21 Μαΐ 2010

Print this post

3 Ένα παραμύθι θα σας πω. "Ο γίγαντας"

Σήμερα θα σας πω ένα παραμύθι! Ένα αληθινό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Αυτό είναι και το αγαπημένο μου παραμύθι από τα τόσα που έχω ακούσει μικρός. Το
είχα διαβάσει από άλλους φίλους του ήρωα του παραμυθιού,δεν θυμάμαι ακριβώς την
ιστορία όπως μου το διηγήθηκαν σε μένα και σε άλλους πολλούς.Θα σας το πω λοιπόν
με δικά μου λόγια πιστεύω το έχω πετύχει.  Δυστυχώς όμως το τέλος( αν υπάρξει και ποτέ τέλος για τον ήρωα) δεν είναι και πολύ καλό... Προς το παρών τουλάχιστον.

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας γίγαντας! Ο οποίος γεννήθηκε στον Πειραιά 10 Μαρτίου του 1925.Αυτόν τον γίγαντα τον αγαπούσανε πολλοί και στην συνέχεια ακόμα περισσότεροι. Είχε μεγάλη δύναμη χάριν κυρίως σε αυτούς που τον αγαπούσαν. Κάθε φορά που του φωνάζανε Άντε γίγαντα πάνω τους, και όσο άκουγε το όνομα του από τις δυνατές φωνές των φίλων του τόσο ποιο πολύ δυνατός γινότανε και σκορπούσε τον τρόμο.

Ο γίγαντας αυτός όμως κάποια στιγμή έχασε την δύναμη του.Αυτό κράτησε για 10 χρόνια! Τίποτα δεν μπορούσε να τον κάνει πάλι δυνατό! Και όλοι τον νικούσαν. Οι φίλοι του στεναχωρημένοι πολύ αφού με όση δύναμη και αν του φωνάζανε δεν μπορούσαν να δώσουν την δύναμη αυτήν στον γίγαντα που του έλειπε. κάποια μέρα μετά από τα πρώτα 6 χρόνια που ο γίγαντας ήτανε χωρίς δύναμη ήρθε κάποιος κύριος και είπε να του δώσουν αυτόν τον γίγαντα.
-Αγαπάω αυτόν τον γίγαντα και θέλω να τον βοηθήσω να γίνει πάλι δυνατός (είπε ο κύριος αυτός)
-μπορείτε κύριε να κάνετε πάλι τον γίγαντα δυνατό; (Ρωτήσανε οι φίλοι του γίγαντα)
-Και βέβαια μπορώ.Το υπόσχομαι. Αλλά θέλω και το χρόνο μου γιατί περάσανε
πολλά χρόνια που είναι αδύναμος, αλλά θα γίνει πάλι δυνατός(Απάντησε ο κύριος)
Και έτσι αυτός ο Κύριος ( που ήτανε και πολύ πλούσιος) πήρε τον γίγαντα από το χέρι,και μετά από 4 χρόνια
Με τα πολλά λεφτά που είχε και που τον αγαπούσε αυτόν τον γίγαντα, τον έκανε πάλι δυνατό και ακόμα ποιο δυνατό από ότι ήτανε πριν!
Οι φίλοι του γίγαντα χαρούμενοι και πάλι που το είδωλο τους ήτανε και πάλι ψηλά,μιας και νικούσε όλους τους άλλους. χάριν αυτού του Κυρίου που τον πήρε και τον έκανε πάλι δυνατό ( τον οποίο αγαπήσανε επίσης και έγινε και αυτός είδωλο τους)
Του έφερε κιόλας και πολλά και ακριβά όπλα! (με τα πολλά λεφτά που είχε) για να πολεμάει καλύτερα. Και του έφτιαξε και δυο παλάτια για να έχει. Και έτσι για 14 χρόνια Ο γίγαντας, ο κύριος, και οι φίλοι τους ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ δεν υπήρχε κανείς να νικήσει τον αγαπημένο τους γίγαντα.

Ο κύριος αυτός μεγάλωσε πάρα πολύ και η δεν μπορεί να κρατάει πάλι τον γίγαντα δυνατό η κουράστηκε... Ο γίγαντας είναι και πάλι αδύνατος και χωρίς τα όπλα τα πολλά και ακριβά. Και η ανησυχία των φίλων του είναι μεγάλη μήπως ο γίγαντας δεν ξανά είναι δυνατός!

Και ζούνε.. αυτοί καλά,αλλά εμείς όχι.

3 Σχόλια::

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι κολλημένος με τη μπάλα ή μου φαίνεται;

Σιγά μη κάθεσαι να σκας για τις ομάδες!

Για σύνελθε

:)

Καληνύχτα

Gaurakos είπε...

Δεν είμαι κολλήμένος με την μπάλα Coula.
Είμαι κολλημένος με την μπάλα και τον θρύλο είδικά με αυτόν μιλάμε για αρρώστεια. Αλλά χωρίς παροπίδες.

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.