8 Δεκ 2010

Print this post

33 Εργασία και χαρά

Από το πρωί σήμερα είχα μια αισιοδοξία, ότι όλα θα πάνε καλά. Βασικά ξεκίνησε από χτες το απόγευμα... Που ξεκίνησα να βρω σπίτι, πρέπει και να μετακομίσω βλέπεις. Βρίσκω ένα σπίτι τέλειο μεγάλο και τιμή super! Τι να το κάνω το μεγάλο; Το βρήκα ευκαιρία και στην περιοχή που μένω κιόλας και σχεδόν κοντά στη δουλειά που ήτανε να πάω να μιλήσω σήμερα το απόγευμα. Είχα βάλει το ρολόι στις 7 το πρωί να χτυπήσει. Κοιμήθηκα και νωρίς χτες το βράδυ, ώστε να ξυπνήσω νωρίς, να ψάξω καμιά νέα αγγελία και να πάρω πρωί τηλέφωνα. Διότι αν πάει δέκα και ξυπνήσεις εκείνη την ώρα θα αρχίσεις να ψάχνεις στις δέκα και μισή... καλές έντεκα...να χτυπάς τηλέφωνα για να γυρέψεις δουλειά. Τίποτα καινούριο δεν υπήρχε. Υπήρχε βέβαια κάτι στα σκαριά για σήμερα, και η δουλειά που είχα κλείσει ραντεβού για σήμερα το απόγευμα, σε ένα ψητοπωλείο, ο άνθρωπος θέλει μόνο για τρεις μέρες την εβδομάδα. ΠΣΚ.

Κοιτάω λοιπόν τις αγγελίες και βλέπω μια παλιά να ζητάνε παρκαδόρο- πλύντη. Μα η αγγελία θέλει... συνταξιούχο! Καλά λέω εγώ θα σε πάρω τηλέφωνο και αν ντε και καλά θέλεις συνταξιούχο ας είναι. Παίρνω. Συνταξιούχο θέλω φίλε, μου λέει. Του ζητάω 5 λεπτά ακρόαση. Μου δίνει αυτά τα πέντε λεπτά. Του εξηγώ ότι είμαι άνεργος πολύ καιρό και θέλω να δουλέψω και ότι την δουλειά που ζητάει άνθρωπο (Παρκαδόρος και πλύντης αυτοκινήτων) την ξέρω όπως το όνομα μου. Πέρνα να σε δω και να με δεις. Πάω. Έκατσα  στο γραφείο του 5 λεπτά. Το τι τηλέφωνο για την αγγελία έπεσε μέσα στο πεντάλεπτο; πρόλαβα και μέτρησα 7. Μετά έχασα τον αριθμό. Πότε μπορείς να έρθεις να σε δοκιμάσω, μου λέει. Τώρα,  του απαντάω. Σηκώνω μανίκια όπως είμαι και πάω στο πλυντήριο. (Βασικά για πλυντήριο με θέλει αλλά και όταν δεν έχει πλύσιμο δεν κωλοβαράμε, παρκάρουμε κανένα αυτοκίνητο). Τελειώνει η δοκιμή με καλεί στο γραφείο του πάλι και μου ανακοινώνει ότι το αργότερο μέχρι τετάρτη θα με έχει ειδοποιήσει να πάω για δουλειά.


Αρχικά βέβαια δεν ήτανε αυτό που ήθελα να κάνω πλέον για δουλειά. Όχι δεν ντράπηκα ποτέ τις δουλειές, απλά ήθελα να αποφύγω τις συγκεκριμένες, πλύντης αυτοκινήτων και τυλιχτής σε σουβλάκια. Επαναλαμβάνω δεν είναι ντροπή, αλλά η ταλαιπωρία στο να πλένεις αυτοκίνητα χώρια το μουσκίδι στα πόδια και το να τυλίγεις σουβλάκια και να γυρνάς σπίτι και να μυρίζει το σπίτι με το που μπαίνεις μέσα ότι ψητό έχει έρθει πάνω σου από την καπνίλα, ήθελα να το αποφύγω. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα και εδώ που φτάσαμε πήγα πάλι στα γνωστά λημέρια.


Γιατί ο λόγος; Σε αυτήν τη προσπάθεια μου ζήτησα και δέχτηκα απλόχερα, σε χρόνο ρεκόρ την βοήθεια... του φίλου marcou. Του τις είχα φυλαγμένες αυτές τις ευχαριστίες από τότε Σεπτέμβρη μήνα, ανεξάρτητα από το αν μου καθότανε να αλλάξω δουλειά. Γιατρέ, ευχαριστώ. Και κάτι ακόμα. επειδή νομίζεις ότι κολλάω... μπρίκια...έχεις ένα μέηλ. ;)

ΥΓ. TwistedTool. Να μου λες καλημέρα κάθε πρωί, στο msn όπως σήμερα ρε φίλε...Την λες πολύ καλά. :) Θα σου κάνω και τα έξοδα να μου κάνεις ποδαρικό, την πρωτοχρονιά κιόλας. :))

ΥΓ2. Την Παρασκευή αυτή στις 9 το βράδυ θα το κάψουμε στο ράδιο.

ΥΓ3 Για την ιστορία το έφερε η κουβέντα και μου λέει στο τέλος τον αριθμό κλήσεων μέχρι εκείνη τη στιγμή, για την αγγελία. Κρατηθείτε. 650 κλήσεις. Και ακόμα. παίρνανε. (...)

33 Σχόλια::

Я верю в Сталина είπε...

Δεν θυμάμαι εγώ καμιά βοήθεια... Μονος σου έτρεξες κι αξίζεις τα μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

gaurako thn kalhspera mou.keep going.myeleni47

zoyzoy είπε...

Αντε με το καλό να πιάσεις!
Οι εποχή μας είναι η χειρότερη που θυμάμαι και ακόμα έχουμε να δούμε και χειρότερα μας λένε :((
Στην οικογένεια γίναμε 2οι άνεργοι επιδοτούμενοι αλλά εδώ όσο καλά και όμορφα είναι το περιβάλλον τόσο λιγοστές οι δουλειές!
Το μεροκάματο να βγαίνει να μη μένουμε ρέστοι!


Υ.Γ Για να γίνει όλη η εικόνα στο Templete τι θέλει δάσκαλε?

ΦΟΥΛΗ είπε...

Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα με τα υπέροχα νέα σου!!εύχομαι να πάνε όλα καλά, με τη δουλειά και με το καινούργιο σπίτι,και μη θαρρείς ότι θα γλυτώσεις, θα κεράσεις όπως και να έχει...
νομίζω το (εύχομαι μια καλή και δημιουργική βδομάδα) ήταν η καλύτερη ευχή της δευτέρας,και την είπα με την καρδιά μου ,μην κάνεις ότι δεν θυμάσαι....Έχετε πάρτυ!!
καλησπέρα,

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Για την καθαριότητα του νέου σπιτιού είμαι με σηκωμένα τα μανίκια! Και σοβατεπιά τρίβω και πόρτες και μπάνια.. σου λέω μαστόρισσα!

Το πάρτυ πότε θα γίνει;

KANTHAR0S είπε...

Αγαπητέ φίλε μια χαρά σε βρίσκω. Προσωπικά έχω δουλέψει ως λαντζέρης, ως οικοδόμος, ως σερβιτόρος σε καφετέρια κι ως σερβιτόρος σε κέτερινγκ.

Το τι κράξιμο έφαγα από φίλους όταν δούλευα λάντζα και οικοδομή δεν περιγράφεται. Από το ένα αυτί έμπαιναν, από το άλλο έβγαιναν. Και μου το λέγανε ποιοι; Κάτι τεμπελόσκυλα του κερατά που δεν έχουν πλύνει στη ζωή τους ένα μικρό ποτηράκι. Βρε ουστ.

Μην μασάς. Συνέχισε.

Smaraocean είπε...

Χάρηκα πολύ με τα νέα σου! Και ναι, η δουλειά δεν είναι ντροπή(και αυτό στο λέει και μια γυναίκα που έχει δουλέψει στα 16 της και ένα μήνα οικοδομή...).
Όσο για την μετακόμιση... Συμπάσχω μαζί σου τρελά γιατί πολύ απλά δεν θυμάμαι πόσες μετακομίσεις έχω κάνει(δικές μου, συγγενών και φίλων). Καινούριο ξεκίνημα, όπως και να 'χει, θέλει τρέξιμο. Καλοί φίλοι να υπάρχουν και χέρια για τα βαριά και θα τακτοποιηθείς στο πίτς φυτίλι... Μπράβο λοιπόν!

mahler76 είπε...

μπράβο ρε αγορίνα. Βλέπω αλλαγές και μάλιστα ευχάριστες. άντε με το καλό :)

Gaurakos είπε...

marco
Και τότε εγώ χάρις σε ποιον έκανε πιο γρήγορα τη δουλειά μου.

myeleni47(Ανώνυμος)

Την καλησπέρα μου επίσης. Προσπαθώ. :)

zoyzoy

...Λογικά να επιλέξεις μεγάλης ανάλυσης εικόνα και αν χρειαστεί να την μεγαλώσεις λίγο. Αν είναι μικρούλα και χρειαστεί κνά 800άρι pixels πλάτος άνοιγμα θα χαλάσει.
Θα το βρει η υπηρεσία...μην σκας.

Φούλη

Να σαι καλά και ανέβα εσύ στη Πρωτεύουσα και θα κεράσω εγώ. Το πάρτυ έχει κανονιστεί.

Γιαγιά Αντιγόνη

Σε πρόλαβε η Marouli! Και μέχρι και τη διακόσμιση αναλαμβάνει χαχαχαχα. Φιλιά πολλά γιάγια μας. Το πάρτυ θα γίνει την Παρασκευή στις 9 το βράδυ εδώ http://gaurakos.listen2myradio.com/

KANTHAR0S

Εκτός από λατζιέρης και σερβιτόρος σε κέτερινγκ τις άλλες δυο τις έχω κάνει. Θες οικοδομή και να κουβαλάω ξύλα; Θες πλακάς; Θες μαραμαράς; Από τα 14 που δουλεύαμε τα καλοκαίρια δεν τη φοβήθηκα ποτέ.

Smaraocean

Από μετακομίσεις άλλο τίποτα μια ζωη στα ενοίκια και στη μετακόμιση. Δε βαριέσαι θα περάσει μια μετακόμιση ακόμα.

mahler76

Κάποτε έπρεπε να έρθουν και τα ευχάριστα. Και επιτέλους ήρθαν. :)

KANTHAR0S είπε...

Άρχοντας είσαι.

offshade είπε...

έτσι ρε φίλε, σου τα λέω και από το msn

Prisoned Soul είπε...

Όπως είπες είναι δουλειά, σημασία αυτό έχει οπότε ελπίζω να σε προσλάβουν. Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που δεν κολλάνε και παλεύουν για να ζήσουν. Όσο για το σπίτι, άντε, καλορίζικο!!!

( fortounata) είπε...

άσε μωρε γαυράκο,δύσκολοι καιροί.δε λες καλά που βρίσκεις κι αυτές τις δουλειές.εδώ που δεν υπάρχουν ούτε κι αυτές;πάντως μπράβο σου.έτσι που καταντήσαμε δουλειά να είναι κι ότι νάναι.καλό σου βράδυ.

ΗΩΣ είπε...

Άντε φίλε, με το καλό. Να χρησιμοποιήσεις και λίγη ενέργεια... χαχαχαχαχαχαχαχαχα

TwistedTool είπε...

Άντε να στρωθείς κι εσύ! Τελικά έπιασαν οι ευχές όλων μας!

Χαίρομαι αφάνταστα και το ξέρεις.

Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που τα είπαμε το πρωί κι έβαλα το λιθαράκι μου στη θετική σκέψη για την εξέλιξη της ημέρας!

Με το καλό, υπομονή κι επιμονή :)

Αναμένουμε την Παρασκευή λοιπόν!

Unknown είπε...

Αντε ρε κωλόγαυρε με το καλό όλα.
Πολύ χάρηκα με τα νέα σου.

Λόλα είπε...

Επιτελους!!
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαιρομαι! :D
Υπεροχα τα νεα!

Με το καλο λοιπον και ολα να σου πανε τελεια στην καινουρια σου αρχη! :)

Φιλια πολλα γαυρακι! ;)

Gaurakos είπε...

offshade

Πες τα εσύ και εγώ ακούω.

Sweet truth!

Όποιος φοβάται η κολλάει μένει στον άσσο.

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)

Στην επαρχία μεγάλωσα και εγώ και από το τι εστί βερύκοκο γνωρίζω. Με φαντάζεσαι στο Ναύπλιο και άνεργο;

Ηώ

Να σαι καλά και επίσης πάντα δεξιά και στα δικά σου επαγγελματικά...

TwistedTool

Ρε συ έφευγα από το παρκινκ και από τους πρώτους που σκέφτηκα ήσουνα εσύ. Να σαι καλά ρε φίλε.

bear

Ρε συ πότε με το καλό θα σμίξουμε με τα δυο γατιά; Εκρεμεί ένα τσιμπούσι, τώρα που είναι καλά και η... γάτα.

Λόλα

Να σαι καλά. Αλλά δεν μου είπες πως κατάφερες ρε θηρίο και βρήκες στο post του marcou ότι αυτός στην φωτό, είναι ο Φράνκ Σινάτρα; :P Και άκου λίγο και αυτό. http://www.youtube.com/watch?v=FJ6lbaYLPwk&feature=related :P :P

Λόλα είπε...

Ελα ρεεεεεε... εισαι κακοοοοοοοοοος!!
Ακομα με κοροιδευεις... :(

Ε, αφού μου δωσατε το ονομα, δεν θελει και πολυ μυαλο... και εκτος αυτου, αλλον Φρανκ δεν ξερω... :Ρ

Και σταματα να μου κανεις καζουρα με τα ασματα!
Αντεεεε!! :Ρ

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Άντε ρε τρελέ...σιδεροκέφαλος και όλα να πάνε σούπερ.

Κατά φλεβάρη που θα μετακομίσω να σε έχω στα υπόψην για το αμπαλάρισμα; Με το αζημίωτο πάντα!

ksotikoula είπε...

Αχ βρε gaurako μέσα στο μυαλό μου είσαι με το σημερινό ποστ. Υπάρχει πιθανότητα να βρεθώ κι εγώ στο ψάξιμο από τη νέα χρονιά και δεν μπορώ καν να παραπονεθώ, όταν σκέφτομαι πόσες φίλες μου δεν έχουν πιάσει καθόλου δουλειά όλο αυτόν τον καιρό που εγώ δούλευα. Ελπίζω ωστόσο ακόμα :). Έστω και για μια εξάμηνη ανανέωση, να βγάλουμε το χειμώνα κι ας πηγαινοέρχομαι 120 χιλιομετρα την ημέρα. Αλλά με τέτοια ανεργία, το βουλώνεις και λες και ευχαριστώ. Καλή αρχή στη νέα σου δουλειά και να το χαίρεσαι το νέο σπιτικό σου!

MarMar είπε...

Να σε πω κι από δω ότι χάρηκα πάρα πολύ με τα νέα και για ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε, εκεί ερχόμαστε, ξέρεις εσύ ;) :*

Gaurakos είπε...

Λόλα

Εγώ κακός; Για δες μήπως έχουν και σήμερα έξοδο; :P:P:P:P

Γαμάει και Δέρνει

Για μετακόμιση σφύρα και έφτασα. Και...θα τα βρούμε. :)

ksotikoula

Υπομονή και γρήγορα να βρεις κάτι έυχομαι.

MarMar

Ξέρω ξέρω. Τελικά αυτή θα είναι η πιο γρήγορη μετακόμιση που θα έχω κάνει. :)
Φιλιά "ξαδέρφη" :)

Marouli είπε...

Αυτο δεν θα ειναι μετακομιση αλλα μπλογκοσυναντηση!! Να θυμηθουμε να γεμισουμε το ψυγειο!! χαχαχα!

Μαρουλοφιλακια!

Λόλα είπε...

Ειχανε εξοδο και χθες, αλλα δεν βγηκε!
:Ρ :Ρ :Ρ

Φιλιααααααα!! ;)

Gaurakos είπε...

Marouli

Τελικά δεν θα σε χρειαστώ εσένα. Μην έρθεις, δεν πειράζει.

Λόλα

Τι; Επιτρέπονται γυναίκες μέσα στη στρατώνα τώρα; :O Κατάφερε και την πήρε μέσα; Ρεεεε μπράβο! :P :P

Λόλα είπε...

Αχαχαχαχαχαχαχα!
Μπορει να τα λες για να με πικαρεις, αλλα εχεις πλακα!! :Ρ
"Η ...(βαλε οτι ονομα θες :Ρ) στα τεθωρακισμενα" :Ρ

Marouli είπε...

Τι? Πως? Δεν θα με χρειαστεις εμενα?????????? Τελικα? Να μην ερθω? Γιατι? Τι εκανα και δεν με θελεις? :((((((((((((((((

gnostosagnostos είπε...

ελπιζω να εισαι ηδη μεσα
και στο σπιτι και στην δουλεια
καλημερα...

Manouli είπε...

Γλυκό μου αγόρι,

άργησα αλλα ήρθα!

Λοιπόν, περιμένω να μάθω για τη δουλειά και αν έχεις μπει στο σπίτι. Και κοίτα να δεις: αν χρειάζεσαι βοήθεια στο ντεκόρ, σφύρα από εδώ μεριά!

Τα φιλιά μου τα πολλά!

Gaurakos είπε...

Λόλα

Μετά από πολύ σκέψη, μήπως θέλεις να πεις ότι είμαι πυροβολημένος; :(

Marouli

Τι να σε κάνω καλέ; θα προτιμήσω τη... Manouli (βλ. τελευταίο σχόλιο :P) χαχαχαχα

Γναγν

Όχι ακόμα, αλλά θα τρυπώσω... δεν θα τρυπώσω;

Manouli μου, όμορφο και αγαπημένο!

Κοίτα, το ντεκόρ είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται να απευθυνθώ σε άλλο άτομο εκτός από εσένα. :) το σπίτι δεν έχω μπει ακόμα αλλά θα μπω. Και στην δουλειά περιμένουμε να έρθει η τετάρτη...

Dreameraki είπε...

Γιούχουυυυυυ!!
Και γκούχουυυυ μαζί,γιατί είμαι και λίγο άρρωστη!!
Συγχαρητήρια Γαυράκο!!!
Έτσι να ξεκινούν όλες οι εβδομάδες εύχομαι!!

Gaurakos είπε...

you may say i'm a dreamer

Να σαι καλά dreameraki, σε ευχαριστώ. :)Πάντα τέτοια...

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.