16 Απρ 2010

Print this post

0 Vanishing point (1971)

Είδος...........: Περιπέτεια
'Ετος...........: 1971
Χώρα..........: USA-UK
Διάρκεια......: 106
Γλώσσα......: Aγγλικά
Σκηνοθεσία..: Richard C. Sarafian
Σενάριο.......: Malcolm Hart (story) Guillermo Cabrera Infante (screenplay)
Ηθοποιοί.....: Barry Newman,Cleavon Little,Dean Jagger,Victoria Medlin,Charlotte Rampling
Υπότιτλοι.: Ελληνικοί
imdb...........: http://www.imdb.com/title/tt0067927/


Μετά το Μπούλιτ και τα αυτοκινητο-κυνηγητά μέσα στην πόλη, ήρθε η ταινία με τα κυνηγητά εκτός. Η ταινία Vanishing Point που κυκλοφόρησε το 1971 είναι η επιτομή των ταινιών καταδίωξης με αυτοκίνητα. Με ένα Ντοντζ Τσάλεντζερ ο αντιήρωας με το όνομα Κοβάλσκι τρέχει σα μανιασμένος και περνάει 3 πολιτείες για να βρει τελικά το πεπρωμένο του. Στο πλευρό του, ο τυφλός ραδιοφωνικός παραγωγός που υποδύεται ο Cleavon Little, ο οποίος τον «νιώθει» και τον καταλαβαίνει, τον εμψυχώνει και τον προειδοποιεί μεταδίδοντας χρήσιμες πληροφορίες που πιάνει από τους αστυνομικούς ασυρμάτους. Πρωταγωνιστής ο Barry Newman, έναν ηθοποιό που τον θυμόμαστε μόνο από τη συμμετοχή του στην ταινία The Limey του Steven Soderbergh.

Ίσως πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες της εποχής. Σίγουρα πάντως θεωρείται η κορωνίδα των ταινιών καταδίωξης, η οποία «έφτιαξε» τους κανόνες για αυτό το κινηματογραφικό είδος. Αποτυχημένη στην εποχή της, σήμερα θεωρείται ο ορισμός της καλτ ταινίας. Θορυβώδης από τον ήχο των μηχανών, με φοβερή φωτογραφία και μουσική, το αλληγορικό αυτό έργο αντανακλά την εποχή της, εποχή έντονων αμφισβητήσεων και απελευθέρωσης. Αναφορά στην ταινία έκαναν οι βρετανοί του Top Gear σε μια εκπομπή με αμερικάνικα αυτοκίνητα, με τα οποία τρέξανε στους ίδιους δρόμους και στην ίδια έρημο της Νεβάδα. Επίσης, το βίντεο-κλιπ "Show me how to live" των Audioslave αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ταινία, για να μην πούμε ότι είναι απλά μια 5λεπτη αντιγραφή. Οι περισσότερες εικόνες είναι αυτούσιες σκηνές της ταινίας, στις οποίες ενσωματώθηκαν σκηνές του συγκροτήματος και έτσι απλά προέκυψε το βίντεο.
______________________
z-movieland.blogspot.com
______________________

http://i41.tinypic.com/a0fj3p.png http://i41.tinypic.com/167krcj.png

http://i44.tinypic.com/wv670k.png

http://i39.tinypic.com/2v86ex1.png http://i42.tinypic.com/5frqkh.png

0 Σχόλια::

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.