12 Απρ 2010

Print this post

0 The Secret Life of Walter Mitty (1947)

O Walter Mitty είναι ένας ονειροπόλος συγγραφέας λάτρης της φαντασίας που ζει την υπερπροστατευτική μητέρα του.Του αρέσει να φαντασιώνεται ότι είναι ήρωας τολμηρών φανταστικών περιπετειών.Η φαντασίωση αυτή θ'αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα όταν γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία του δίνει ένα μαύρο βιβλίο.Σύμφωνα με τη μυστηριώδη γυναίκα το βιβλίο περιέχει την τοποθεσία που βρίσκονται τα κοσμήματα του Ολλανδικού στέμματος τα οποία είναι κρυμμένα απ'τον δεύτερο παγκόσμιο πολεμο. Όταν ο Mitty ανακαλύψει ότι βρίσκεται στη μέση μιας πολύπλοκης θεωρίας-συνομωσίας θα πρέπει να αποδείξει πως είναι ήρωας και στη πραγματικότητα.




Το όνομα Walter Mitty και η παράγωγη λέξη " Mittyesque" εισήλθαν στο αγγλικό λεξιλόγιο μέσα απ'το ομώνυμο διήγημα και υποδηλώνουν αναποτελεσματικό άτομο που ξοδεύει τον χρόνο του σε ηρωικά ονειροπολήματα.Σε στρατιωτικούς κύκλους αναφέρεται για άτομα που προσπαθούν να επινοήσουν μια εντυπωσιακή καριέρα. Η ιστορία της τανίας είχε επίδραση και σε άλλους, όπως ο κωμικός Harvey Kurtzman ο θεατρικός συγγραφέας George Axelrod κ.α που απασχολούνταν με το Mitty σαν φαντασίωση για τις δικές τους δουλειές. Η ταινία βασίζεται σ'ενα απ'τα πιο γνωστά ανθολογημένα διηγήματα της Αμερικανικής λογοτεχνίας αν και σε κάποια σημεία ξεφεύγει απ'το διήγημα δεν χάνει ούτε μια στιγμή την έντεχνη πλοκή και δράση που με έξυπνους διάλογους προσφέρει στο θεατή.

Είδος.: Κωμωδία  Χώρα.: USA  Διάρκεια.: 110 Γλώσσα.: Aγγλικά Σκηνοθεσία.: Norman Z. McLeod Σενάριο.: James Thurber (story)Ken Englund (writer) Ηθοποιοί.: Danny Kaye,Virginia Mayo,Boris Karloff,Fay Bainter,Ann Rutherford

0 Σχόλια::

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι για να πείτε και εσείς την άποψη σας. Δεν υπάρχει moderation. Δημοσιεύονται αμέσως και ενημερώνομαι αμέσως για αυτά. Επιτρέπονται από όλους σας, ακόμα και από "Ανώνυμους" δεκτή κάθε παρατήρηση η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει το Blog. Spam Δεν επιτρέπονται. Σχόλια προσβλητικά, για το Blog και τους αναγνώστες του, η που προκαλούν καβγάδες στο χώρο σχολιασμού, μεταξύ ενός επισκέπτη με άλλον,δεν επιτρέπονται.Θα παρακαλούσα επίσης, τα σχόλια σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση. Αν δεν έχετε να συμπληρώσετε κάτι, καλύτερα μην πείτε τίποτα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.