28 Απρ 2010

Print this post

0 The Court Jester (1955)

Είδος...........: Κωμωδία-Μιούζικαλ
Έτος...........: 1955
Χώρα..........: USA
Διάρκεια......: 101
Γλώσσα......: Aγγλικά
Σκηνοθεσία..: Melvin Frank,Norman Panama
Σενάριο.......: Norman Panama,Melvin Frank,Angela Lansbury
Ηθοποιοί.....: Danny Kaye,Glynis Johns,Basil Rathbone,
Υπότιτλοι.: Ελληνικοί μετάφραση απο τον "taxar"
imdb...........: http://www.imdb.com/title/tt0049096/


Η ιστορία τοποθετείτε χρονολογικά στην Μεσαιωνική Αγγλία κι αφορά τον αγώνα για την αποκατάσταση ενός μωρού, ως νόμιμου κληρονόμου στο θρόνο της Αγγλίας.
Το βρέφος με τον ένα η με τον άλλο τρόπο έχει χάσει όλη την οικογένεια του, και η τελευταία του ελπίδα είναι μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλή τον μυστηριώδη Black Fox.
Ένας απ'τους γενναίους επαναστάτες είναι και ο γελωτοποιός (προσωρινά άνεργος) Hubert Hawkins (Danny Kaye) ο οποίος θαυμάζει τον Black Fox.

Ο σφετεριστής βασιλιάς Roderick επιθυμεί να παντρέψει την κόρη του,πριγκίπισσα Gwendoline με τον γείτονα του Sir Griswold του MacElwain προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους,
και να καταστρέψουν τον Black Fox και τους επαναστάτες του.Aλλά η πριγκίπισσα Gwendoline αρνείται να τον παντρευτεί και δηλώνει ότι θα παντρευτεί μόνο από αγάπη.
Στην άλλη άκρη του Βασιλείου ο Hubert Hawkins δεν περιορίζεται στο να θαυμάζει μόνο τον αρχηγό του Black Fox, αλλά του αρέσει να φοράει τα ρούχα του και να κάνει πως ξιφομαχεί όπως αυτός.
Όταν κάποια στιγμή του αναθέτουν την αποστολή να ταξιδέψει με το μωρό για την ασφάλεια του αρχίζουν οι μπελάδες,

Υπέροχη κωμωδία μιούζικαλ που σε μερικά σημεία έχει τόσες πολλές ομοιότητες με το Τhe adventures of Robin Hood (1938) με τον Errol Flynn, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν παρωδία.
Έχει κερδίσει μια χρυσή σφαίρα για την μοναδική ερμηνεία του Danny Kaye και ήταν υποψήφια για καλύτερη κωμωδία-μιούζικαλ.
Το 2004 το The Court Jester επελέγη απ'τη βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου ως "πολιτιστικά, ιστορικά, η αισθητικά σημαντικό."

http://i41.tinypic.com/i2uipl.png http://i44.tinypic.com/97piqo.png

http://i40.tinypic.com/2j2w30x.png http://i40.tinypic.com/214cdix.png

0 Σχόλια::

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.