12 Ιουν 2010

Print this post

18 Κλώτσησε την ευκαιρία

 Καταρχήν
μιας και μίλαγα με ένα αγύριστο κεφάλι (ο λόγος για τον stivntouzos) σχετικα με τον Ρεχάγκελ. Μπορεί να κατέκτησε ότι κατέκτησε μέχρι τώρα. Αλλά το κατέκτησε
χάρις στην σοβαρότητα του την οποία μετέφερε και στους παίχτες. Και κυρίως στην κωλοφαρδία του. Κατά τα άλλα τον θεωρώ  τον
μεγαλύτερο ΑΜΠΑΛΟ προπονητή που πέρασε απο την Ελλάδα. Ακόμα και αν κάτσει και κερδίσει την Αργεντινή.Ακόμα και αν περάσει στην επόμενη φάση.

Δεύτερη μέρα του Μουντιάλ με ποιο πλούσιο πρόγραμμα. 3 Παιχνίδια. Η εθνική μας η Αργεντινή. Και την βραδιά κλείνει η Αγγλία με την Αμερική.

ΥΓ. Προλόγου. Θα κάνω Edit Μετά τον αγώνα και για αυτό το παιχνίδι.

Νότια Κορέα-Ελλάδα

Διάθεση να βγει μπροστά να πιέσει αλλά ουσία μηδέν. Αργή ανάπτυξη και αργές επιστροφές που είχαν ως αποτέλεσμα δυο τετ α τετ. Αστεία γκολ ένα από κάθε πρώτο 7λεπτο στο κάθε ημίχρονο. Καμία βοήθεια από τον πάγκο μόνο με αλλαγές παιχτών δεν κάνεις τίποτα αν δεν συμμαζέψεις λίγο το κέντρο σου. Η Εθνική έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της σε Μουντιάλ να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα που είχε αντίπαλο δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη της για να μας κερδίσει. Ξανά δείτε τον τρόπο με τον οποίο δεχτήκαμε τα γκολ και τις όποιες ευκαιρίες κάνανε και θα καταλάβετε.  

Αργεντινή-Νιγηρία.

Ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε στο 7' Όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε καλά. Χάνοντας ευκαιρίες που εξουδερενοντουσαν απο τον τερματοφύλακα τις Νιγηρίας. Ο Μέσι Ο οποίος ήτανε όλη η Αργεντινή μόνο του. κυνηγούσε με μανία το πρώτο του γκόλ απο την πρώτη του εμφάνιση σε Μουντιάλ. Και γιατί να μην το κάνει; Μέσι είναι.O ιγκουαίν άστοχος και αυτός στην επίθεση λάθος του Μραντόνα να αφήσει τον Μιλίτο στον πάγκο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεφούσκωσε τίποτα στην ουσία πέρα απο τις εμπνεύσεις του Μέσι που τις εξουδετέρωσε ο Γκολκίπερ της Νιγηρίας. Η Νιγηρία λίγα πράγματα και όσες φορές βγήκε στην επίθεση φάνηκε ανίκανη να απειλήσει την ετσία του Ρομέρο. 

[Edit] Αγγλία-Αμερική 

Ξεκινάει ιδανικά το παιχνίδι για τα Λιοντάρια μετά απο αδράνεια των Αμερικανών. Ο Τζέραρντ μετά από πλάγιο άουτ παίρνει την μπάλα στα χρυσά του πόδια και την στέλνει με όμορφο πλασέ να αναπαυτεί στα δύχτια του Αμερικανού γκολκίπερ, Τι άλλα; Τίποτα απο Αγγλία στο πρώτο ημίχρονο.Η Αμερική προσπάθησε να συνέλθει και βγήκε μπροστά χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Ισοφάρισε με το δώρο απο τον τερματοφύλακα της Αγγλίας, ο οποίος έιχα τις αμφιβολίες μου αν έχει το κουράγιο και την εμπιστοσύνη πλέον στον εαυτό του να συνεχίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερες και οι δύο ομάδες με την Αμερική να αγγίζει το προβάδισμα αλλά η μπάλα μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα της Αγγλίας χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Αγγλία και αυτή καλύτερη μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τους φιλάθλους της. Τα σχολιανά της θα ακούσει πάλι αύριο. Υπομονή.

18 Σχόλια::

ΦΟΥΛΗ είπε...

είπα και γω σα πονεμένη από το μουντιάλ να κάνω τσάρκα στα blogs,αλλά έπεσα πάνω σε άλλο ένα φανατικό!!!
Καλησπέρα....

Gaurakos είπε...

Καλησπέρα και τι φανατικό...
Μετά το τέλος του αγώνα της Αγγλίας θα κάνω Edit Και για αυτόν αν σε ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Φουλη πάμε εμεις για κανενα καφεδακι και αστους αυτους να βλεπουν μουντιαλ

Я верю в Сталина είπε...

Μετά ρε Gaurako μας χαλάει ο Ντομενέκ... Δηλαδή αφού είχε τέτοια έμπνευση να κατεβάσει αυτή την ενδεκάδα και να κάνει αυτές τις αλλαγές... Θέλει ταλέντο! Ακόμη κι η μαλακία θέλει ταλέντο κι αυτός το έχει... Μπόλικο κιόλας...

Я верю в Сталина είπε...

Πιο loser ομάδα από τους Άγγλους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Αν και είναι ημίχρονο και μπορεί να κάνουν καμιά μπαλάρα τρελλή μετά, ρε παιδί μου οι άνθρωποι έχουν την ευλογία του Δρακουμέλ! Τελεία.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Aμαν! τελικα οι γυναικες θα το ριξουμε στην τσοντα Κουλααααααα!!!!!
σορι γαυρακο!! μα και συ γαύρος αεκαρα ολε!!! σε πειράζω είμαι άσχετη

Gaurakos είπε...

@marco Μιλάμε ο άνθρωπος είναι τελέιως βλαμένος.
Υπάρχουν και όρια. Με ενοχλέι αφάνταστα ότι δεν τον έχει προβληματίσει μετά το euro 2004 Ότι αυτός είναι ο τρίτος θεσμός που παίζει και δεν επιβεβαίωσε τίποτα στους προηγούμενους δυο για τον άθλο της Πορτογαλίας. Θα ήθελα την ακριβής τοποθετησή σου στον χαρακτηρισμό, ότι είναι ο ορισμός της αμπαλοσύνης και ο ποιό άμπαλος που πέρασε απο εδώ, ο Ρεχάγκελ που αναφέρω στο post. Καθώς και από τους υπόλοιπους

@Coula Τραβάτε για καφεδάκι και Coulούς και άστε μας στην υσηχία μας.Τι ζητάμε; κάθε 4 χρόνια να μας αφήσετε για ένα μήνα.Είναι πολύ;

@ΦΟΥΛΗ .Και πάλι καλώς ήλθες απο τα μέρη μου.
Να σαι καλά και κάθε πείραγμα καλοδεχούμενο.

Я верю в Сталина είπε...

Ρε συ κάνεις λάθος!

Δεν είναι άμπαλος..! Ο άνθρωπος απατεώνας είναι! Και το πανευρωπαικό το πήραμε με τακτική του κώλου. Τέτοιες να σου κάνω κι εγώ! Ας μην είχαν τη κάψα τα παιδιά να κάνουν κάτι και θα σου έλεγα εγώ αν και πόσο θα πήγαινε καλά... Ασε τωρα με το γελοίο τυπάκο... ΟΥΣΤ ΡΕ! Να πας πίσω στο Μπόχουμ ρε χαμένε!!!!

Gaurakos είπε...

@marcο

Πες τα εσύ γιατί τα λέω και δεν με ακούει ο ηλίθιος μιας και αυτόν πήγαινε το συγγεκριμένο κομματι. Και μάλιστα αυτός το βλέπει ψιλά γραμματα (ότι το έκρυψα να μην φαίνεται καλά)
Για αυτό και το ξανά ποστάρησα μόνο πάλι.
Ακόμα τον περιμένω να έρθει να μιλήσει να μας πει τι άκουσε από τον Αλέφαντο και τι από τον Γεωργίου. Μπας και τον είδες πουθενά;
Αν δεις σχόλιο από Anonymos 99.9% Να είναια αυτός.

Mamouli είπε...

Ρε guys,

γιατί τον ισοπεδώνετε έτσι τον άνθρωπο; Συμφωνώ ότι σήμερα ήταν μοναδική ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά ᾽εντελώς άμπαλος᾽; Δεν είναι λίγο too much;

Και δε θέλω να ακούω μαλακίες για το Euro ότι δεν έχει καμία ανάμειξη και ότι το πήραμε αποκλειστικά και μόνο λόγο του πάθους των παικτών! Και να συμπληρώσω ότι σχεδόν όλοι οι προπονητές που έχουν κατακτήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, είχαν την τύχη με το μέρος τους σε κάποια ματς.

Φιλιά στα τρελά αγόρια.

Gaurakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gaurakos είπε...

@mamoyli
Καταρχήν να σε καλώσορίσω και εσένα.
Όσο γαι τον Ρεχάγκελ και αυτά που πρόσφερε κανείς μας δεν τα ξεχνάει και πάντα θα το λέμε με αυτόν
καταφέραμε ότι μέχρι σήμερα. Αλλά τι καινούριο έδειξε μετα το 2004? Έπαιξε από τότε σε τρεις θεσμούς.
Confederation 2005. Euro 2008 Mundial 2010 τώρα, τι καινούριο παρουσίασε; Το παιχνίδι να πάμε στα
φρέσκα ΟΚ σου στράβωσε νωρίς, από λάθος και τα λάθη στο πρόγραμμα είναι. Τι έκανε στο ημίχρονο να
βοήθησει την ομάδα; μήπως είμασταν καλοί και δεν χρειαζότανε; Έβγαλε ένα παίχτη έβαλε άλλον στην
θέση του μπας και του παίξει καλύτερα απο την αρχική επιλογή. Κλείνοντας να προλάβω μερικούς.
Η Εθνική στο μεγαλύτερο κομμάτι δεν έχει παίχτες με ποιότητα. Έχει όμως 3-4 που κάνουν την διαφορά
δεν είμαστε τελείως για πέταμα. Ας στηριχτεί σε αυτούς. Αλλα ο άνθρωπος έχει τσακωθεί με την ποιότητα.
Όσο για το απατεώνας συμφωνώ με τον marco Μιας κι πτιν απο 2 χρόνια ζήτησε απο τον Γκαγκάτση να
αναλάβει και ομάδα της Γερμανίας παράλληλα Ευτυχώς που το ξέκοψε. Δηλαδή τον έπιασε η προκοπή σε
αυτήν την ηλικία να βρεί δουλειά έξτρα; Η μήπως τα λεφτά που παίρνει δεν είναι καλά εδώ; Πόσους παίχτες
έχει βολέψει για να κάνουν μεταγραφή μιας και στις ομάδες τους δεν παίζουν; Η καλύτερη απο το Ελληνικό πρωτάθλημα
που παίζουν;

Я верю в Сталина είπε...

Καλά επειδή υπάρχουν άλλες απόψεις δεν σημαίνει ότι έχουν αυτοί άδικο κι εμείς δίκιο ή το αντίθετο... Το ότι εγώ πιστεύω ότι ο γερμαναράς είναι απατεώνας από τους λίγους, λίγο του πέφτει ειδικά του ίδιου...

Τέσπα. Το θέμα είναι ότι για άλλη μια φορά η Εθνική πήγε άπατη και προσωπικά αυτές οι πίπες ότι τα καμάρια είναι ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ στενοχωρημένα και ΘΑ τα δώσουν όλα στα επόμενα δύο παιχνίδια με αφήνει αδιάφορο. Στην τελική δεν θέλω ρε φίλε να τα δώσουν όλα! Και τώρα όλα τα έδωσαν! Και τα σώβρακα και τις φανέλες έδωσαν... αγαμίδια πια με τους δημόσιους υπάλληλους που μας έχουν πνίξει!!!

Gaurakos είπε...

@marco Ασφαλώς και δεν είναι ντε και καλά ότι έχουμε απόλυτο δίκιο.
Το συγγεκριμμένο κομμάτι προκλήθηκα από τον τύπο να το ποστάρω εδώ. Δεν είχα διάθεση να το ανεβάσω. Και ακόμα τον περιμένω μπας και βγει απο το κοτοκλουβο να μας υποστηρίξει αυτά που λεει.

stivntouzos είπε...

Λοιπόν για να τοποθετηθώ για τον Ρεχακλή.

Ότι είναι ο μεγαλύτερος άμπαλος προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα μόνο ως ανέκδοτο ηχεί στ'αυτιά μου.
Ο άνθρωπος ήρθε Ελλάδα είδε τι υλικό είχε και προσάρμοστηκε σε έναν τρόπο συστήματος που μια μέτρια ομάδα μπορεί να κλέψει αποτέλεσμα από μια καλύτερη ομάδα....και μην μου πείτε ότι ο Ρεχαγκελ παλιά έπαιζε το ίδιο σύστημα.

Τα προβλήματα ήρθαν μετά την κατάκτηση του Euro που κάποιοι άμπαλοι, άρχισαν να έχουν και απαιτήσεις....διοτί για ΑΜΠΑΛΟΥΣ πρόκειται όταν με αυτό το υλικό περιμένουν να πάμε καλά κάθε φορά.
Πλέον οι αντίπαλοι μας περιμέναν στη γωνία, έλειπε το στοιχείο της έκπληξης και πέρα από αυτό ο Ρεχακλής έμεινε με τις εμμονές του.

Αν για κάτι μπορώ να τον κατηγορήσω για το Ματς με την Κορέα είναι ότι έβαλε τον Πατσατζόγλου αντί του Νίνη και για τον Παπασταθόπουλο.
Ίσως ο Γερμανός να μην τους έχει καμία εμπιστοσύνη, ίσως να έπιασε το νόημα ότι αυτος ο λαός άμπαλων τσουρουκάδων δεν πρόκειται να πάει έτσι κι αλλιώς μπροστά οπότε ας παίξω και παιχνίδια μανατζαρέων. Ίσως πάλι ο Γερμανός να είναι αγύριστο κεφάλι και όταν του λένε βάλε Νίνη να κάνει ακριβώς το αντίθετο πράγμα που το έχει ξανακάνει αρκετές φορές όταν κάποιοι του υποδεικνύουν πως να παίξει.

Πάντως όπως και να έχει ότι είναι ο μεγαλύτερος άμπαλος προπονητής που πέρασε από την Ελλάδα θα συμφωνούσα αν δεν είχαν περάσει πριν ο Τάκης, ο Γιάννης, ο Παράσχος, ο Μαλεζάνι, ο Σόλιντ, ο Φερέρ κτλ.....

Gaurakos είπε...

Όσο και εμονές να έχεις τους καλούς παίχτες που έχεις τους εκμεταλεύεσε δεν κοιτάς να τους αφήσεις στην αφάνεια.
Τα ονόματα προπονητών που αναφέρεις (Με εξαίρεση τον Σόλιντ που αν ο Σωκράτης δεν του είχε τον Ρίμπο μέσα
και κάποιοι δεν του λέγανε κάτσε καλά με τον Καστίγιο μιας και δεν τον πήγαινε, και φύσικα άλλοι του πέρνανε τα παιχνίδια... Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.)
Προσπάθησαν να κοουτσάρουν τις ομάδες που δουλεύανε με όσα ξέρουν. Τουλάχιστον έκαναν μερικές κινήσεις ασχέτως αν ήτανε λάθος
η σωστές. Δεν κάνανε αλλαγές για να κάνουν αλλαγές. Άλλες φορές δικαιώθηκαν άλλες όχι. Τον Γερμανό πότε τον είδες να ανακατεύει την τράπουλα;
Πρέπει και να ξέρεις για να την ανακατέψεις. Απο την στιγμή που ο Γερμανός είδε ότι εδώ δεν έχει ουσία το συγκρότημα γιατί δέχτηκε
να συνεχίσει όποτε του προτείνανε ανανέωση; (κάθε δυο χρόνια ανανεώνει) Και δεν έφυγε με το κατσαρόλι του 2004 στις αποσκεύες του; (Άρα τον βαρύνει και
ο χαρακτηρισμός του Απατεώνα παράλληλα.)
Παίχτες που θα τον κάνανε μάγκα και θα είχε καλύτερη παρουσία σε κάθε θεσμό που έλαβε μέρος τους είχε.
Δεν θα ξανα σήκωνε κούπα βέβαια αλλά θα είχε καλύτερη τύχη.Επομένως δεν ξέρει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν ξέρει τι να ζητήσει από τον κάθε
παίχτη με βάση την αξία του. Μην στέκεσαι μόνο στο παιχνίδι με τους Νοτιοκορεάτες που και εκεί δεν έκανε κανένα κοουτσάρισμα.Απλά αλλαγές μιας
και είχε τρεις να κάνει, μην μείνουνε και στον πάγκο. Δηλαδή μην μας πεις ότι ο Κατσουράνης είναι τελείως για τα πανυγήρια,η ο Γκεκας,η ο Σαλπιγγίδης.
Ακόμα και ο Καραγκούνης. Δεν έχουν δείξει να μην αξίζουν. Δεν έχει σαπάκια σε τόσο μεγάλο βαθμό το Ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να μην μπορούν να
αντιμετωπίσουν ομάδες σαν την Νότιο Κορέα Επομένως δεν υπάρχει κουβέντα για τελείως άμπαλους παίχτες Δεν το δέχεται κανείς.
Αν μη τι άλλο αυτούς για πλάκα τους είχανε αυτούς.

stivntouzos είπε...

Ο καραγκούνης με την Κορέα δεν έπαιξε καλά και σωστά βγήκε, ο Κατσουράνης, Σειταρίδης έχουν δείξει και στις ομάδες τους ότι σέρνονται, δεν τραβάνε άλλο πως το λένε. Άμπαλοι είναι για μένα, γιατί δεν έχουν κανένα δείγμα τεχνικής που να τους κάνει παίκτες μεγάλης κλάσης οι περισσότεροι που παίζουν στην Ελληνική ομάδα.

Η μόνη εξαίρεση είναι ο Νίνης για μένα σαν ποιότητα παίκτη και αυτόν δεν τον έβαλε. Αλλιώς και μερική άλλη παίκτες μπορούν να χαρακτηριστούν αρκετά καλή χωρίς όμως να είναι και κάτι το ξεχωριστό.

Τα λάθη του στο συγκεκριμένο ματς ήταν αρκετά αλλά άμπαλος?

Και αυτά μάλιστα να τα λέει κάποιος που εύχετε για προπονητή τον Τάκη στον Ολυμπιακό, που έριξε κατηγορία τον Λεβαδειακό, που με τους παίκτες του Ολυμπιακού είχε γίνει φιλαράκι και παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα με τις απαράδεκτες εμφανίσεις του στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Και αναρωτιέμαι γιατί αυτόν δεν τον χαρακτηρίζει κωλόφαρδο που πέρασε στους 16...σιγά το κατόρθωμα κι όλας δεν έπαιξε και με καμιά Ρεάλ, και χαρακτηρίζει τον Ρεχάγκελ άμπαλο και τυχερό???

Gaurakos είπε...

Ποιοτικοί παίχτες δεν είναι αυτοί που ανέφερς αλλα να παίξουν
με καλύτερες οδηγίες μπορούν.
Έχει παραγωγική επίθεση Γκεκας,Σαλπιγγίδης και δεν τους εκμεταλευετε σωστα.
Δεν χρειάζεται να έχεις μπαλαδόρους να κάνεις καλύτερη προκοπή.
Φτάνει να τους κάνεις σύνολο. Πως κατάφερε να τους έχει σοβαρούς και μονιασμένους;
Δεν μπορεί να τους κάνει και σύνολο; Όχι λέω εγώ είναι ανίκανος να τους κάνει.
Για τον Λεβαδειακό ποιόν προπονητή είχες φέτος και έπεσες; Ο Λέμονής σου έκατσε στο λαιμό;
Και ποιός σου είπε ότι θέλω τον Λεμονή πάλι στο Λιμάνι; Ότι αναγνωρίζω τα όσα πρόσφερε και έκανα
και προκοπή στην Ερώπη με αυτόν δεν σημαίνει ότι τον θέλω πάλι να τον φάω στα μούτρα.
Α και έπαιξε με την Ρεάλ ο Τάκης τότε και τό έχασε με πλασματικό αποτέλεσμα 'οτοι ώρα θέλεις να σου ανεβάσω το
παιχνίδι αν έχεις αμφινολίες το τελικό αποτέλεσμα 4-2 είναι πλασματικό.
ότι ώρα θέλεις σου ανεβάζω και το συγγεκριμένο παιχνίδι αν μιλήσεις για την τεσσάρα στο Μπερναμπέου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.