30 Ιαν 2011

Print this post

12 ...Και αν σου κάτσει...

Το συγκεκριμένο Post δεν είχα σκοπό να το κάνω, μιας και δεν μου αρέσει η κλαψομουνίαση. Και επίσης ποιός να με πιστέψει, τόσο καιρό και ακόμα μια γαμημένη δουλειά δεν βρήκες; Εντάξει, δεν ξέρω πόσοι θα με πιστέψετε, αλλά ακόμα δεν βρήκα.  Στο ψάξιμο ακόμα.  Φίλοι ιντερνετικοί μου βάλανε και χέρι κιόλας, να μην περιμένω μόνο από τις αγγελίες, αλλά να βγω έξω στο δρόμο, να χτυπήσω πόρτες για δουλειά. Με το δίκιο τους. Σταμάτα τη κλάψα, μην κοιτάς μόνο σε αγγελίες, πάρε τα πόδια σου και βγες έξω και ψάξε. Δεν είχανε άδικο άλλωστε το έχω κάνει και πολλές φορές στην επαρχία που έμενα και Αθήνα μόλις πρωτοήρθα. Και είχε και απόλυτη επιτυχία μάλιστα. Και στη τελική που ξέρεις λέω, εντάξει κρίση έχουμε αλλά όλο και κάποιο γνωστό,φίλο θα έχει κάποιος αν δεν θέλει αυτός μπορεί να με συστήσει σε κάποιον άλλο δικό του. Αποτέλεσμα αναζήτησης. Μηδέν. (0)

Είπαμε κρίση υπάρχει ναι. Αλλά και εκεί που ζητάνε υπαλλήλους. Πηγαίνεις. Μιλάτε, συμφωνείτε στο αυτά δίνω (δεν ζητάς εσύ, απλά δέχεσαι ό,τι προσφέρει και εδώ που φτάσαμε, προσωπικά, δεν κάνω πλέον κουβέντα για το πόσα θα πάρω). Σου λέει πότε μπορείς να δοκιμαστείς. Τώρα του απαντάς. Μπαίνεις και "δουλεύεις", ασχολείσαι με το μαγαζί , ρωτάς δείχνοντας ενδιαφέρον, σχετικά με το πως...τρίβει το πιπέρι το συγκεκριμένο μαγαζί. (ο κάθε ένας έχει και το τρόπο του που δουλεύει το μαγαζί του. Δεν θα του το αλλάξεις εσύ). Μετά από δυο-τρείς ώρες. Εντάξει έλα έξω. Τον κοιτάς ,στο στόμα...και η απάντηση που παίρνεις. "Άσε το τηλέφωνο σου και θα σε ενημερώσω"

Γιατί βλέπεις μετά θα πάει κάποιος άλλος να μιλήσει, να δοκιμαστεί και θα προτείνει λιγότερα. Και πάει λέγοντας. Μετά τον επόμενο από εσένα πάει ο επόμενος και πάλι πιο λίγα, από το προηγούμενο μέχρι να βρει τον καλό και φτηνό. Και ποιος μου λέει εμένα ό,τι μπορεί να ισχύει και κάτι ακόμα. Όλοι ξέρουμε το τι ανεργία υπάρχει και πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά. Δεν θέλουν υπάλληλο όσοι ζητούν αλλά και μόνο για να σφίξουν οι...κώλοι, η παρουσία και μόνο ενός υποψήφιου υπαλλήλου, τον ανησυχεί τον ήδη  υπάλληλο που είναι μέσα και εργάζεται. Μιλάμε για καθαρό ανέντιμο παιχνίδι σε βάρος όλων των εργαζομένων και ανέργων. Παιχνίδι με το πόνο σου, τα νεύρα σου.

Χτές πήγα μια βόλτα από τα παλιά λημέρια, στο προηγούμενο μαγαζί που δούλευα.  (Είχα πάρει μέρες πολλές πριν από αυτή την επίσκεψη, το πρώην αφεντικό αν είναι να ξανά συνεργαστούμε. Θέμα... δεν έχει όπως είπε, αλλά είναι καλυμμένος πλέον. Και δεν έχει ανάγκη)...  Μίλησα για 10 λεπτά με ένα πρώην συνάδελφο εκεί, Αλβανικής καταγωγής (Δεν του φαίνεται, για Αλβανός, ούτε στην εμφάνιση, ούτε και στο τρόπο που φέρεται και μιλάει). Μετά από τα γνωστά...τι κάνεις, η οικογένεια καλά; Να σου ζήσει και το παιδί (νιόπαντρος). Ρωτάω για τους υπόλοιπους εκεί στο μαγαζί υπαλλήλους. Μόνο εγώ έμεινα μου λέει. Ο Ρώσος και το άλλος το παιδί ο βραδινός;  Έλληνας αυτός. Τους έδιωξε! Γιατί; Ε, μια θέση θα άδειαζε μιας και γύρισε ο αδερφός του από σπουδές και θα τον βοηθήσει εκείνος, σε μια θέση που θα άδειαζε. Στάνταρ ήτανε αυτό. Αλλά ο δεύτερος γιατί πήρε το πούλο; Γιατί δεν έχει δουλειά! Μαγαζί με διακόσια και πάνω αυτοκίνητα το μήνα μόνιμα και με πλυντήριο και δεν έχει δουλειά. (!!!) Εκεί κατάλαβα (όχι ό,τι δεν το ήξερα) πόσο μεγάλη μαλακία έκανα τότε που έφυγα από εκεί. Διότι ο μόνος που δεν θα έφευγε θα ήμουν εγώ. Θα με είχε στο πλυντήριο και θα με χρησιμοποιούσε και ως μπαλαντέρ στο parking 2 σε ένα. Βλέπεις τη μαλακία την έχω κάνει και επιστήμη.

Γιατί όμως αυτή τη μαλακία, πρέπει να τη πληρώσω με τη... πουστιά, του κάθε καριόλη;

Για όσους σκέφτεστε να φύγετε για τον Α η τον Β λόγο από τις δουλειές σας. Σκεφτείτε το...λίγο παραπάνω...

12 Σχόλια::

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι γρηγορα να βρεις κατι που να σου αρεσει.

zoyzoy είπε...

Σε καταλαβαίνω! σ'αυτή τη φάση δεν κοιτάμαι να μας αρέσει η δουλειά αλλά να βρούμε οτιδήποτε να βγαίνουν τα έξοδα.
Πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να θέλεις να έχεις ανάγκη να δουλέψεις και να μην μπορείς!
Εύχομαι από καρδιάς πολύ σύντομα να'χεις ένα μισθό στην τσέπη σου!
Μην το βάζεις κάτω επέμενε όσο μπορείς με την επιμονή πάντα κερδίζεις!

ΥΓ'Ωραιο το νέο λουκ του blog λίγο κουραστικό στο μάτι.Κάνε πιο φωτεινό το κείμενο αν θέλεις πιο έντονο ίσως!

offshade είπε...

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, φίλε. Είναι επίσης γεγονός ότι οι εργοδότες εκμεταλλεύονται στο έπακρο την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζόμενων.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην ανεύρεση δουλειάς. Θα σου κάτσει.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ναι δέχομαι την ανεργία που υπάρχει, αλλά και τα "αφεντικά" χορεύουν τον εκβιαστικό ..τσάμικο!
Πρός το παρών μετράμε δυο στη δική σου θέση.
Εύχομαι να βρεις σύντομα δουλειά!!!

Εχω πρόβλημα με τη σελίδα. Για να σε διαβάσω μου είπαν να κάνω επιλογή για να φανεί το κείμενο.
Προσωρινό φαντάζομαι

Εχεις την ευχή της "μάνας" για τα καλύτερα!

Καπετάνισσα είπε...

Αχ βρε γαυράκο μου, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες .... ευχόμαστε να βρεις γρήγορα δουλειά, τουλάχιστον μια για ασφάλεια!!!!

Μη σταματάς να ψάχνεις και βγες...

Τα φιλιά μας...

ΦΟΥΛΗ είπε...

Επέμενε μωρέ κάτι θα βγει,πόσο σκατά γίναμε, έχουν κόψει τα φτερά της νεολαίας,που θα πάει αυτό;;
καλή βδομάδα να έχεις, με μια καλή πρόταση εύχομαι από καρδιάς γιατί σε καταλαβαίνω..

ksotikoula είπε...

Αχ μωρέ gaurako βαλτός είσαι κι εσύ, σήμερα που τα έχω πάρει με τη δουλειά και θα ήθελα πολύ να τους πω "άντε γεια", αλλά βλέπεις θυμάμαι κι εγώ την προηγούμενη φορά που ήμουν άνεργη και λέω δεν πάνε στο διάολο που θα χάσω τα λεφτά μου. Απλά θα τους γράφω μέχρι να βρω καλύτερη δουλειά ή να συνέλθουν. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές μας έρχται και καινούριος και νομίζει ότι θα προσφέρει έργα με τις πλάτες των άλλων και θα τους στρώσει, για να καταλήξει μετά από κανα τρίμηνο όταν δει ότι δεν έχει να μας πληρώσει να αποφέυγει να περάσει από το γραφείο εντελώς.Ουφ! Τα ΄πα και ξεθύμανα.

Ανώνυμος είπε...

gaurako egw twra ti na pw;ta eipan oi prohgoumenoi,makari na mporousa na vohthisw,eilikrina me senaxwrhse to post.kalo vrady.elenh.

Prisoned Soul είπε...

Απλά κουράγιο καλέ μου, στο λένε και άλλοι άλλωστε!
Κάτι θα γίνει που θα πάει!!!

Φιλιά και μην απελπίζεσαι!!

Vangel Greko είπε...

"Για όσους σκέφτεστε να φύγετε για τον Α η τον Β λόγο από τις δουλειές σας. Σκεφτείτε το...λίγο παραπάνω..."

Τρομερή ψυχραιμία θέλει και πίστη!!

αλλά και τρομερό τρέξιμο και αρνητικά συναισθήματα!!


Τα σέβη μου!!

Καλό μήνα!!

με την ευχή τούτη η επιθυμία που έχεις να γίνει πραγματικότητα!!

Dreameraki είπε...

A ρε Γαύρε,πόσο δίκιο έχεις!Διάβαζα και μου έρχονταν ένα κάρο περιστατικά,παρόμοια με τα δικά σου!Πολλοί είναι στη θέση σου και άνθρωποι με οικογένεια!!Υπομονή,κουράγιο και γερό στομάχι θέλει!Και να φανταστείς ότι έχω γνωστό,που δουλεύει σε θέση που δε του αρέσει,παρόλο αυτά πληρώνεται αρκετά καλά,με ωράριο καλό και κλαίγεται..Τι να πεις..

mahler76 είπε...

οι άνθρωποι πάντως που έχουν όρεξη για δουλειά δεν χάνονται. Κι εσύ για τεμπέλης δεν μου κάνεις οπότε κάτι θα βρεθεί. Απλά ελπίζω να γίνει σύντομα ρε αγορίνα. Καλό σου βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.