυπνος. Το μυαλό του δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει, μα ποτέ. Έχει αρκετή δόση τρελού ( Ο ...Μπεν με δικαίωσε).  Όχι όμως να κάνει κακό. Μπορεί να πλησιάσει ακόμα και το πιο επικίνδυνο κακοποιό ολομόναχος. Τον εμπιστεύονται. Ετοιμόλογος σε όλα, ακόμα και η σιωπή του είναι μια απάντηση στον οποιονδήποτε. Ποτέ δεν υποτιμάει τίποτα και κανέναν. Ευαίσθητος. Άγριος; Ποιος έχασε την αγριάδα του για να την βρει αυτός; Η σχέση του με τις γυναίκες; Εσύ έχεις παιδιά; Τον ρωτάει ο μικρός. Πρέπει να έχεις φιλενάδα γι' αυτό. Και εγώ έχω τη τάση να τις φρικάρω. Απαντάει. Η μόνη γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μαζί της και ως σχέση, η Αστυνομικός Κάρολ Τζόρνταν. Αλλά ό τύπος δεν το χει... Τον ελεύθερο χρόνο του θα παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι στο Play Stasion και συγκεκριμένα το Tomb Raider με την Lara croft. Ποιός είναι αυτός; Επάγγελμα: Ψυχίατρος. Όνομα: Τόνυ Χιλ. Περισσότερα για τον κύριο στη Βρετανική σειρά. Wire in the blood.

Η  Σειρά.

Είναι 6 κύκλοι 27 διπλά επεισόδια σύνολο. Ενώ οι φόνοι είναι δυνατοί και κάποιες σκηνές (έστω για κάποια δευτερόλεπτα) είναι... κάπως δεν σου σηκώνει την τρίχα κάγκελο, αντίθετα σε χαλαρώνει και σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς. Τα επεισόδια είναι αυτοτελείς αλλά καλό είναι να τα δείτε από την αρχή και με την σειρά τους.

Οι υπότιτλοι της σειράς.

Nickname μεταφραστή: mordred. Αξίζει στο τέλος να διαβάσετε και τις υποσημειώσεις του κάθε επεισοδίου. Είναι αποτέλεσμα γνώσεων, ψαξίματος και προσφοράς του μεταφραστή της.
Αν κατεβάσετε από κάπου τους υπότιτλους και δείτε άλλο όνομα στα credits εκτός από αυτό "mordred (NVL)" Οι υπότιτλοι είναι αλλοιωμένοι ως προς την υπογραφή τους στο τέλος. Μπορεί και να μην δείτε και τίποτα, άγνωστο το γιατί. Δόξα και τιμή στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που οικειοποιούν το κόπο του άλλου.

Αγαπημένη σκηνή.



Αγαπημένη ατάκα. Τζακ; Κατεβάζεις τίποτα από το BWGT; Τρώει όλο το bandwidth. Το BWGT Είναι έμπνευση του μεταφραστή.

Αγαπημένα επεισόδια. Torment,Prayer Of The Bone.



 

13 Σχόλια::

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Κι εμείς (εγώ δηλαδή, ακόμα μια με βλέπω!) πως θα το βρούμε; Ε; Δεν μπορείς κύριος να μας ανάβεις και μετά όξω από την πόρτα. Πες ντε!!!!

Καλημέρα Gaurakoς!!!

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Να σου ξαναρθει. Φρόντισε να σου ξαναρθει ΑΜΕΣΑ κακομοίρη μου!

(είμαι πολύ τεμπελόσκυλο για να αρχίσω να ψάχνω γαμώτο)

Gaurakos είπε...

MarMar
Θα σου εξηγήσω σε μεηλ γιατί έσβησα το σχόλιο σου...Συγνώμη.

Γαμάει και Δέρνει

Αν ψάξεις στο net θα βρείς υπότιτλους και την σειρά. Δεν την έχω ανεβάσει κάπου. Σχεδόν το έχω παρατήσει το άθλημα, με uploads. Αλλά που θα πάει θα μου ξανά ρθει!

TwistedTool είπε...

Ελπίζω να γνωρίζουμε όλοι το nickname με το οποίο κυκλοφορεί ο εν λόγω uploader από το κλείσιμο του BWGT και μετά.. :)

Ψήθηκα να τη δω κι εγώ τώρα. Αλλά πού χρόνος;

KANTHAR0S είπε...

Δεν τη γνωρίζω τη σειρά. Θα το ψάξω το θέμα.

offshade είπε...

Θεωρώ ότι η σειρά ήταν ένα φαινόμενο, όχι από μόνη της, αλλά από πλευράς ανταπόκρισης όσων την κατέβαζαν περιμένοντας με ευλάβεια κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα. Τέτοιο interactive σκηνικό δεν έχω ξαναπετύχει σε torrent tracker. Για τους λόγους αυτούς έχω κρατήσει κάποιες από τις περιγραφές του uploader και σας θυμίζω κάποια αποσπάσματά της μαζί με κάποια σχόλια των Wireholics (όπως καθιερώθηκε να ονομάζονται οι φανατικοί της σειράς).

-----------
14 Νοεμβρίου 2002 και το ITV συστήνει στο Βρετανικό κοινό τα εγκληματολογικά χρονικά του Μπράντφιλντ μέσω μιας σειράς με περίεργο όνομα και έναν ακόμη πιο περίεργο πρωταγωνιστή: Τον κλινικό ψυχολόγο Δρ Τόνι Χιλ - την ιδιόρρυθμη, ανασφαλή και κοινωνικά απροσάρμοστη ενσάρκωση του Robson Green, που εν μία νυκτί έγινε μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές περσόνες στην Αγγλία. Αυτός ο μοναχικός και αλλοπρόσαλλος αντιήρωας, με το μυαλό το ικανό να σώσει την πόλη του από τους δράκους που τη λυμαίνονται (δράκους με τη διεστραμμένη κοσμοθεωρία δολοφόνων, βιαστών και απαγωγέων) αλλά ανίκανο να σώσει τον ίδιο από τους δαίμονες του εαυτού του, σας προ(σ)καλεί να τον γνωρίσετε.

[…]

Επιγραμματικά μπορώ να σας απαριθμήσω κάποιους από τους λόγους που με έκαναν να κολλήσω με αυτή τη σειρά: Το καλογραμμένο και προσγειωμένο της σενάριο. Η σκοτεινή της ατμόσφαιρα, με τις απαραίτητες δόσεις βίαιων εικόνων να ταΐζουν τις ενδόμυχες αρρωστημένες ανάγκες μου ως τηλεθεατή. Ο απολαυστικά τσαπατσούλικος και ιδιοφυής χαρακτήρας του Τόνι Χιλ, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της εκφραστικής ευπλαστότητας του ενσαρκωτή του. Κυρίως ίσως, η νοσηρή φαντασία των σεναριογράφων της.

Από την άλλη βέβαια, μπορεί εγώ ο ίδιος να είμαι ο αρρωστημένος της υπόθεσης που τη βρίσκω με όλα αυτά. Εγώ και όλοι εκείνοι οι αρρωστημένοι σαν κι εμένα που βαθμολόγησαν τη σειρά με 8,4/10 στο IMDb και 8,9/10 στο TV.com. Και οι του θανατά αρρωστημένοι που έδωσαν 9,3/10 στο συγκεκριμένο επεισόδιο στο TV.com. Α, μην παραλείψω να αναφέρω και κάποιους ομοιοπαθείς στο BWGT, που απροκάλυπτα εκδήλωσαν την αρρώστιά τους γράφοντας για προηγούμενα επεισόδια:

magdias:Bones, Csi ktl mou moiazan gia kapoies stigmes B' Ethniki mprosta tou. koryfaia atmosfaira.
dinini: Είναι από αυτές τις σπάνιες τηλεοπτικές δημιουργίες, που δεν μπορείς να τις βάλεις εύκολα στην ίδια κατηγορία με κάτι άλλο, θα το αδικήσεις το καημένο.
gugusiss:Για πρώτη φορά περιμένω τόσο ανυπόμονα να βγάλει κάποιος καινούργιο επεισόδιο.
pmkamb: nai einai h kalyterh astynomikh seira poy exw dei.
iceman7: Exw kollhsei me th seira,opoiodhpote allo sxolio einai peritto.
pennya: Τρομερέ κι αντισυμβατικέ Τόνυ !!! Μια κατηγορία από μόνος του.

Χμμ, ίσως να είμαστε πολλοί τελικά. Σαν αντίγραφο της σκηνής από το “Freaks” του Tod Browning, όλοι εμείς που έχουμε ήδη κολλήσει το «μικρόβιο», σας καλωσορίζουμε ψέλνοντας εν χωρώ: “One of us, one of us, one of us...”

Πολλά έγραψα πάλι. Τελειώνοντας να θυμίσω ότι…
* Οι υπότιτλοι έχουν φτιαχτεί ιδιοχείρως με θυσία χρόνου και κυρίως κόπου, γι’ αυτό και ένα σχόλιο θα ήταν μια μικρή ανταπόδοση εκ μέρους σας.
** Πολύ θα με ενδιέφερε η γνώμη σας μετά την παρακολούθηση του επεισοδίου, τόσο για το περιεχόμενό του (χωρίς spoilers παρακαλώ), όσο και για την ποιότητά του.

--------------
Νομίζω ότι αξίζει να την ανακαλύψετε. Παρόλα αυτά, το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε, βρίσκεται στην πρόταση με την οποία έκλεινε πάντα την εριγραφή ο uploader:
"Οι υποτιτλοι έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για τους χρήστες του BWGT. Μην τους αναδημοσιεύετε σε άλλα sites!"
Επειδή οι υποσημειώσεις στο τέλος δεν χωρούσαν στους τίτλους τέλους, συχνά ο uploader προσέθετε επιπλέον κενό. Ετσι αν δεν βρείτε το avi που ανέβαινε στο bwgt θα πρέπει να διαβάσετε τις υποσημειώσεις με το notepad...

Marouli είπε...

Πωπωπω αυτη η σειραααααααα!!! Εμμονη σας εχει γινει.. Οφ μας κατεστρεψες χαχαχα!!!

Μαρουλοφιλακια!

Prisoned Soul είπε...

Φαίνεται σπουδαία και λατρεύω τις αστυνομικές σειρές και ταινίες
(να φανταστείς από χθες κατεβάζω το "Serpico", λογικά θα την ξέρεις εγώ δεν την ήξερα... ο πατέρας μου μου την είπε και δεν έχασα χρόνο, κατεβαίνει αργά αλλά εφόσον είναι μία καλή αστυνομική ταινία δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!!)
Οπότε θα την ψάξω την σειρά!!

zoyzoy είπε...

Βλέπεις και σειρές??
Εγώ δεν προλαβαίνω ούτε ταινία να δω:))

ΦΟΥΛΗ είπε...

και η χθεσινή σειρά ωραία ήταν! με τρομερά απρόσμενο τέλος,ένα τέλος που δεν κατάλαβα ήρθε ποτέ!!κάτσε να τσεκάρω μην συνεχίζετε ακόμα..

ksotikoula είπε...

Αυτή είναι μια σειρά που δεν πρόλαβα δυστυχώς να κατεβασω πριν κλείσει το Bwgt και είχε θαυμαστές που το γούστο της επιδοκιμάζω. Μακάρι να ξανανοίξει ο τράκερ να τη δω κι γω. Κανένα νέο ακόμα γι' αυτά φανταζομαι :( .
Πολύ ωραίο το Χριστουγεννιάτικο φόντο, Γαυράκε :)

Gaurakos είπε...

TwistedTool

Ένα μήνα στο λέω τώρα για αυτή τη σειρά. Μην μου αγχώνεσαι και θα βρεις χρόνο να την δεις...

KANTHAR0S
Αξίζει να την δεις πίστεψε με μιλάμε για πρέζα.

offshade

Κειμήλιο το σχόλιο σου! Σε υπέρ ευχαριστώ.

Marouli

Δες την δες την και εσύ θα σου κάνει καλό.

Sweet truth!

Το Serpico είναι ταινιάρα Και ο Al Pacino φοβερός και σε αυτή τη ταινία. Την σειρά Wire in the Blood βρες την και κατέβασέ την και θα με θυμηθείς. Προσοχή όμως στα avi που θα βρεις να ταιριάζουν οι υπότιτλοι για όπου υπάρχουν υποσημειώσεις, καθώς στα avi που ανέβηκαν στο Blue-white.gt είχε προστεθεί έξτρα χρόνος στο βίντεο.

zoyzoy

Το τελευταίο καιρό δεν έχω παράπονο έχω αρκετό χρόνο. Το καλύτερο βέβαια θα ήτανε...να μην έχω.

ΦΟΥΛΗ

Τελείωσε ρε συ μην ανησυχείς πάλι;

ksotikoula

Νέα δεν υπάρχουν για το Blue ακόμα :( αλλά με την σειρά μην σκας. Έχουν γνώση οι φύλακες... ;)

Coffeemug είπε...

Τώρα που πήρα καλό βαθμό, μπορώ να δηλώσω και επίσημα ότι με ξεμυάλισες. Αντί να γράφω την &^(*&%$@*&εργασία, είδα 3 seasons σε μια βδομάδα. Κόλλησα από το πρώτο λεπτό!

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.