25 Σεπ 2011

Print this post

22 Εκμετάλλευση, ηλιθιότητα, έλλειψη επαγγελματισμού

Ο κάθε ένας θα μου πείτε κάνει ό,τι θέλει στο μαγαζί του, εσύ κοίτα τη δουλειά σου και πες και δόξα το θεό, που υπάρχει και αυτή. Σωστά. Αλλά και εγώ πρέπει να κράξω, μη αντέχοντας την ηλιθιότητα κάποιον που ξύπνησαν ένα πρωί και πίνοντας το καφέ τους, τους ήρθε η ιδέα να ανοίξουν μαγαζί να γίνουν επιχειρηματίες. Την εκμετάλλευση λόγω απεριόριστης ζήτησης εργασίας. Μη αντέχοντας την έλλειψη επαγγελματισμού και μη σεβασμό στον άνθρωπο που θα φάει αυτό που λυπήθηκε να πετάξει κάποιος επειδή δεν λέει να πουληθεί.


Ζητάει να κάνεις δοκιμαστικό και μάλιστα ολόκληρη βάρδια η αυτή είναι 4ωρη, η 8ωρη. Μόλις έρχεται η ώρα της κουβέντας...αν δεν τα βρείτε, θα φωνάξει τον επόμενο και πάει λέγοντας...δεν τον ενδιαφέρει αν κάθε μέρα είναι και άλλο πρόσωπο μέσα και κάνει τη δουλειά. Η δουλειά του να γίνει και μάλιστα αν γίνεται και τζάμπα. Γιατί τζάμπα; Γιατί αυτή τη δοκιμαστική που έκανες δεν υπάρχει αμοιβή. Και εσύ αν έχεις πάρει τη δουλειά, δεν σε ενδιαφέρει πλέον ένα μεροκάματο.  Στην ώρα εννοείτε κύριος. Κανόνας απαράβατος. Στην ώρα της πληρωμής σου όμως εκεί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σε όλη τη πιάτσα, οι δουλειές έχουν πέσει, το μαγαζί έχει υποχρεώσεις και άλλες εκτός από εσένα κάνε λίγο υπομονή. Άντε να κάνεις υπομονή δυο- τρεις μέρες. Αμ πριτς! Έχει και άλλη παράταση μετά το διήμερο γιατί πριν το κλείσιμο του μαγαζιού αυτός έχει προλάβει να πάει σπίτι του. Και έχει ξεχάσει τάχα μου τάχα μου (που έλεγε και ο Ζίκος) να μιλήσει στον υπεύθυνο να ξηγηθεί. Και δεν μπορούμε να τον ενοχλήσουμε τώρα γιατί είναι με την οικογένεια. Και καταλήγουμε να ζητιανεύουμε τα χρήματα τα οποία δουλέψαμε για να τα βγάλουμε.

Από τους τύπους που έχουν μπερδέψει τη βούρτσα με...το σφουγγαρόπανο. Τι τα θέλεις πουλάκι μου και τα χάμπουργκερ; Η τα σάντουιτς; Η τα Κλαμπ σάντουιτς; Ψητοπωλείο άνοιξες όχι Goodies. Αφού πουλάς ήδη σκεπαστή πίτα, που είναι σαν το Κλαμπ σάντουιτς, πρέπει να βάλεις και το άλλο; Ασφαλώς είπαμε ό,τι ο κάθε ένας κάνει ό,τι θέλει...αλλά τι φταίμε και εμείς  που πάμε να βγάλουμε το μεροκάματο μας να τα ακούμε επειδή του μείνανε απούλητα και ειδικά τα μεγάλα κόλπα...Γύρος, σουβλιστά. Και ψάχνει να ξεσπάσει τη μαλακία του και την ασχετοσύνη σου, στους υπαλλήλους, ό,τι κάτι δεν κάνουν σωστά. Στο φινάλε ψήστες-τυλιχτές είμαστε και όχι πωλητές.

Πάμε παρακάτω. Σου ανακοινώνει ό,τι είσαι οκ μετά τη δοκιμή και από αύριο έλα για δουλειά. Τα χρήματα είναι τόσα...(5 ευρώ την ώρα δίνουν όλοι). Για αυτόν αλλάζει ο κανόνας και σου λέει. 40 ευρώ, 9 ώρες το απογευματινό (5-2) Και έντεκα ώρες το νυχτερινό (8-7) 45 ευρώ. Άντε να πάει στο διάολο λες, δουλειές είναι δύσκολες να βρεις σήμερα, θα κάτσω. Έλα όμως σου λέει το πρώτο δεκαήμερο για νυχτερινό, να πάρει μια άδεια που χρωστάω ο άλλος μέσα. Ρωτάς. Με θέλεις μόνο για αυτό το δεκαήμερο, να κάνεις τη δουλειά σου; Και μετά το πούλο; Δεν έχω πρόβλημα, αλλά να ξέρω μην αφήσω δέκα μέρες έτσι, να ψάχνω παράλληλα για κάτι άλλο ώστε να είμαι έτοιμος μετά από αυτό το δεκαήμερο. Όχι σε θέλω για μόνιμα. Και μόλις περνάνε οι δέκα μέρες, σου λέει. Το βλέπεις και μόνος σου η δουλειά δεν λέει να ανέβει. Και θα πρέπει να φύγεις. Γιατί ρε καραγκιόζη; Και σε ρώτησα με θέλεις μόνο για αυτές τις δέκα μέρες..; Και μου λες άλλα λόγια μαλακισμένα τώρα; Δηλαδή τι περίμενες να ανέβει από δουλειά; Που θα ανέβει και μέσα σε ένα δεκαήμερο; Είχε μάλιστα και τα μούτρα, να θιχτεί κιόλας, στο άκουσμα του χαρακτηρισμού "κουφάλα" όπως οι περισσότεροι, που εκμεταλλεύονται την απεριόριστη ζήτηση εργασίας.

Από επαγγελματισμό άλλο τίποτα. Δεν λέω τα μάτια μου έχουν δει πολλά σε αυτή τη δουλειά. Αλλά  πουθενά δεν έχω νιώσει τόσο ντροπή για το φαγητό ανθρώπων που φεύγει από τα χέρια τα δικά μου. Δεν έχει σημασία ποιος το παρασκευάζει η το βάζει στο μαγαζί του, αλλά αυτός που το προσφέρει στο πελάτη-άνθρωπο.  Τι και αν αυτός που θα το φάει είναι μαύρος, κίτρινος, λευκός σημασία έχει ό,τι θα το φάει άνθρωπος.  Είναι η πρώτη φορά που ήρθε πελάτης και μου πέταξε το σουβλάκι στο πάγκο και απαιτούσε να του απαντήσω στην ερώτηση του αν το πλήρωσε η μου ζήτησε να του το φτιάξω τζάμπα. Εγώ τον ρωτούσα αν θα ήθελε να του φτιάξω άλλο και να μου εξηγήσει τα παράπονα του. Αυτός το βιολί του. Σε αυτό που σε ρωτάω, το πλήρωσα, η  μου το έφτιαξες τζάμπα. Και να συνεχίζει αποκαλώντας με μαλάκα, μπροστά σε άλλο κόσμο μέσα στο μαγαζί και ό,τι στους ξένους (ήτανε αλλοδαπός), δίνω σκάρτο κρέας και στους 'Έλληνες καλύτερο. Και εγώ να μην έχω μούτρα στo άκουσμα "είσαι μαλάκας"  να βγω να τον κολλήσω στο τοίχο και να του πολτοποιήσω το κεφάλι. Γιατί ήξερα ό,τι έχει δίκιο...  Είναι η πρώτη φορά που είδα, κοκκορέτσι, κοτόπουλα σούβλας, κοντοσούβλι. Να κάνουν τη διαδρομή, ψυγείο-βιτρίνα για  3 μέρες! Η να βλέπω ένα τελάρο κοτόπουλα σούβλας να γράφει επάνω. "προς καταστροφή" Τι στο διάολο λέω και εγώ, έχουμε κανένα εργαστήριο και θα τα κάνουμε κοτοσαλάτα; Προορίζονταν για ψιλοκόψιμο και ανάμειξη με τον γύρο κοτόπουλο, να πουληθεί μην πάει χαμένο.

Το πόσο λεπτή είναι αυτή η δουλειά και τι προσοχή θέλει;

Πριν από λίγο καιρό γνώρισα ένα ψήστη με περισσότερη εμπειρία από εμένα. Είχε την αρμοδιότητα υπευθύνου στη ψησταριά και ήτανε αυτός που με επέλεξε να μείνω στο μαγαζί μετά τη δοκιμή μου. Μου ζήτησε ένα βράδυ 4 πίτες να τις ψήσει στα κάρβουνα να φτιάξει τις μερίδες που είχε παραγγελία. Πλησίασα στο ένα μέτρο και τους τις έδωσα πετώντας τες, επάνω στη σχάρα. Θύμισε μου αργότερα να σε πηδήξω ψηλέ! Μου είπε. Του το θύμισα λέγοντας του ό,τι 4 ζήτησες άψητες να τις βάλεις στα κάρβουνα. Γιατί με απειλείς σεξουαλικά; Και πως μου τις έδωσες εσύ; απαντάει. Μην πετάς το φαγητό των ανθρώπων! Δεν είναι μόνο πως θα του το δώσεις όταν το φτιάξεις αλλά και πως θα το προσέξεις όταν θα το φτιάχνεις. Αυτό κάποτε είχε ζωή, όπως έχεις εσύ τώρα, συμπλήρωσε δείχνοντας μου κάτι χοιρινά καλαμάκια που έψηνε και μου έδωσε από μόνος του την άδεια να πάω για τσιγάρο μιας και η δουλειά είχε χαλαρώσει.

22 Σχόλια::

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εχεις δουλεια τη στιγμη που μιλάμε; Ή οχι;

Μη το βαζεις κατω!

Ειναι δυσκολα

Gaurakos είπε...

Έχω τώρα. Αλλά ψάχνω για άλλη... Το Part time δεν με βοηθάει...Ψάχνω για 8ωρο.

TwistedTool είπε...

Γαμημένοι μαλάκες εκμεταλλευτές.. Σε κάτι τέτοιους αξίζει να τους κάψεις το μαγαζί και ό,τι έχουν και δεν έχουν!

Ανθρώποι σαν τον τελευταίο που λες, σπανίζουν πλέον.

Κάνε υπομονή και συνέχισε να ψάχνεις ρε φίλε. Δε μπορεί, κάτι θα βρεθεί..

elena porcupine είπε...

Α ρε Γαυράκο!Τουλάχιστον εσύ τα λες!!!Σκέψου πόσα πράγματα χειρότερα κάνουν μερικοί για να επιβιώσουν και τρέμουν να τα σκεφτούν κιόλας!Εμείς εδώ στην επαρχία, μικρή πόλη κι αν γίνει καμιά τέτοια στραβή με κρέατα κτλ, φαντάζομαι πως θα κλείσουν την άλλη μέρα...Αυτά διαδίδονται γρήγορα.Για σας εκεί κάτω είναι δύσκολα τα πράγματα...

Βρε δεν την αφήνετε την Αθήνα?Αποκέντρωση τώρα!

:-)

Περσέας είπε...

δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να ευγνωμονούμε να έχουμε δουλειά με...'μέτρια' εκμετάλευση
μακάρι να βρεις κάτι καλό :)

zoyzoy είπε...

Και 5ευρώ δεν είναι λεφτά είναι ξεφτίλα για τέτοια ώράρια σε αυτές τις δουλειές.
Αλλά έτσι μας κατάντησαν να παίρνουμε τρίχες και να λέμε και ευχαριστώ.
Τα καθίκια να τους κάνεις μια καταγγελία να το κλείσει το ρημάδι αφού δεν σέβεται τον πελάτη του.

Πόσο λίγοι είναι αυτοί που σέβονται όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Εύχομαι να βρείς σύντομα αυτό που σου αξίζει.

Με φιλιά θαλασσινά!

Evil Chef είπε...

Μιλαμε για επισιτιστικο επαγγελμα...
Εδω δυστυχως ανοιγουμε πολυ μεγαλο θεμα γτ πισω απο την βιτρινα η αληθεια ειναι πολυ σκληρη και δεν εχει καμια λαμψη.
Οι πραγματικοι επαγγελματιες μετριουνται στα δακτυλα και η κριση εχει δωσει το δικαιωμα στους εργοδοτες να προσφερουν αποικιοκρατικες συμφωνιες που συχνα γινονται ακομη πιο δυσμενεις και δεν εχεις την δυνατοτητα να καταγγειλεις.
Σε αυτο βαλε το φτηνο εργατικο δυναμικο απο σπουδστες πρακτικης(πολυ μεγαλη εκμεταλευση και χασιμο θεσεων διαρκως παιδιων που τρωνε το παραμυθιο της αποκαταστασης και μετα το τελος της πρακτικης ανακαλυπτουντο μεγεθος της σαπουνοφουσκας)και μεταναστες που κανουν δουλεια για το 1/3 των κανονικων αποδοχων και μην απορεις που η ανεργια και η κριση στο χωρο χτυπανε κοκκινο.
Μολις νιωσει και στο πετσι του την αυξηση του φορου στα ειδη εστιασης ο κοσμος θα φαει ο κλαδος αλλη μια σφαλιαρα και μετα θα απορουμε ολοι γτ δε μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι σαν επαγγελματιες.
Τελος ελαχιστοι επαγγελματιες λειτουργουν ανθρωπιστικα στις επιχειρησεις τους-χαρακτηριστικο παραδειγμα εργοδοτη μου που σε καυγα μας για φαγητο που δεν ηθελα να βγει σε πελατη τον ρωτησα αν θα το εδινε στην οικογενεια του ,μου απαντησε πως αν αυτο θα χρειαζοταν να γινει προκειμενου να μην το πεταξει και δημιουργησει ζημια στον προυπολογισμο του θα το εκανε(η συζητηση εληξε με την ποδια μου στα χερια του και εμενα σε αναζητηση νεου εργοδοτη)

Gaurakos είπε...

TwistedTool

Λύση δεν είναι να του κάψεις το μαγαζί, φίλε. Σου έχω πει παράδειγμα του αδερφού μου...Που του έκαψε δυο αυτοκίνητα. Διάβασε παρακάτω στην απάντηση σχολίου της σκατζοχοιρίνας, να δεις τι συνέπειες έχει αυτό στην επαρχία...Και φαντάσου τι συνέπειες τραβάει ο γαυροαδερφός...

porcupine

Αν γίνει στραβή στην επαρχία και δώσει υπάλληλος το αφεντικό του για κάτι ανάλογο με τη μπόχα που συνάντησα, η σον ΙΚΑ. ...Έτσι απλά, θα κλείσουν όλε οι πόρτες για τον υπάλληλο...

Περσέα

Καλώς ήλθες καταρχήν. Δυστυχώς.

zoyzoy

Μου δίνεις πάσα να συμπληρώσω σε αυτό το χώρο ό,τι μου διέφυγε από το post. Είχα πάει πρόσφατα να ζητήσω δουλειά σε ένα άλλο μαγαζί. Και μου λέει ό,τι με θέλει για ένα καινούριο που θέλει να ανοίξει μαζί με όλο το team που θέλει να ξεκινήσει. Απλά να του κάνω τα ρεπό στο ήδη μαγαζί που δουλεύει ως τυλιχτής. Και του προτείνω να πάω κάθε μέρα με 4 ευρώ την ώρα για 8 ώρες. Να με δει καλύτερα...και όταν με το καλό βάλει τα κλειδιά στη πόρτα του καινούριου συζητάμε πάλι από την αρχή. Η πρόταση του ήτανε η εξής. Να δουλέψω με 25 ευρώ 8ωρο και κάθε 100 ευρώ είσπραξη το 6% δικό μου. Λες και είμαι πωλητής, η σερβιτόρος. Στις σχετικές ερωτήσεις...Και εσύ τα χτυπάς όλα στη ταμειακή; Και αν ναι τα χτυπάς ακριβώς όσο λέει ο κατάλογος; Γιατί τώρα και το Φ.Π.Α. ξεσκίζει! Και αν έρθει μια παρέα πέντε ατόμων και κάνει μια ζημιά 50 ευρώ και εσύ τους πεις κοπανάτε την, δεν περνάνε τα λεφτά σας εδώ; Και στη τελική τι δουλειά έχω εγώ να δω το Ζ της ταμειακής το βράδυ; Ασχολήθηκα με δαύτα από το 2001-2004 δεν θέλω πάλι. Απάντησε μόνο στο ό,τι δεν έχει πρόβλημα να ελέγξω το Ζ. Λυπάμαι φίλε του απάντησα αλλά όχι οικονομική κρίση και να γίνεται της πουτάνας το κάγκελο που γίνεται τώρα, αλλά ο τελευταίος να ήσουνα και να μην υπήρχε άλλη πόρτα να χτυπήσω για 25 ευρώ το 8ωρο δεν σηκώνομαι ούτε από το κρεβάτι. Τον ιδρώτα μου δεν στον δίνω για 25 ευρώ στο 8ωρο.

Gaurakos είπε...

Evil Chef

Ήδη τα όργανα ξεκίνησαν να παίζουν. Σουβλάκι με πίτα, ευρώ 2,20 το φτηνότερο. Κάποιοι το έχουν και στα 2,50. Ένα πιτόγυρο δηλαδή με μία coca cola στα 3,50! Oλε!

Υπάρχει και με 1,70 αλλά μάντεψε την ποσότητα κρεατος που θα μπέι μέσα...

Στην περίπτωση τη δικιά μου πάντως δεν τον είδα να τρώει από τα δικά του εδέσματα. Με δυο φίλους κάθε βράδυ έτρωγε τσιπούρα η ό,τι άλλο εκλεκτό από Delivery η από το σπίτι του κολλητού και το ψήναμε εμείς.

Καλως ήλθες επίσης.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Ένα με απ όλα ...και που είσαι όχι να μου βάλεις καμιά φιλενάδα μέσα,θέλω καθαρό χοιρινό οκ; μιαου....
Για πες τώρα μπέσα, έχεις πολλά παπούτσια να λιώσεις ψάχνοντας; :-) ;-)
εύχομαι όλα να πάνε καλά και να βρεις το καλύτερο...

Miss Pink είπε...

αχ Gaurako αχ...
θυμάσαι την ανάρτηση μου για το Θυμό...
με κάτι τέτοια φρικάρω και θέλω να φτιάξω απο μόνη μου τρομοκρατική οργάνωση!!
εδώ εμένα μου πρότεινε ένας να φύγω απο την 3ωρη δουλειά που είμαι τώρα και να πάω σε αυτόν 8ωρη με 100 ευρώ παραπάνω και μισό ένσημο την ημέρα!!!!
φαντάσου να με βρεί και άνεργη εντελώς! θα μου ζητήσει να τον πληρώνω κι όλας...

αυτή η ειρωνία τους και το υφάκι "και χάρη σου κάνω" είναι το κόκκινο πανί μου..
νοιώθω πως θέλω να μαλώνω με όλο τον κόσμο
με τέτοιο κόσμο...
τι να πω...
και δεν είδαμε τίποτα ακόμα
ΟΥΦ

Gaurakos είπε...

ΦΟΥΛΗ

Έχω αρκετά...

Miss Pink

Εμένα να δεις πως γυρνάει το μάτι στο γεγονός ό,τι σου κάνουν χάρη. Και ειδικά όταν ακούω, το εξής. "Εγώ είμαι το αφεντικό"!

xristin είπε...

Τι μας ταίζουν Θεέ μου!
Τι τραβάς και εσύ βρε παιδί μου!

Elegance είπε...

Φίλε Γαυράκο καλώς σε βρίσκω!

Η εμπειρία σου που μας μεταφέρεις, είναι άλλη μια απόδειξη για το πόσο εξευτελίζεται στις μέρες μας η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου, που θέλει να 'ναι σωστός στη δουλειά του και να μπορεί να κοιτά τον κόσμο που έχει απέναντί του στα μάτια!

Για να μη μιλήσω για την εκμετάλλευση και το σκαιό φέρσιμο των εργοδοτών, που τίποτα δεν υπολογίζουν, μόνο το κέρδος τους, και συνθλίβουν οικονομικά, αλλά και ηθικά, τον εργαζόμενο.

Όσο κι αν όλοι μας αντιμετωπίζουμε ανάλογες καταστάσεις, στην καταπιεστική και άδικη κοινωνία που ζούμε, μια άμεση και απτή μαρτυρία, σαν τη δική σου, βοηθά στη συνειδητοποίηση και μας φέρνει κοντά, σε πείσμα της αποξένωσης και του ατομικού πνεύματος που επικρατεί.

Σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία!

Gaurakos είπε...

xristin

...Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Elegance

Εγώ σε ευχαριστώ για την επίσκεψη σου. Να σαι καλά.

Stefanos Max είπε...

Απεριοριστη ζητηση εργασιας; Που το ειδες αυτο;;

Gaurakos είπε...

Στέφανε, Τόσοι άνεργοι υπάρχουν και τρέχουν να βρουν δουλειά.

ΦΟΥΛΗ είπε...

ΕΎΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!*ღ •*˛°˛*˛°* ★˚˛*˛°ღ .˛ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.°˛.*ღ
*. •˛*˛°˛*˛° /♥.♥\*˛*˛°.˛*.˛•˛.*。ΥΓΕΙΑ •˛.*。*˛.*˛.*˛*˛°.˛*
ღ _██_˛*˛°/♥.*.♥\*˛• ΟΝΕΙΡΑ*。• •˛ღ * ΑΓΑΠΗ °˛.*。*ΕΥΤYΧΙΑ˛.*ღ
° (´• ̮•) *° '/♥.*♥*♥.\.˛*˛°.˛.˛__Π______ * ˛* ˛˛*˛°.ღ *˛*˛°.˛*˛*˛°.˛*
* (..•..)*. ./♥*♥.*♥*♥\°.•*ﻨ* /________/ °\*. *.ΧΑΜΟΓΕΛΑ。˛*ღ ˛°.
.°(...•..) • /♥*♥*♥*♥*♥\.*˛. |田 田 田|田|*.。* *˛*˛°.˛*ღ (¯`v´¯)
*(…’•’...) *˛°.˛*█ °˛.*。;•* |田 田 田|門|╬╬╬╬╬*٠'•*˛° ; '`·.¸.·´!!!!!!!!!!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

zoyzoy είπε...

Τι έγινες εσύ καλέ??

Καλή Χρονιά εύχομαι από καρδιάς με υγεία, και δύναμη!.

Με φιλιά θαλασσινά!

ksotikoula είπε...

Γαυράκο μου έχω κάτι χρόνια να πατήσω αλλά δεν είμαι πολύ του μπλόγκινκ και με ξέρεις. Χρόνια πολλά κιόλας και καλή χρονιά να έχουμε. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις το νέο φόντο αλλά είναι πολύ ωραίο.
Σχετικά με αυτά που διαβάζω τώρα, μακάρι να μπορούσες να ανοίξεις ένα μπλογκ με το όνομα gurakos ώστε να μπορείς να ειδοποιείς τον αθώο καταναλωτή για το που να αποφύγει να φάει γκοντζίλα. Πολύ πιο αποτελεσματικό από "τρομοκρατικές ενέργειες" αλλά μετά θα πρέπει να αλλάξεις κλάδο. Πάντως αν ποτέ ξεφύγεις από την ανάγκη τους, καλό θα κάνεις στην κοινωνία έστω και με τη μαρτυρία σου κι ας πάνε να σε παρουσιάσουνε για συκοφάντη. Σου εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να τα πούμε από κοντά αν και τέλη Μαΐου περιμένουμε νέο μέλος στην οικογένεια οπότε οι μετακινήσεις προς το παρόν κομμένες. Φιλάκια!

zoyzoy είπε...

Τι κάνεις εσύ
εδώ γράφετε το κείμενο σε χάσαμε τελείως!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Γαυράκο
Εγώ ακόμα σε θυμάμαι από το tsibato και τα σπουδαία καλλιτεχνήματα που ανέβαζες...πως έχασες το ηθικό σου τόσο ρε φίλε...να φανταστείς ότι ένα καλό παιδί από το gt μου είπε ότι μπλογκάρεις..Βάστα κόντρα φίλε, κάποτε θα βγούμε από την μιζέρια....cprig

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.